Στα χέρια γαλάζιου αποστράτου του Πολεμικού Ναυτικού, με ειδικότητα στις υποβρύχιες καταστροφές, βρίσκεται από χθες η τύχη του… στόλου των μέσων μαζικής μεταφοράς της Αθήνας!


Είναι η πρώτη φορά που αντί για κάποιον τεχνοκράτη (συγκοινωνιολόγο, μηχανικό, μηχανολόγο κ.λπ.), επιλέγεται απόστρατος αξιωματικός προκειμένου να διευθύνει τον νευραλγικό τομέα των αστικών συγκοινωνιών της Αθήνας, λένε χαρακτηριστικά στελέχη του Οργανισμού Αστικών Συγκοινωνιών της Αθήνας (ΟΑΣΑ).

Παρά τις διαφωνίες που φημολογείται ότι υπήρξαν ακόμα και εντός του υπουργείου Μεταφορών για την επιλογή αυτή, ο κ. Λιάπης ενέκρινε τελικά την τοποθέτηση του πλωτάρχη ε.α. του

Ο ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ

Πριν τοποθετηθεί στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ, ήταν σύμβουλος στον ΟΛΠ για θέματα ασφαλείας

Πολεμικού Ναυτικού Κωνσταντίνου Ματάλα στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου του ΟΑΣΑ. Υπενθυμίζεται ότι στον έλεγχο του ΟΑΣΑ βρίσκονται όλες οι επιχειρήσεις των αστικών συγκοινωνιών (λεωφορεία, τρόλεϊ, τραμ, ηλεκτρικός, Μετρό). «Φαίνεται πως στη συγκεκριμένη επιλογή βάρυνε το γεγονός ότι ο κ. Ματάλας ήταν αξιωματικός με πτυχίο ειδικών επιχειρήσεων «US Νavy Seal», ενώ διετέλεσε και υποδιοικητής της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών», σχολίαζαν χθες με νόημα μέλη του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων, βλέποντας το βιογραφικό του νέου διοικητή του ΟΑΣΑ.

Μέχρι πρόσφατα ο κ. Ματάλας ήταν σύμβουλος στον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ) για θέματα ασφαλείας. Δηλαδή, ό,τι καθήκοντα έχει αναλάβει στα ΕΛ.ΤΑ. ένας άλλος απόστρατος, ο κ. Π. Μιχαλόλιας, που απασχόλησε πρόσφατα την επικαιρότητα με αφορμή την υπόθεση του θανάτου του συνδικαλιστή των Ταχυδρομείων Μ. Γουρνιεζάκη. Η αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ενέκρινε χθες την τοποθέτηση του κ. Ματάλα στον ΟΑΣΑ, κατά πλειοψηφία. Επίσης, η ίδια επιτροπή της Βουλής ενέκρινε κατά πλειοψηφία και την τοποθέτηση του καθηγητή Μηχανολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου κ. Χαράλαμπου Αραπατσάκου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της Επιχείρησης Θερμικών Λεωφορείων (ΕΘΕΛ), όπου μέχρι πρότινος ασκούσε καθήκοντα γενικού διευθυντή.

Έρχονται και 1.050 προσλήψεις


ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΘΕΛ προανήγγειλε χθες ο νέος διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Χ. Αραπατσάκος, την τοποθέτηση του οποίου ενέκρινε κατά πλειοψηφία (Ν.Δ.) η αρμόδια επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής. Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για 1.050 άτομα για τις θέσεις οδηγών και τεχνιτών, ενώ έκανε γνωστό ότι βρίσκεται στο τελευταίο στάδιο παλαιότερος διαγωνισμός για επιπλέον 655 άτομα που θα στελεχώσουν τον τεχνικό κλάδο και τις διοικητικές υπηρεσίες.