Ο κ. Λάμπρος Τεννές, από το Παγκράτι, φιλόλογος, γράφει για τη δημοσίευση της φωτογραφίας του νεκρού Λιτβινένκο:

«Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα δημοσιεύσατε στις στήλες σας τη φωτογραφία του Ρώσου πράκτορα Λιτβινένκο στο νοσοκομείο λίγες μέρες πριν εκπνεύσει.

Θεωρώ ότι η (επαναλαμβανόμενη μάλιστα) δημοσίευση της φωτογραφίας ενός ετοιμοθάνατου (όπως στην προκειμένη περίπτωση) ή (ακόμα περισσότερο) ενός νεκρού (όπως κάποτε πολλές φορές παλιότερα με τον Τσουτσουβή) δεν προάγει την ενημέρωση· αντίθετα, εγείρει θέμα σεβασμού απέναντι στον νεκρό (όταν μάλιστα υπάρχει, όπως στους δύο προαναφερθέντες, αλλοίωση χαρακτηριστικών).

Για τη δημοσιογραφική κάλυψη τέτοιου είδους γεγονότων νομίζω ότι ο λόγος είναι επαρκέστατος, ενώ μπορεί κάλλιστα να συνοδεύεται από μια “κανονική” φωτογραφία· γιατί η τελευταία πρέπει να παραμεριστεί από μία “σκληρή” και “ασεβή” φωτογραφία; Οι πριν, οι μετά και οι την ώρα του θανάτου στιγμές κάθε ανθρώπου είναι ιερές και πρέπει να είναι σεβαστές ακόμα και από τη φιλέρευνη και αποκαλυπτική δημοσιογραφία.

Εσείς ως εφημερίδα σε πάμπολλες περιπτώσεις (ατυχημάτων, εγκληματικών πράξεων κ.λπ.) έχετε δείξει απόλυτο σεβασμό σε νεκρούς και τραυματίες. Στις προαναφερθείσες όμως περιπτώσεις υπήρξε παραφωνία».

Σ.σ.: «ΤΑ ΝΕΑ» έχουν την ίδια άποψη με εσάς για τις φωτογραφίες των νεκρών. Γι΄ αυτό και δεν δημοσιεύουν φωτογραφίες νεκρών. Όταν πολύ σπάνια δημοσιεύουν φωτογραφία νεκρού, το κάνουν μόνο γιατί αυτή περιέχει είδηση ή αποτελεί ντοκουμέντο, όπως λ.χ. σ΄ αυτές που αναφέρεστε ή όπως στην περίπτωση της εκτέλεσης του Σαντάμ Χουσεΐν.