Βρήκε ρυθμό στη Serie A ο Κριστιάνο Ρονάλντο και σκόραρε για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα, ανοίγοντας τον δρόμο της Γιουβέντους προς τη νίκη επί της Φροζινόνε με 2-0.

Ο CR7 άφησε πίσω του την κόκκινη κάρτα που δέχθηκε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ με τη Βαλένθια και σαν πυρηνοκίνητος χρησιμοποίησε όλη τη συλλογή από τα κόλπα του για να νικήσει τον Σπορτιέλο. Εν τέλει πέτυχε ένα εύκολο αλλά υπερπολύτιμο γκολ στο 81ο λεπτό, κόβοντας τον γόρδιο δεσμό που είχε δημιουργήσει η Φροζινόνε. Το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Μπερναντέσκι στις καθυστερήσεις.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Γιουβέντους ο Ρονάλντο δεν θα παραβρεθεί στο σημερινό γκαλά της FIFA στο Λονδίνο για την απονομή του βραβείου The Best, λόγω αγωνιστικών υποχρεώσεων την Τετάρτη (η Γιούβε αντιμετωπίζει την Τετάρτη την Μπολόνια). Οι συνωμοσιολόγοι ωστόσο υποστηρίζουν πως ο πραγματικός λόγος είναι η ήττα του από τον Λούκα Μόντριτς, ο οποίος πιθανότατα θα αναδειχθεί κορυφαίος παίκτης του κόσμου.

Η Γηραιά Κυρία είναι η μόνη που συνεχίζει με πέντε νίκες στη Serie A, ενώ με τη νίκη της επί της Βαλένθια έχει έξι στα έξι. Μόλις πέντε φορές στο παρελθόν έχει πετύχει η Γιούβε κάτι ανάλογο στην αρχή της σεζόν.

Αλλη μια ήττα για τη Ρόμα

Αντίθετη πορεία διαγράφει ένα από τα φαβορί στην αρχή της σεζόν, Ρόμα. Οι Τζιαλορόσι ηττήθηκαν 2-0 από την Μπολόνια, με τον πρόεδρό της Τζέιμς Παλότα να δηλώνει «αηδιασμένος» από την εικόνα της ομάδα του.

Η Ρόμα έχει πετύχει μόλις μία νίκη σε πέντε παιχνίδια, ενώ μέχρι χθες η Μπολόνια δεν είχε σκοράρει στο πρωτάθλημα. Προφανώς θα ξεκινήσουν εκκαθαρίσεις στο ρόστερ με τον Ολλανδό Ρικ Κάρσντρορπ να παίρνει πρώτον η μπάλα. Ο Εουσέμπιο Ντε Φραντσέσκο τον έστειλε χθες στην εξέδρα και όλα δείχνουν πως ο κεντρικός αμυντικός θα πουληθεί τον Ιανουάριο.

Ιντερ και Μίλαν

Σε ένα δραματικό παιχνίδι η Ιντερ νίκησε στη Γένοβα τη Σαμπντόρια με 1-0 με γκολ που σημείωσε ο Μαρσέλο Μπρόζοβιτς στο 94′ κι ενώ προηγουμένως το VAR είχε ακυρώσει τρία γκολ – δύο για τους Νερατζούρι και ένα για τη Σαμπντόρια.

Ηταν το δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι μετά την αναμέτρηση με την Τότεναμ στο Τσάμπιονς Λιγκ, που η Ιντερ το κερδίζει στις καθυστερήσεις.

Ο προπονητής της Λουτσιάνο Σπαλέτι πανηγύρισε τόσο έντονα μπροστά στην κάμερα ώστε αποβλήθηκε. «Ο τρόπος με τον οποίον νικάμε δείχνει τον χαρακτήρα της ομάδας. Παλεύει για κάθε μπαλιά και παραμένει στο παιχνίδι. Αυτό μπορεί να σημαίνει πως παίρνουμε κάποια ρίσκα, αλλά είμαστε η Ιντερ και πάντοτε πρέπει να ζούμε στα άκρα για να φτάνουμε στη νίκη», δήλωσε ο Σπαλέτι. Η άλλη ομάδα του Μιλάνου, η Μίλαν, υποχρεώθηκε σε ισοπαλία 2-2 από την Αταλάντα, αν και προηγήθηκε δύο φορές στο σκορ.

Περιέργως ο Γκατούζο δήλωσε πως δεν είναι θυμωμένος, ωστόσο παρατήρησε πως η ομάδα του είχε δύο πρόσωπα, λόγω κυρίως της απειρίας της. «Πρέπει να κάνουμε περισσότερα γιατί υπάρχουν πολλά παιχνίδια τη φετινή σεζόν και όταν δεν μπορούμε να τα τελειώνουμε τη στιγμή που τα ελέγχουμε, τότε θα αντιμετωπίσουμε προβλήματα» επεσήμανε ο Γκατούζο.

Ισπανικός εμφύλιος για τα ματς εκτός χώρας

Πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ του προέδρου της ισπανικής ομοσπονδίας Ρουμπιάλες και του επικεφαλής της Λα Λίγκα Τέμπας, με αφορμή τη στάση του πρώτου να μην επιτρέψει τη διεξαγωγή του αγώνα Τζιρόνα – Μπαρτσελόνα στις 26 Ιανουαρίου 2019 στο Μαϊάμι.