Με τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο,  ο ΠΑΟΚ έχει σπάσει σχεδόν όλα τα ρεκόρ της Ιστορίας του σε συνεχόμενες νίκες, εκτός έδρας επιτυχίες, με το πρώτο back to back Κύπελλο και πολλά άλλα.

Στο αυριανό σούπερ ντέρμπι (πρώτο του νέου πρωταθλήματος) με την ΑΕΚ στην Τούμπα (19.30 Novasports) ο Δικέφαλος του Βορρά ψάχνει τη νίκη που θα του δώσει το δικαίωμα να περάσει βαθμολογικά τη μεγάλη αντίπαλό του.

Ομως, κακά τα ψέματα, το συγκεκριμένο παιχνίδι δεν είναι ένας απλός αγώνας και όλοι στην Τούμπα το θεωρούν ως ευκαιρία για να πάρουν ρεβάνς (στα μάτια τους) για ό,τι έγινε στο αντίστοιχο περσινό ντέρμπι.

Η μοιραία εισβολή

Πέρυσι κέρδισε σε αγωνιστικό επίπεδο, με τη μεγάλη βέβαια χρονική καθυστέρηση του διαιτητή Κομίνη να κατακυρώσει τελικά στο φύλλο αγώνα το μοναδικό γκολ του Βαρέλα στο 90′.

Ομως έχασε στα χαρτιά, καθώς η είσοδος του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο οπλοφορώντας στοίχισε πολύ ακριβά στην ομάδα του. Η αποστολή της ΑΕΚ επικαλούμενη λόγους ασφαλείας δεν επέστρεψε ποτέ στο γήπεδο και το φύλλο αγώνα έκλεισε με σκορ μεν 1-0, αλλά με τις απαραίτητες σημειώσεις του ρέφερι του αγώνα που ήταν δεδομένο ότι θα προκαλούσε τον μηδενισμό του ΠΑΟΚ. Ο άνθρωπος στον οποίο στοίχισε αν όχι περισσότερο απ’ όλους, σίγουρα πολύ βαριά αυτό το περιστατικό ήταν ο ρουμάνος τεχνικός της ομάδας που από τότε δεν υπήρχε σχεδόν εβδομάδα που να μην αναφερθεί στο συγκεκριμένο περιστατικό, όπως και σε αυτό με τον Ολυμπιακό που δεν ξεκίνησε ποτέ λόγω του τραυματισμού του τεχνικού των Ερυθρολεύκων Οσκαρ Γκαρθία από ένα ρολό ταμειακής μηχανής που είχε πετάξει ένας ανόητος οπαδός του ΠΑΟΚ.

«Μας έκλεψαν τον ιδρώτα μας, θεωρώ ότι είμαστε πρωταθλητές. Αυτό που έκαναν τόσο η ΑΕΚ όσο και ο Ολυμπιακός είναι δειλία» τόνιζε μεταξύ άλλων ο Ρουμάνος τη στιγμή που παράλληλα έχτιζε μοναδικά ρεκόρ στην Ιστορία του Δικεφάλου.

Πρώτο και καλύτερο το δεύτερο συνεχόμενο Κύπελλο που πήρε η ομάδα και μάλιστα με επιβλητική εμφάνιση και ξεκάθαρη επικράτηση (2-0) επί της πρωταθλήτριας ΑΕΚ και μάλιστα στο σπίτι της, καθώς ο τελικός Κυπέλλου έγινε στο ΟΑΚΑ.

Το 10-0 σερί (με διπλές νίκες επί Ατρομήτου και Πανιωνίου μεταξύ άλλων) που είχε πέρυσι στο Κύπελλο ο ΠΑΟΚ κατακτώντας το τρόπαιο χωρίς καν να φέρει ισοπαλία (!) ήταν απλά η συνέχεια των τρομερών αριθμών του Λουτσέσκου στο πρωτάθλημα με τον ΠΑΟΚ, όπου σε 33 παιχνίδια μετράει 24 νίκες, 4 ισοπαλίες και μόλις 5 ήττες, εκ των οποίων οι δύο είναι χωρίς αγώνα (με Ολυμπιακό και ΑΕΚ οι μηδενισμοί στην Τούμπα).

Από εκείνο το ντέρμπι με την ΑΕΚ ο ΠΑΟΚ έχει ένα σερί 8-0 νικών στο φινάλε του προηγούμενου πρωταθλήματος και στην αρχή αυτού ενώ από το περσινό 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη (26-11-2017) ο Δικέφαλος έχει ένα σερί 19 νικών (16 πέρυσι + 3 φέτος) σε 20 παιχνίδια που παίχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο. Καθώς η μοναδική ήττα ήρθε στην Τρίπολη από τον Αστέρα (3-2) μία εβδομάδα μετά τα γεγονότα με τον Ολυμπιακό.

Διαχείριση

Είναι δεδομένο ότι ο Λουτσέσκου μεταμόρφωσε προς το καλύτερο τον ΠΑΟΚ και είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα του αυριανού ντέρμπι, ακριβώς για το πώς θα χειριστεί αυτό το παιχνίδι.Οχι τόσο τεχνικά, αλλά σε επίπεδο διαχείρισης συναισθημάτων. Στην Κρήτη το Σάββατο, στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, θέλοντας να διαμαρτυρηθεί για το πέναλτι που δεν πήρε ο ΠΑΟΚ, είπε χαρακτηριστικά ότι η παράβαση ήταν ορατή ακόμα και από το… ΟΑΚΑ στο οποίο εκείνη την ώρα (της δήλωσης) η ΑΕΚ έπαιζε με τον Πανιώνιο. Αν ο Ρουμάνος στο πρώτο ανάποδο σφύριγμα ή στην πρώτη κίνηση των αντιπάλων που θα θεωρήσει ότι αποτελεί πρόκληση δεν παρασυρθεί από τα συναισθήματά του και την οργή του για το περσινό, θα έχει βάλει τα πιο βασικά θεμέλια για να φτάσει ο ΠΑΟΚ στη νίκη.

Σε αντίθετη περίπτωση και άψογα να έχει στήσει την ομάδα, αν της περάσει πιθανό εκνευρισμό του θα έχει βάλει αυτογκόλ.