Οσοι γνωρίζουν τον Λιονέλ Μέσι λένε πως πάντοτε ψάχνει ευκαιρία για να γιορτάσει.

Τη Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου συμπληρώθηκαν 18 χρόνια από την ημέρα που άνοιξε η βαριά σιδερένια πόρτα της Μασία για να τον υποδεχτεί η Μπαρτσελόνα. Οταν του το θύμισαν εμφανίστηκε στα χείλη του το γνωστό σαρδόνιο χαμόγελο. Κάποιοι κατάλαβαν…

Οι υπόλοιποι το αντιλήφθηκαν με 24 ώρες καθυστέρηση.

Ο Μέσι έστησε πάρτι στην πρεμιέρα της Μπαρτσελόνα στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ με προσκεκλημένη την Αϊντχόφεν και ως αναμνηστικό πήρε σπίτι του την μπλε μπάλα. Ο αρχηγός των Μπλαουγκράνα, που στην αρχή της σεζόν υποσχέθηκε να φέρει το βαρύτιμο τρόπαιο στο Καμπ Νου γιατί άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς από πέρυσι, πέτυχε τρία γκολ οδηγώντας την ομάδα του σε εντυπωσιακή νίκη με 4-0.  Πρόκειται για ιστορικό χατ τρικ καθώς ο Μέσι έφτασε τον αριθμό οκτώ, αφήνοντας πίσω του τον Κριστιάνο Ρονάλντο με τον οποίο μοιραζόταν την πρώτη θέση στη διοργάνωση.

Ο Βασιλιάς των χατ τρικ έφτασε επίσης τα 103 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ (ο CR7 έχει 120), ένα περισσότερο απ’ όσα έχει πετύχει η Αϊντχόφεν, ενώ έγινε ο δεύτερος παίκτης μετά τον Ραούλ που σκοράρει σε 14 συνεχόμενες διοργανώσεις.

Ο άριστος στην Ιστορία Μέσι πέτυχε ταυτόχρονα το πρώτο γκολ της φετινής διοργάνωσης στέλνοντας την μπάλα σαν σβούρα από τα πολλά φάλτσα στα ολλανδικά δίχτυα με απευθείας χτύπημα φάουλ.

«Κάνει το εξωπραγματικό να φαίνεται συνηθισμένο» σχολίασε ο εντυπωσιασμένος Ερνέστο Βαλβέρδε, ενώ ο Ράκιτιτς είπε χαριτολογώντας πως αυτός και οι συμπαίκτες του σκέφτονται μήπως πρέπει να αρχίσουν να πανηγυρίζουν τα γκολ του Μέσι πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα.  Σκόρερ της Μπάρτσα χρίστηκε και ο φορμαρισμένος Ντεμπελέ, ενώ ο Ουμτιτί αποβλήθηκε στα μέσα του δευτέρου ημιχρόνου από τον Τάσο Σιδηρόπουλο με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Με το δεξί

Λίβερπουλ και Ιντερ μπήκαν με το δεξί στη διοργάνωση στις καθυστερήσεις. Οι Κόκκινοι, αν και ανώτεροι από την Παρί Σεν Ζερμέν και παρά το γεγονός ότι προηγήθηκαν 2-0 στο 36′ με τους Στάριτζ (30′) και Μίλνερ (με πέναλτι), χρειάστηκαν ένα γκολ του Φιρμίνο (αντικατέστησε τον Στάριτζ) στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων για να φτάσουν τελικά στη νίκη με 3-2. Ο ακραίος αμυντικός Μενιέ (40′) και ο Εμπαπέ (83′) είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσα, παρά το γεγονός ότι Νεϊμάρ και Καβάνι ήταν σχεδόν ανύπαρκτοι σε όλο το ματς.

Να σημειωθεί πως ο Εμπαπέ έγινε ο νεότερος παίκτης (19 ετών και 273 ημερών) που σκοράρει εις βάρος της Λίβερπουλ στο Ανφιλντ, στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Νίκη με ανατροπή στις καθυστερήσεις και για την Ιντερ που επανήλθε στη διοργάνωση ύστερα από 2.380 ημέρες.

Οι Νερατζούρι επικράτησαν της Τότεναμ με 2-1 σημειώνοντας δύο γκολ σε έξι λεπτά, στο 86′ με τον Ικάρντι (φοβερό βολέ) και στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Βετσίνο. Είχαν προηγηθεί τα Σπιρούνια με τον Ερικσον στο 53′.

Παρά την τρίτη συνεχόμενη ήττα της Τότεναμ ο προπονητής της Μαουρίτσιο Ποτσετίνο δήλωσε ευχαριστημένος από την απόδοση των παικτών του, τονίζοντας πως ήταν το καλύτερο φετινό τους παιχνίδι.

Εμμεση απάντηση στον Ποτσετίνο έδωσε ο Κροάτης Ιβάν Πέρισιτς δηλώνοντας πως η Ιντερ έδειξε χαρακτήρα, πάλεψε σκληρά και δικαιώθηκε.

Ηταν η τρίτη νίκη που πετυχαίνουν οι Νερατζούρι στις καθυστερήσεις, στην ιστορία τους, μετά το 1988 επί της Στουρμ Γκρατς και το 2012 επί της Μαρσέιγ.

Δύσκολο τρίποντο

Ολα τα λεφτά στο 20 στο Μπριζ. Ο Κρίστιαν Πούλισιτς γιόρτασε χθες τα 20ά του γενέθλια συμπληρώνοντας 100 συμμετοχές με τη φανέλα της Ντόρτμουντ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πέτυχε και το μοναδικό γκολ του αγώνα χαρίζοντας τη νίκη στους Κιτρινόμαυρους.

Ρεκόρ και για τον Κασίγιας που έγινε ο πρώτος παίκτες που συμμετέχει για 20ή σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ. Η ομάδα του Πόρτο κατάφερε να κλέψει τον βαθμό της ισοπαλίας από τη Σάλκε (1-1) με δύο πέναλτι. Δυστυχώς για τους Δράκους, στο πρώτο πέναλτι ο Αλεξ Τέγες αστόχησε. Δεν συνέβη όμως το ίδιο με τον Οτάβιο που ισοφάρισε το γκολ του Εμπολό.

Με νίκη 2-1 επί της Μονακό ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της και η Ατλέτικο (Ντιέγκο Κόστα, Χιμένεθ – Γκραντσίρ), η οποία ας μην ξεχνάμε είναι η οικοδέσποινα του φετινού τελικού.