Ισως ο μεγαλύτερος σε αξία ποδοσφαιριστής που φόρεσε τη φανέλα του ΠΑΟΚ, ο Γιώργος Κούδας βλέπει την ομάδα του να προχωρά στην Ευρώπη και ενθουσιάζεται. Γιατί αγαπά τον Δικέφαλο και νιώθει ότι ήρθε η ώρα για το επόμενο βήμα. Η «Ομάδα» βρήκε τον Κούδα, μίλησε μαζί του, άκουσε τις απόψεις του και τις καταγράφει.

 

Τρελαίνει κόσμο, συνεπώς, ο φετινός ΠΑΟΚ;

«Δεν θα έλεγα ακριβώς αυτό. Και λέω ότι δεν τρελαίνει, πολύ απλά γιατί από την περασμένη σεζόν έδειξε όλα αυτά τα στοιχεία που εμφανίζει και στην αρχή αυτής της περιόδου. Εχει γίνει σύνολο και λειτουργεί καλύτερα ως ομάδα».

Ποια είναι αυτά τα στοιχεία; Μπορούμε να τα εντοπίσουμε;

«Εχει ένα πρόσωπο αγωνιστικό που αποπνέει σοβαρότητα. Λύσεις ανά πάσα στιγμή. Εναν προπονητή που ναι μεν αμφισβητήθηκε έντονα στην αρχή της θητείας του στην ομάδα, αλλά στην πορεία έδειξε τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσει. Οχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά όπως διαπιστώνουμε και στην Ευρώπη. Ολοι οι ποδοσφαιριστές είναι ετοιμοπόλεμοι και προσφέρουν πολλά».

Είπατε ότι αμφισβητήθηκε ο Λουτσέσκου.

«Ετσι δεν συνέβη; Δυστυχώς πρόκειται για κάτι που το βλέπουμε στην Ελλάδα. Ισως δεν έχουμε και την υπομονή. Βέβαια, εγώ δεν είμαι μέσα στα αποδυτήρια, έζησα φυσικά 21 χρόνια στον ΠΑΟΚ, αλλά δεν μπορώ να ξέρω τώρα τα πάντα. Εχει μεγάλο μερίδιο της επιτυχίας ο προπονητής, καθώς κάνει σωστή διαχείριση του έμψυχου δυναμικού και το συγκεκριμένο το θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό κομμάτι. Να είναι όλοι σε φόρμα ανά πάσα στιγμή».

 

Το μυστικό, συνεπώς, είναι ο ρουμάνος προπονητής;

«Και οι ποδοσφαιριστές. Που δίνουν λύσεις ποιοτικές. Είτε είναι στη 16άδα, είτε ακόμη και στη 18άδα. Αυτό, πρέπει να τονιστεί, σημαίνει ομάδα. Που να είναι όλοι δεμένοι και αποφασισμένοι. Ο ΠΑΟΚ βγάζει μια σταθερότητα και τον θεωρώ ικανό να ανταποκριθεί στις προκλήσεις που έρχονται σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Αντιμετώπισε δύο ομάδες με υψηλές βλέψεις στην Ευρώπη και αξιόλογες πορείες στο παρελθόν. Τις  απέκλεισε. Συνεχίζει. Ολα είναι στο χέρι του».

Αρα, να πούμε ότι ο ΠΑΟΚ αφήνει κατά μέρος κάτι παιδικές ασθένειες του παρελθόντος και προοδεύει σε καθημερινή βάση;

«Ας το πούμε διαφορετικά. Ο ΠΑΟΚ εκμεταλλεύεται ένα θείο δώρο που ορισμένοι άργησαν να κατανοήσουν. Ο Ιβάν Σαββίδης δίνει πολλά πράγματα, έχει βλέψεις και όπως έχει τονίσει κατ’ επανάληψη, επί των ημερών του στην Τούμπα, θέλει να πάει ψηλά η ομάδα όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και στην Ευρώπη».

Λόγια ξεκάθαρα από τον Γιώργο Κούδα. Τα μάτια του έχουν δει πολλά. Τον ΠΑΟΚ να θριαμβεύει στο παρελθόν, ειδικά τη δεκαετία του ’70 με εκείνη την υπερομάδα των υπέρλαμπρων άσων. Κάποια χρόνια στη συνέχεια, που έμεινε χωρίς διακρίσεις. Και τώρα, που όχι μόνο έχει αναγεννηθεί, αλλά δείχνει να δημιουργεί κάτι μεγάλο που μπορεί να αιφνιδιάσει ευχάριστα και τον πλέον απαιτητικό οπαδό του. Γιατί όχι;