Οπως όλα δείχνουν, η Αρλίν Φόστερ θα γίνει το δεύτερο πιο σημαντικό πρόσωπο στην πολιτική ζωή της Βρετανίας. Το κόμμα της, το Δημοκρατικό Ενωτικό κόμμα (DUP) της Βόρειας Ιρλανδίας, χάρη στους 10 βουλευτές του βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους Συντηρητικούς ώστε οι Τόρις να παραμείνουν στην εξουσία. Η 47χρονη Φόστερ έχει αρκετή εμπειρία σε ασυνήθιστους πολιτικούς γάμους, έχοντας συνεργαστεί κυβερνητικά με τους πολιτικούς αντιπάλους της στη Βόρεια Ιρλανδία, το Σιν Φέιν. Με δεδομένο ότι ο ΙRΑ (Ιρλανδικός Δημοκρατικός Στρατός) κάποτε προσπάθησε να σκοτώσει τον πατέρα της, φαίνεται ότι γνωρίζει από συμβιβασμούς και πέραν της πολιτικής.

Επί πολλά χρόνια η Φόστερ θεωρούνταν ικανό στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, η τραυματική προσωπική ιστορία της οποίας διαμόρφωσε το πάθος της για την ένωση με τη Βρετανία. Το 2015 διαδέχθηκε τον Πίτερ Ρόμπινσον στην ηγεσία του DUP και λίγο αργότερα ανέλαβε επικεφαλής της τοπικής κυβέρνησης –η πρώτη γυναίκα και ο νεαρότερος κάτοχος αυτής της θέσης. Ομως, μερικούς μήνες μετά έχασε ο αξίωμα, όταν το Σιν Φέιν αποχώρησε από τον συνασπισμό, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον ρόλο της σε ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο πράσινης ενέργειας. Το κόστος της πρωτοβουλίας που άρχισε να υλοποιείται το 2012 για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας αυξήθηκε ανεξέλεγκτα, με αποτέλεσμα να χρεωθούν οι φορολογούμενοι πολλά εκατομμύρια.

Η Αρλίν Κέλι γεννήθηκε το 1970 σε αγρόκτημα που βρισκόταν κοντά στα πολύ στρατιωτικοποιημένα εκείνη την εποχή σύνορα με τη Δημοκρατία της Ιρλανδίας. Η μητέρα της ήταν από τη γειτονιά Σάντι Ρόου του Μπέλφαστ, την περιοχή των προτεσταντών ενωτικών. Η απόπειρα εναντίον του πατέρα της από μέλη του Ιρλανδικού Δημοκρατικού Στρατού έγινε έξω ακριβώς από το σπίτι τους. «Ο πατέρας μου μπήκε μέσα μπουσουλώντας στα τέσσερα, με αίμα να τρέχει από το κεφάλι του» έχει περιγράψει η ίδια, παραδεχόμενη: «Είναι κομμάτι του ποια είμαι και δεν μπορώ να το αρνηθώ. Διαμόρφωσε τα εφηβικά μου χρόνια, συνέβαλε στις πολιτικές μου αποφάσεις, όμως ταυτόχρονα δεν πιστεύω ότι πρέπει να αφήνουμε το παρελθόν να ορίζει ό,τι κάνουμε στο μέλλον».

Ο Τζον Κέλι επέζησε της επίθεσης, όμως η οικογένεια αναγκάστηκε να πουλήσει τη φάρμα και να μετακομίσει αλλού, βάσει ενός κυβερνητικού σχεδίου προστασίας όσων κινδύνευαν. Ωστόσο οι επιθέσεις δεν σταμάτησαν. Περίπου 10 χρόνια αργότερα, ο ΙRΑ τοποθέτησε βόμβα στο σχολικό της λεωφορείο. Στόχος ήταν ο οδηγός, μέλος των ενόπλων δυνάμεων του Ολστερ. Η Αρλίν δεν έπαθε κάτι από την έκρηξη, όμως το κορίτσι που καθόταν δίπλα της τραυματίσθηκε σοβαρά. Τότε είχε δώσει συνέντευξη στο BBC: «Η Τζίλιαν έπεσε πάνω μου και μετά ακολούθησαν τρία δευτερόλεπτα σιωπής», αφηγήθηκε. «Μετά όλοι άρχισαν να ουρλιάζουν, σηκώθηκα και είπα: Οχι πανικός, όχι πανικός… Βγείτε όλοι έξω».

Τελειώνοντας το σχολείο στο Ενισκίλεν, η Αρλίν έγινε το πρώτο μέλος της οικογένειάς της που πήγε στο πανεπιστήμιο και σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Κουίνς του Μπέλφαστ. Εκεί ασχολήθηκε με την πολιτική και εντάχθηκε στο Ενωτικό Κόμμα του Ολστερ. Αρχισε να δουλεύει ως δικηγόρος και τον Αύγουστο του 1995, σε ηλικία 25 ετών, παντρεύτηκε τον Σαμ Φόστερ με τον οποίο απέκτησε τρία παιδιά. Το 2003 εξελέγη για πρώτη φορά στην τοπική Βουλή. Αντιτάχθηκε σφόδρα στη συμφωνία της Μεγάλης Παρασκευής, σύμφωνα με την οποία θα προέκυπτε νέα κυβέρνηση στη Βόρεια Ιρλανδία, μέσω μιας ημιαυτόνομης εθνοσυνέλευσης, στην οποία θα συμμετείχαν κόμματα και προτεσταντών και καθολικών και ο ΙRA θα αφοπλιζόταν πλήρως. Ωστόσο, η Εθνοσυνέλευση διαλύθηκε λόγω αλληλοκατηγοριών. Οι ιρλανδοί Ρεπουμπλικανοί συμφώνησαν, τελικά, με την παραμονή της Βόρειας Ιρλανδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, για όσο το επιθυμούσε η πλειοψηφία των κατοίκων της, αλλά τα μέλη του ΙRΑ αρνήθηκαν να αχρηστεύσουν το σύνολο του οπλοστασίου της οργάνωσης. Λόγω των διαφωνιών της η Φόστερ μεταπήδησε στο Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα.

Το 2007, όταν το κόμμα έκανε κυβερνητική συμμαχία με το Σιν Φέιν, η Φόστερ ανέλαβε το υπουργείο Περιβάλλοντος και αργότερα το χαρτοφυλάκιο Εμπορίου, στο οποίο παραμένει 7 χρόνια, παρακολουθώντας τη μεγάλη ύφεση και την αρχή της ανάκαμψης. Εδωσε ιδιαίτερη βαρύτητα στον τουρισμό. Το 2015 εξελέγη στην ηγεσία του Δημοκρατικού Ενωτικού Κόμματος και πέρσι τάχθηκε υπέρ του Brexit.

Θαυμάζει ιδιαίτερα τη Μάργκαρετ Θάτσερ –«συχνά θυμάμαι εκείνο που έλεγε: Εάν θέλεις κάτι να ειπωθεί, ζήτα το από έναν άνδρα, εάν θέλεις κάτι να γίνει, ζήτα το από μια γυναίκα» –και τη βασίλισσα Ελισάβετ –«μπορεί να είναι μικρή το δέμας, όμως αποτελεί επιβλητική παρουσία». Η υποστήριξή της προς τις γυναίκες δεν εκφράζεται συχνά και σίγουρα όχι με τις συντηρητικές πολιτικές θέσεις του κόμματός της, καθώς αντιτίθεται στη χαλάρωση της απαγόρευσης των αμβλώσεων, ακόμα και για γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό. Μάλιστα θεωρεί ότι αποτελεί έγκλημα η άμβλωση, ακόμα και στην περίπτωση αιμομιξίας ή όταν το έμβρυο παρουσιάζει προβλήματα. Η Φόστερ αντιτίθεται σφόδρα και στον γάμο μεταξύ ομοφύλων και έχει χρησιμοποιήσει στην τοπική Συνέλευση της Βόρειας Ιρλανδίας κάθε τρόπο για να εμποδίσει την έγκριση του σχετικού νόμου. Ετσι η Βόρεια Ιρλανδία είναι η μοναδική περιοχή του Ηνωμένου Βασιλείου όπου οι γάμοι μεταξύ γκέι απαγορεύονται.

Κατά τ’ άλλα, σταματά συχνά τα βράδια στο αγαπημένο της μαγαζί με fish and chips, της αρέσουν οι γόβες Λουμπουτέν, συνηθίζει να τραγουδά στους γάμους φίλων της και παρακολουθεί φανατικά το σίριαλ «EastEnders» με τον σύζυγό της, πρώην αστυνομικό και παίκτη του ράγκμπι.