Το παλικάρι μού είναι άγνωστο, τον είδα κι εγώ σε φωτογραφίες και βίντεο όπως πολλοί άλλοι Ελληνες, που ψαχνόμασταν να δούμε τι ιστορία είναι αυτή με τις σημαίες στις βραχονησίδες. Για το πώς δηλαδή αυτός μαζί με άλλους δύο παράτησαν τους φραπέδες παρασκευιάτικα και πήραν ένα σκαφάκι και είπαν να γεμίσουν σημαίες τα νησάκια γύρω από τους Φούρνους της Ικαρίας και μετά… μετά πλάκωσαν οι φρεγάτες.

Ονομάζεται Χαράλαμπος, Μπάμπης για τους φίλους του, Τσαγαλάς, και ασκεί με τον τρόπο του –και αυτός –εξωτερική πολιτική, διότι εδώ που έχουμε φτάσει, ο καθένας κάνει ό,τι θέλει –επειδή έτσι του «κάπνισε» ή γιατί, πολύ απλά, μπορεί!

Ο Μπάμπης λοιπόν, κερδίζοντας τα 15 λεπτά δημοσιότητας που αναλογούν στον καθένα μας, έκανε δηλώσεις και δεν εξήγησε απλώς γιατί πήρε τους άλλους δύο και είπαν να οριοθετήσουν το Αιγαίο, αλλά έκανε και ένα βήμα περισσότερο, λέγοντας:

«Επειδή κάποιοι είπαν ότι θα καθυστερήσει η επιστροφή των δύο ελλήνων στρατιωτικών, με την πράξη μας λέμε να πάμε εμείς οι τρεις στη θέση τους»!!!

Τουτέστιν, ο Μπάμπης δεν κάνει μόνο εξωτερική πολιτική, δηλώνει πρόθυμος να αντικαταστήσει, με τους φίλους του, τους δύο έλληνες στρατιωτικούς στις φυλακές της Αδριανούπολης. Αγνοώ παντελώς αν το είπε στη φάση «λέμε και καμιά… παπάντζα για να περνάει η ώρα» γιατί γνωρίζει ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί, με τίποτε.

Αλλά για τον Μπάμπη, και τον κάθε Μπάμπη αυτής της χώρας, υπάρχει ένας στίχος από το ποίημα του λογοτέχνη, ποιητή και διπλωμάτη Αγγελου Βλάχου που επιγράφεται «Η γη της Ελλάδος» και αναφέρει τα ακόλουθα:

«Ξεύρεις την γη που ανθεί

φαιδρά πορτοκαλέα

και κοκκινίζει η σταφυλή

και θάλλει η ελαία;

Ω! δεν την αγνοεί κανείς,

είναι η γη η Ελληνίς…»

Το ποίημα έχει και άλλους ανάλογους στίχους, γράφτηκε τον 19ο αιώνα και χλευάστηκε όσο λίγα, διότι αποτελούσε μια συνειδητή ωραιοποίηση της Ελλάδας αναντίστοιχη της πραγματικότητας. Η δε πρώτη στροφή, το «Ξεύρεις την γη που ανθεί φαιδρά πορτοκαλέα…» κατέστη με την πάροδο των χρόνων συνώνυμη της παντελούς έλλειψης σοβαρότητας, της γελοιότητας και της ανοησίας.

(Αφιερωμένο εξαιρετικά σε όσους εξ ημών και υμών έσπευσαν να αποθεώσουν το «τρίο» – σημαιοφόροι και σημαιοτοποθετητές…).

Δεν είναι παιχνίδι

Υπό την έννοια αυτή, δεν μπορώ να μην αναδείξω δήλωση του πρώην υπουργού Ξυδάκη, ο οποίος, μιλώντας χθες στον ραδιοσταθμό Focus 103,6 της Θεσσαλονίκης και υπογραμμίζοντας ότι η εξωτερική πολιτική απαιτεί σοβαρότητα και υπεύθυνες κινήσεις, είπε και το ακόλουθο: ότι αυτή δεν γίνεται με το «να παίρνεις μια σημαία και να την κουνάς στα μάτια του Τούρκου και μετά να σηκώνεσαι να φεύγεις και να τρέχει η ακταιωρός και η φρεγάτα μετά».

Σωστός, θα υπογραμμίσω, και είναι καιρός να καταλάβουμε όλοι, μα όλοι, ότι αυτά δεν είναι παιχνίδια ούτε πλάκες που κάνουμε μεταξύ μας.

Το δείχνει το προηγούμενο των Ιμίων, και πόσο το πληρώσαμε και το πληρώνουμε ακόμη, και θα το πληρώνουμε…

Παραμένει εξαφανισμένος

Στο μεταξύ αγνοείται παντελώς ο Καμμένος υπουργός Αμυνας. Εχουν κάνει δηλώσεις όλοι, μα όλοι, μηδέ του μπαρμπα-Φώτη του φουστανελά (Κουβέλη) για τα γεγονότα στους Φούρνους, αλλά ο Καμμένος υπουργός, σιωπή. «Ακρα του τάφου, σιωπή…» που λέει κι ο ποιητής. Λέξη. Τσιμουδιά όμως. Σε σημείο που να έχουμε πάθει ήδη ένα στερητικό. Πού είναι εκείνος ο… καθάριος, εθνικοπατριωτικός του λόγος; Λείπει. Να βγει μπροστά, να τους… τρομάξει τους Τούρκους, όπως τόσες και τόσες φορές έχει κάνει κατά το παρελθόν; Τι έχει πάθει ο άνδρας; Ποιος του έχει στερήσει τη φωνή; Ποιος του έχει κόψει την επικοινωνία με τα Μέσα; Τι κάνει, επιτέλους, ο Παπαδάκης; Γιατί δεν του δίνει την ευκαιρία για ογδοηκοστή έβδομη φορά από τις αρχές του χρόνου να ξεσπάσει μπροστά στις κάμερες; Να μας αναστυλώσει το ηθικό όπως εκείνος ξέρει και μπορεί;

Υποπτεύομαι ότι σε εκείνη την περίεργη συνάντηση που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από το Πάσχα, αυτός ο Τσίπρας τού έκοψε τα φτερά του ανθρώπου μας –και φυσικά διαμαρτύρομαι γι’ αυτό!

«Μάστορες» στην απαλλαγή

Ευτυχώς όμως για τον αγαπημένο υπουργό, από την άλλη πλευρά έχει την κυβερνητική πλειοψηφία να «καθαρίζει» γι’ αυτόν –αλλά δεν ξέρω για πόσο ακόμη. Θυμάστε μια φορά που σε κατάσταση απολύτου νηφαλιότητος (εκτιμώ…) είχε κάνει μια ανάρτηση στο Twitter, σύμφωνα με την οποία «Ο Θοδωράκης (ο Σταύρος) φορά μαύρη γραβάτα που έχασε τους εργολάβους-εκδότες ιδρυτές και χρηματοδότες του»;

O επικεφαλής ηγέτης Σταύρος απάντησε με ένα «ώς εδώ, δεν πάει άλλο», του τράβηξε μια ωραία μήνυση για συκοφαντική δυσφήμηση αλλά χθες η κυβερνητική πλειοψηφία στην Επιτροπή Κοινοβουλευτικής Δεοντολογίας τον απάλλαξε τον Καμμένο υπουργό μας.

Διότι, όπως απεφάνθησαν αυτοί οι επτά (τόση είναι η πλειοψηφία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) «μάστορες», ο Καμμένος «τουιτάρισε» εναντίον του Θεοδωράκη κατά την εκτέλεση των υπουργικών του καθηκόντων και ως εκ τούτου δεν μπορεί να ακολουθηθεί η διαδικασία της άρσης βουλευτικής ασυλίας, όπως ήταν το εισαγγελικό αίτημα, αλλά αντιθέτως θα έπρεπε να ακολουθηθεί η διαδικασία του νόμου περί ευθύνης υπουργών!!!

Απίθανοι τύποι, ε;

Χωρίς στοιχεία

αυτό λιγάκι: είναι ο Καμμένος αρμόδιος να ελέγχει τη χρηματοδότηση των κομμάτων, ώστε να γνωματεύει ποιος χρηματοδότησε ή χρηματοδοτεί Το Ποτάμι; Εχει στοιχεία ότι οι χρηματοδότες του ήταν/είναι εργολάβοι ή εκδότες; Αλλά ακόμη και αν είχε αυτά τα στοιχεία, γιατί δεν τα παρέδωσε στον αρμόδιο εισαγγελέα; Πολύ απλά, διότι όπως και για πολλά άλλα για τα οποία κατά καιρούς έχει κάνει δηλώσεις, ανάλογου περιεχομένου, δεν έχει το παραμικρό στοιχείο. Παρά μόνο ό,τι έχει κατεβάσει το «δημιουργικό» του κεφάλι –ίδε αρχειοθέτηση από τον αρμόδιο εισαγγελέα των «καταγγελιών» του για τα CDS εις βάρος του Γιώργου Παπανδρέου και του αδελφού του Αντρίκου.

Αλλά και ο ίδιος, ε, πόσο σίγουρος γι’ αυτά που λέει. Αντί να πει, ναι, παραιτούμαι της ασυλίας και πάμε στο δικαστήριο με τον Θεοδωράκη να αποφανθεί η Δικαιοσύνη για όσα του καταμαρτυρώ, «κρύφτηκε» πίσω από την πλειοψηφία της Επιτροπής Δεοντολογίας της Βουλής.

Πραγματικός Καμμένος!..

Για την ενέργεια

Η εκδήλωση είναι από αυτές που λες πάω για να μάθω και κάτι και όχι για να με δούνε και να τους δω –εκ καθήκοντος δηλαδή. Πραγματοποιείται στην Αθηναϊκή Λέσχη, απόψε στις επτά, και έχει βασικό ομιλητή τον ευπρεπή –κύριος! –Γιάννη Μανιάτη, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα «Εθνική ενεργειακή στρατηγική – προκλήσεις και προοπτικές μπροστά στα κρίσιμα διεθνοπολιτικά γεγονότα της ευρύτερης περιοχής».

Ο Μανιάτης που χρημάτισε επί σειρά ετών υπουργός Ενέργειας θα μιλήσει για τις έρευνες στις ΑΟΖ (πιο επίκαιρο θέμα δεν υπάρχει), τους αγωγούς φυσικού αερίου, την ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης καθώς και τις επιπτώσεις από την κλιματική αλλαγή στην περιοχή της Μεσογείου.

Ο άνθρωπος, κόντρα στα διάφορα νεφελώδη και νεφοσκεπή της κυβέρνησης περί «ολιστικού προγράμματος ανάπτυξης», θα αναφερθεί με αριθμούς και στοιχεία σε δέκα μεγάλες παρεμβάσεις που μπορεί να γίνουν στο πεδίο αυτό και να αποφέρουν άμεσα επενδύσεις ύψους 50 δισ.

Οσοι πιστοί, προσέλθετε, έχω να πω εγώ…