Νιάτα

Δεν χωρά αμφιβολία ότι η επιχείρηση ανανέωσης που κάνει ο Παναθηναϊκός φέρνει συζητήσεις. Από τη μία επιβεβαιώνεται ότι οι ακαδημίες της ομάδας στέλνουν ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα. Και στον αντίποδα, ορισμένοι επιμένουν ότι πρόκειται για αναγκαστική επιλογή ένεκα των οικονομικών δυσκολιών και του αδιεξόδου. Ας πούμε ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου στη μέση. Οπως συμβαίνει συνήθως. Οι νεαροί παλεύουν να βγουν στην επιφάνεια, ίσως δεν είναι έτοιμοι, αλλά με τα επαγγελματικά συμβόλαια η ΠΑΕ νιώθει να τους «δένει» και δεν κινδυνεύει να τους χάσει από την παρέλαση σκάουτερ. Φυσικά, σε τέτοιες περιπτώσεις το ζητούμενο είναι όσοι προοδεύσουν να αγωνιστούν και να βρουν τον δρόμο τους. Γιατί και τον Χατζηγιοβάννη βλέπαμε συχνά το καλοκαίρι, αλλά τώρα τον έχουμε λησμονήσει. Ή μήπως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα;

Οφόε

Συνεχίζονται να γράφονται διάφορα στο Βέλγιο, αναφορικά με το μέλλον του στον Ολυμπιακό. Ρεπορτάζ σχετικά με το αν θα ζητήσει τον Γενάρη να φύγει από την Ελλάδα, έπειτα από την πρόσφατη διάρρηξη της οικείας του. Οι Ερυθρόλευκοι όμως δεν ανησυχούν. Αξίζει να τονιστεί, μάλιστα, πως η διοίκηση χθες έστειλε ξεκάθαρο μήνυμα στον μέσο. Πως είναι δίπλα του σε οτιδήποτε χρειαστεί και μάλλον αυτό έπαιξε ρόλο στο να παρουσιαστεί ο παίκτης με καλύτερη διάθεση στο προπονητήριο.

Φλερτ

Δεν φημίζονται, πάντως, για την εγκυρότητά τους οι Τούρκοι. Το λέμε προκαταβολικά, διότι χθες οι γείτονες είχαν «αποκαλυπτικά θέματα» με θέα στον Ολυμπιακό. Πρώτα με τον Εμάνουελ Εμενίκε για τον οποίο «εκτιμούν» πως «θέλει να επιστρέψει τον Ιανουάριο στην Τουρκία». Και στη συνέχεια με τον Φορτούνη. Για πολλοστή φορά τοποθετήθηκε στο μεταγραφικό στόχαστρο της Μπεσίκτας. Ποια είναι η πραγματικότητα; Ο Εμενίκε επιστρέφει σήμερα στον Ρέντη, έπειτα από 10ήμερη παραμονή στην Μπολόνια και ότι ο Φορτούνης κοστολογείται τόσα… όσο η Μπεσίκτας απλώς να τον «συναντά» στα ρεπορτάζ της.

Αυστραλία

Εξασφάλισε την παρουσία της στο Μουντιάλ ύστερα από το 3-1 (πρώτο ματς 0-0) με τις Ονδούρες. Γιατί στρέφουμε στη μακρινή ήπειρο τα φώτα μας; Απλά, διότι τα Καγκουρό τα οδηγεί ο Αγγελος Ποστέκογλου. Γεννήθηκε στην Ελλάδα, στα πέντε του χρόνια πήγε στην Αυστραλία και εκεί κυνήγησε το όνειρό του. Μάλιστα, ένα φεγγάρι (2008) πέρασε από τον πάγκο της Παναχαϊκής.

Ακαδημίες

Η ΑΕΚ παρουσίασε χθες στα Σπάτα το νέο εγχείρημα στα τμήματα υποδομής της, που έχουν αναλάβει να «τρέξουν» οι Ακης Ζήκος και Γιάννης Σαμαράς, υπό τον επιχειρηματία Γρηγόρη Σαράντη. Οι επικεφαλής του πρότζεκτ ανέλυσαν την επόμενη μέρα των ακαδημιών της ΑΕΚ και τους στόχους τους. Το ενδιαφέρον εστιάστηκε στη λεπτομερή παρουσίαση των ανανεωμένων εγκαταστάσεων, που βρίσκονται εντός του προπονητικού κέντρου της ομάδας. Είναι σαφές ότι η ΑΕΚ δίνει έμφαση στον συγκεκριμένο τομέα και ευελπιστεί σύντομα ότι θα βγουν ποδοσφαιριστές που θα στελεχώσουν το ρόστερ των μεγάλων.