Η περίπτωση του φετινού ΠΑΟΚ μοιάζει αξιοσημείωτη. Χρήζει ανάλυσης, καθόσον διαφέρει σε αρκετά με την ομάδα της περασμένης σεζόν. Επί Ιβιτς, όποιος δεν έβλεπε ότι ο ΠΑΟΚ δημιουργούσε ευκαιρίες αρκετές μάλλον λάθευε. Τώρα συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο, τα γκολ έρχονται με το σταγονόμετρο, ωστόσο στην Τούμπα πιστεύουν ότι μετά το πέρας της αγωνιστικής θα βρεθούν μόνοι στην κορυφή της βαθμολογίας. Πού στηρίζουν την αισιοδοξία τους; Στον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς. Φαίνεται απίστευτο, αλλά μιλάμε για τον τύπο του φορ που ώρες ώρες είναι μια επίθεση μόνος του. Πολύ απλά διότι τα γκολ του αρκούν στον ΠΑΟΚ και έτσι έρχονται οι νίκες, έστω κι αν είναι καχεκτικές.

Διαφορά

Ο Πρίγιοβιτς ελάχιστα κοινά έχει με τους άλλους δύο επιθετικούς που σηκώνουν κουβέντα τούτη τη χρονιά. Δεν έχει το ρεπερτόριο των κινήσεων που διαθέτει ο Αραούχο, ούτε το γλυκό χτύπημα της μπάλας που χαρακτηρίζει τον Λιβάια. Το δίδυμο της ΑΕΚ αλληλοσυμπληρώνεται, τη διαφορά όμως μέχρι στιγμής την κάνει ο Χριστοδουλόπουλος. Οι αλλοδαποί αναζητούν φόρμα και σωστά πατήματα. Αυτά, δηλαδή, που βρήκε από την αρχή ο Πρίγιοβιτς. Με την εμπειρία και την προσαρμογή από την προηγούμενη περίοδο, ο σέρβος στράικερ έχει δώσει αυτές τις έξι πρώτες αγωνιστικές πολλούς βαθμούς στον ΠΑΟΚ. Πάντα με κρίσιμα και καθοριστικά γκολ, καθόσον είναι εντελώς διαφορετικό να σκοράρεις στο 0-0 με το να ανεβάζεις το σκορ. Ο υψηλόσωμος φορ έκανε το 1-0 στο εύκολο 3-1 επί της Κέρκυρας και σημείωσε τα μοναδικά γκολ στις νίκες του ΠΑΟΚ με Παναιτωλικό και ΠΑΣ αντίστοιχα. Ολα τα γκολ στην Τούμπα τα έβαλε, αλλά και τι μ’ αυτό; Τώρα, το πρόγραμμα φέρνει τη Λαμία και μένει να φανεί αν Λουτσέσκου και ποδοσφαιριστές έμαθαν το μάθημά τους να διασφαλίζουν τις νίκες τους. Ο επιθετικός έχει ηθικό ένεκα της καλής του παρουσίας με την Εθνική Σερβίας και του πρόσφατου γκολ που έφερε πρόκριση, αλλά πρόκειται αποκλειστικά για φορ περιοχής, παίκτη του ενός αγγίγματος. Σε αυτό ο Πρίγιοβιτς μάλλον είναι ο καλύτερος –ειδικά αν διανύει και περίοδο φόρμας όπως συμβαίνει τώρα.

Κάρλος

Θυμάστε τον άλλοτε αριστερό μπακ χαφ της Ρεάλ; Με το δυνατό αριστερό πόδι που συνήθως εξαπέλυε φαλτσαριστά σουτ; Ο Βραζιλιάνος Ρομπέρτο Κάρλος έφτασε πλέον τα 44 χρόνια του, ωστόσο το θέμα δεν είναι αυτό: σε τόσο μικρή ηλικία έγινε παππούς!