Ο Στιβ Μόρισον ήταν ένας συντηρητικός στρατιωτικός με αυστηρές αρχές. Ναύαρχος του Πολεμικού Ναυτικού και διοικητής των ναυτικών δυνάμεων των ΗΠΑ στον Κόλπο του Τόμκιν το 1964, συνήθιζε να τιμωρεί τον γιο του Τζιμ σαν να ήταν ένας από τους άνδρες που βρίσκονται υπό τις διαταγές του.

Οταν ο Τζιμ δημιούργησε το συγκρότημα Doors και κυκλοφόρησε τον πρώτο του δίσκο, ο Στιβ τον αγόρασε, τον άκουσε προσεκτικά και κατέληξε στο συμπέρασμα πως ο γιος του είναι ατάλαντος.

Ο Τζιμ Μόρισον διέκοψε κάθε επαφή με την οικογένειά του ενώ στο περιβάλλον του έλεγε πως οι γονείς του είχαν πεθάνει.

Ο Νεϊμάρ ο πρεσβύτερος δεν είναι στρατιωτικός. Επίσης δεν θεωρεί τον υιό του ατάλαντο.

Βλέπετε, ανήκει στη γενιά των πατεράδων που μετεξελίχθηκαν σε μάνατζερ των ταλαντούχων παιδιών τους, οι οποίοι απομυζούν τη φήμη τους χειραγωγώντας την προσωπικότητά τους.

Ο Νεϊμάρ ο πρεσβύτερος φέρεται να έχει δώσει τον λόγο του στην Παρί Σεν Ζερμέν να φέρει τον αγαπημένο του υιό του στο Παρκ ντε Πρενς, λαμβάνοντας ο ίδιος ένα τεράστιο μερίδιο από τα χρήματα που θα δαπανήσουν οι Καταριανοί. Δεν είναι ο πρώτος που συμπεριφέρεται σαν να έχει το ποδοσφαιρικό τζόκερ. Εχει προηγηθεί ο Χόρχε Μέσι, που καλύπτει την ασημαντότητά του πίσω από τη φήμη του Λέο. Να που η νομενκλατούρα ανακαλύπτει τη νέα της έκφραση στις τέσσερις γραμμές ενός γηπέδου.