Ενα γεγονός που συνέβη στο ιταλικό πρωτάθλημα το Σάββατο προβλημάτισε και τον τελευταίο οπαδό που πιστεύει πως ηθελημένα οι διαιτητές δεν παίζουν 50-50.

Στο ντέρμπι Μίλαν – Γιουβέντους ποδοσφαιριστής των φιλοξενουμένων εκτέλεσε φάουλ και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Ροσονέρι.

Υστερα από έντονες διαμαρτυρίες των γηπεδούχων πως το γκολ ήταν οφσάιντ, ο ρέφερι Νίκολα Ριτσόλι που έχει αναδειχθεί δύο φορές καλύτερος διαιτητής του κόσμου και μεταξύ πολλών άλλων έχει διευθύνει τον τελικό του τελευταίου Μουντιάλ έπρεπε να πάρει μία απόφαση.

Συμβουλεύτηκε λοιπόν το βίντεο ριπλέι και παρά το γεγονός ότι το γκολ ήταν κανονικό το ακύρωσε, υποστηρίζοντας –κακώς –πως ένας παίκτης της Γιούβε ήταν σε αντικανονική θέση.

Ενας κορυφαίος διαιτητής συνεργάστηκε με την τεχνολογία, ωστόσο δεν αποφεύχθηκε το λάθος που στοίχισε τελικά την ήττα σε μία ομάδα, τη Γιουβέντους, η οποία επανειλημμένως έχει κατηγορηθεί ως υπεύθυνη για παράγκες και επηρεασμό διαιτητών.

Ο Αϊνστάιν να έρθει πρόεδρος στην ΕΠΟ τα λάθη των διαιτητών δεν πρόκειται να εξαλειφθούν. Βέβαια, κάποιοι θα πουν πως θα σταματήσει να επωφελείται συνεχώς ο Ολυμπιακός.

Σύμφωνοι. Τα λάθη να μοιράζονται ισόποσα. Ομως κι αυτό είναι σχετικό. Οπως αποδείχτηκε σε πρόσφατη έρευνα στο Βέλγιο, οι διαιτητές ευνοούν τις μεγάλες ομάδες γιατί αυτές είναι που ασκούν περισσότερη πίεση στους αντιπάλους.

Κάποια στιγμή ίσως γίνει αντιληπτό και στη χώρα μας…