«Αναζητούνται έλληνες ποδοσφαιριστές για ελληνικές ομάδες». Αν περίσσευε λίγο χιούμορ στον Μίχαελ Σκίμπε θα έπρεπε να βάλει αγγελία στον Τύπο, μήπως και βοηθούσε να βρεθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει με τη λειψανδρία διεθνών που παίζουν στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Ο αφελληνισμός των ομάδων που τροφοδοτούν παραδοσιακά την Εθνική με παίκτες αποτελεί ένα πρόβλημα που προς το παρόν δεν έχουμε δει ακόμη την πραγματική του διάσταση.

Οι περιπτώσεις του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού, των δύο δημοφιλέστερων συλλόγων της χώρας, αποτελούν σημείο αναφοράς για το μέλλον της Γαλανόλευκης το οποίο προβλέπεται δυσοίωνο αν δεν αλλάξει άρδην η κατάσταση.

Στα τέσσερα παιχνίδια πρωταθλήματος οι Πράσινοι χρησιμοποίησαν μόνο έναν Ελληνα, τον Γιώργο Κουτρουμπή κι αυτόν σε δύο αναμετρήσεις.

Στον Ολυμπιακό, αν εξαιρέσουμε τον τερματοφύλακα Στέφανο Καπίνο, οι μόνοι που έπαιξαν ήταν ο Φορτούνης και ο Τσιμίκας.

Τη Δευτέρα ο Σκίμπε συζήτησε με 10 από τους 16 προπονητές των ελληνικών ομάδων της Σούπερ Λίγκας θέματα της Εθνικής, αλλά είναι βέβαιο πως δεν έπεισε στο ελάχιστο τους Μπέντο και Στραματσιόνι πως πρέπει να αλλάξουν τακτική. Γιατί πολύ απλά, οι προπονητές των συλλόγων νοιάζονται πρώτα απ’ όλα για τη δική τους φήμη που εξαρτάται από την πορεία της ομάδας τους και δεν δίνουν φράγκο για την Εθνική.