Εμένα δεν με κάλεσε ο Πρόεδρος Προκόπης στο remake του event «Απόψε γιορτάζουμε την κατάρρευση της δικτατορίας και την αποκατάσταση της Δημοκρατίας από τον Καραμανλή». Δεν τον παρεξηγώ. Αντιθέτως. Τον καταλαβαίνω…

Κάλεσε όμως άλλους. Αυτοί οι άλλοι λοιπόν, ορισμένοι άλλοι τέλος πάντων, μου μετέφεραν τη δυσφορία πολλών όταν είδαν να προσέρχεται και να (στρογγυλο)κάθεται μεταξύ των πολιτικών αρχηγών στο «κιόσκι» και ο πρόεδρος Θανάσης (Θεοχαρόπουλος) της ΔΗΜΑΡ.

Αυτός τώρα, με ποια ιδιότητα είναι εκεί; διετύπωσε μεγαλοφώνως την απορία του γνωστός μου βουλευτής τής εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς.

Με την ιδιότητα του έρχεται ανασχηματισμός και τον στήνει ο Τσίπρας στα πόδια του για να δώσει υπόσταση στη διεύρυνση, απάντησε έτερος γνωστός μου βουλευτής της ιδίας συνομοταξίας (εκ της εκτός ΣΥΡΙΖΑ Αριστεράς…).

Και εντάξει, θα σημειώσω εγώ (το είπα και στον «μεταφορέα» δηλαδή, δεν έχω λόγο να το κρατήσω και μυστικό…), πες ότι ο Τσίπρας θέλει να το «στήσει» στα πόδια του το παλικάρι Θανάση να τον κάνει «νοματαίο», ο Πρόεδρος Προκόπης πώς το «μυρίστηκε» αυτό και τον κάλεσε στο τραπεζάκι; Ε;

Γέρων στα κάγκελα

Ενημερώνω πάντως τον Πρόεδρο Προκόπη ότι αυτή του η πρωτοβουλία, εκτός από τα (διαφόρων ειδών) σχόλια που προκάλεσε, άθροισε στους εχθρούς του και έναν ακόμη: πρόκειται για τον «Γέροντα» Νίκο Νικολόπουλο, ο οποίος ήταν στα κάγκελα με την παρουσία του προέδρου Θανάση (Θεοχαρόπουλου) μεταξύ των υπολοίπων πολιτικών αρχηγών.

Γιατί αυτός και όχι και εγώ; ήταν το βασανιστικό ερώτημα του «Γέροντα» αλλά, φευ, απάντηση δεν είχε, πράγμα λογικό, διότι ο Πρόεδρος Προκόπης συνομιλούσε με τους άλλους στο κιόσκι, ενώ εκείνος περιφερόταν μεταξύ των λοιπών καλεσμένων στον κήπο του Προεδρικού.

Υπενθυμίζω σχετικά ότι αυτοδικαίως ο Γέρων Νικολόπουλος διεκδικούσε ό,τι και η… μυλωνού «τον άνδρα της με τους πραματευτάδες»!

Είναι πρόεδρος του ΧΡΙΚΕ (Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος), και είναι εκ παραλλήλου και βουλευτής.

Τούτων δοθέντων, αν ήθελε ο Πρόεδρος Προκόπης να είναι σωστός και δίκαιος θα έπρεπε να τον καλέσει και αυτόν, από τη στιγμή που κάλεσε τον πρόεδρο Θανάση –μεταφέρω συνοπτικά το «παράπονο» Νικολόπουλου.

Και προσθέτω για όποιον το παραβλέπει ότι ο Νικολόπουλος ψήφισε και τον εκλογικό νόμο, και αύριο που θα έρθει προς ψήφιση και η συνταγματική αναθεώρηση θα ψηφίσει και την αναθεώρηση…

Ζητείται απάντηση

Αμφιβολίες για την αμεροληψία του Προέδρου Προκόπη κατά τη σύνταξη του καταλόγου των προσκεκλημένων εκφράζει και ο Γιάννης «καλά εσύ έφυγες νωρίς» Πανούσης. Οπως μου ανακοίνωσε διά SMS δεν κλήθηκε ούτε αυτός στο προχθεσινό event, παρότι διαθέτει διάφορους τίτλους, όπως πρώην πρύτανης, πρώην υπουργός, πρώην βουλευτής.

Αυτολογοκρίθηκε ο Πρόεδρος ή τους ΦΟΒΑΤΑΙ τόσο πολύ; με ρωτάει.

Πού να ξέρω, ρε Γιάννη. Αν βρεις μια απάντηση, μετέφερέ τη και σ’ εμένα…

Λείπουν 170 γιατροί

Την ίδια ώρα ξετυλίγεται σε όλη του την έκταση το βάθος και το πλάτος του… τεράστιου έργου που παράγει αυτή η κυβέρνηση. Το ασίγαστο δίδυμο Ξανθός – Πολάκης στο υπουργείο Υγείας επέτυχε, ας πούμε, νέο μεγάλο θρίαμβο χθες, καθώς δεκαπέντε ημέρες μετά τα πανηγυρικά εγκαίνια του Νοσοκομείου της Σαντορίνης δεν προλαβαίνουν να πηγαινοέρχονται τα ελικόπτερα στο νησί, για αεροδιακομιδές.

Ο θρίαμβος των ξανθοπολάκηδων συνίσταται στο ότι χθες άλλα δύο άτομα μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Ηρακλείου με ελικόπτερο.

Και λογικό, μου ακούγεται. Το νοσοκομείο που το έκανε σημαία η κυβέρνηση Τσίπρα, ότι εκείνη τάχα μου ανοίγει νοσοκομεία ενώ οι άλλοι –οι κακοί –τα έκλειναν, έχει μόλις επτά γιατρούς και λείπουν 170 άτομα ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό! Πώς να λειτουργήσει επαρκώς και πώς να μπορέσει να διεξέλθει τα περιστατικά που παρουσιάζονται;

Απάντηση: ναι, αλλά κλείνει το Mega, αυτό πώς το παρακάμπτεις…

Ασος στο παραμύθι

Εχει λέει (όπως με ενημέρωσε σχετικά χθες το μεσημέρι πολιτικός αρχηγός με τον οποίο συναντήθηκα) παράσχει διαβεβαιώσεις σε όλους τους ξένους συνομιλητές του στις Βρυξέλλες και σε διάφορες πρωτεύουσες που έχει επισκεφθεί τελευταία ότι δεν θα κάνει πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Εχει υποσχεθεί ότι το μόνο που προέχει γι’ αυτόν είναι να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει με το Μνημόνιο και πως από τον Σεπτέμβριο και μετά θα ολοκληρώσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί με τα προαπαιτούμενα. Δηλώνει επίσης στους συνομιλητές τους, τους ξένους εννοείται, πως αυτό που σήμερα αποτελεί προτεραιότητα για τη χώρα είναι να σταθεροποιηθεί η οικονομία, και αυτό φυσικά δεν επιτυγχάνεται με τις πρόωρες εκλογές.

Διαβεβαιώνει, δεσμεύεται, υπόσχεται –ο Τσίπρας. Αλλά όποιος ξέρει τι άσος στο παραμύθι είναι το παλικάρι δύσκολα τον πιστεύει. Ασος, λέμε…

Δεν πείθουν

Η αλήθεια είναι ότι και εγώ εξεπλάγην διαβάζοντας εδώ κι εκεί ότι ο πρόεδρος Γιώργος βρίσκεται σε ανοιχτή επικοινωνία με τον πρόεδρο Αλέξη. Και πως αντικείμενο αυτών των επαφών είναι το πώς ο πρόεδρος Γιώργος ή και δικά του άτομα θα ενισχύσουν με την παρουσία τους (!..) τη διεύρυνση που θα επιχειρήσει ο Τσίπρας με τον προσεχή ανασχηματισμό. Εξεπλάγην. Και ρώτησα. Τον Γιώργο Πεταλωτή και τον Μιχάλη Καρχιμάκη. Εν πρώτοις αν «θα αναλάβουν υπουργείο».

Γέλασαν και οι δύο, μου το διέψευσαν κατηγορηματικά και με ρώτησαν «πώς μου ήρθε αυτό».

Τους εξήγησα. Προσθέτοντας ότι οι πληροφορίες επιτάθηκαν μετά τη συνάντηση του προέδρου Γιώργου με τον Τσίπρα.

Ο πρόεδρος λειτουργεί θεσμικά, μου είπαν και οι δύο. Τον κάλεσε ο Πρωθυπουργός σε συνάντηση και τι θα έλεγε «δεν πάω»;

Μα εδώ δεν είναι ότι τον κάλεσε και έπρεπε να πάει, εδώ είναι ότι τον κάλεσε αυτός που τα στελέχη του τον έβριζαν τον Γιώργο από γερμανοτσολιά και Τσολάκογλου έως προσκυνημένο.

Σωστό, αλλά έπρεπε να ανταποκριθεί στη θεσμική πρόσκληση, και γι’ αυτό και πήγε…

Δεν πείσθηκα και πολύ, μην πω και καθόλου, αλλά τέλος πάντων…

Περιμένει εκλογές

Από τη συζήτηση με τους Πεταλωτή και Καρχιμάκη μού προέκυψε ότι ο πρόεδρος Γιώργος, που δεν είναι να πεις ο οργανωτικός νους, έκανε δύο συσκέψεις με τα στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ την περασμένη εβδομάδα και τους είπε ότι περιμένει πρόωρες εκλογές σύντομα (να που συμφωνούμε) και πως πρέπει να υπάρξει η κατάλληλη προετοιμασία γιατί το Κίνημα θα κατέβει αυτόνομο στις εκλογές.

Δεν ξέρω κατά πόσον αυτό θα ισχύσει ώς το τέλος, αλλά ως γεγονός έχει τη σημασία του. Ειδικά στο σκέλος της εκλογικής ετοιμότητας του κόμματος. Οι συνομιλητές μου δεν ήξεραν να μου πουν αν επρόκειτο για μια ενόραση (πολιτική λέμε, άντε, αμέσως) του προέδρου ή ήταν το συμπέρασμά του από τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο Αλέξη την περασμένη εβδομάδα. Οπως και να ‘χει το πράγμα, η ουσία είναι ότι ζήτησε από τα κορυφαία στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ να αναλάβουν από μια δυο περιφέρειες ο καθένας, να τις οργανώσουν, να βρουν υποψηφίους για τις εκλογές κ.λπ. Και ανέθεσε στον ηρωικό Ρέππα, τον γενικό συντονισμό.

Αμα ισχύουν όλα αυτά, για υπουργό του Τσίπρα δεν τον βλέπω. Για να λέμε και τα πράγματα με το όνομά τους…