Φίλες μου, γεια σας. Βλέποντας τον νέο γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Τάσο Κορωνάκη να διαβαίνει τις πύλες του Μαξίμου για να επισκεφθεί τον Πρωθυπουργό, κατ’ αρχάς αισθάνθηκα ανασφάλεια. Κοτσίδα, κοιλίτσα, πουκαμίσα έξω προδιαθέτουν για ραστώνη. Υστερα όμως κατηγόρησα τον εαυτό μου επειδή υπέκυψε στα κλισέ και σκέφτηκα ότι το μέλλον της Ελλάδας δεν υπολογίζει τις προκαταλήψεις μου. Επίσης, σκέφτηκα ότι δύο νέοι μπορεί να προοικονομούν το μέλλον. Σημασία έχει το μέλλον να στηρίζεται στο ηρωικό παρελθόν και στο δυναμικό παρόν.

Οταν σκέφτομαι τις έννοιες ηρωικό παρελθόν και δυναμικό παρόν, τότε αυτόματα μεταφέρομαι στη Θεσσαλονίκη, στο αγαπημένο μου υφυπουργείο πλέον Μακεδονίας – Θράκης –που, για μένα, συμβολίζει την αδούλωτη πορεία του Ελληνισμού προς το πεπρωμένο του, που δεν είναι άλλο από την τελείωση και την κατάκτηση της αιωνιότητας. Αραγε η νέα υφυπουργός Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά συνεχίζει το θεάρεστο και παραγωγικό έργο του τελευταίου υπουργού (που προσωρινώς, ασφαλώς, έχω ξεχάσει το όνομά του);

Μπήκα στην ιστοσελίδα του υφυπουργείου και η καρδιά μου πήγε στη θέση της. Η νέα υφυπουργός πήρε τη σκυτάλη από εκεί που την παρέδωσε ο προηγούμενος. Τίποτα δεν άλλαξε: επισκέψεις σε εκθέσεις, υποδοχές πρέσβεων, λόγοι σε εκδηλώσεις τοπικών φορέων.

Μία από τις ημέρες αυτές, μάλιστα, η υφυπουργός υποδέχθηκε τον παναγιότατο Ανθιμο (τον παππούλη μας), με τον οποίο φωτογραφίστηκε ανάμεσα σε ωραίες βυζαντινές εικόνες. Και εκείνος συνεχάρη την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ διότι δεν έκλεισε το Μακ-Θρακ, ώστε να μπορεί να συζητεί με την υφυπουργό εποικοδομητικά «και στο πλαίσιο που απαιτούν οι περιστάσεις για την Πατρίδα και την Πίστη μας».

Μπράβο κι από μένα στην κυβέρνηση που τηρεί την παλαιά συμφωνία με τον ανορθολογισμό, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι pacta sunt servanda: οι συμφωνίες θα τηρούνται.