Η είδηση είναι ότι η Αυτής Υψηλότης Ρένα επισκέφθηκε χθες το ΚΕΕΛΠΝΟ να ενημερωθεί, και καλά έκανε, θα προσθέσω, διότι ως περιφερειάρχης Αττικής είναι υπεύθυνη και για τη δημόσια υγεία –και είμαστε σχεδόν πέντε εκατομμύρια οι υπήκοοί της, η μισή Ελλάδα που λέει ο λόγος.

Υπ’ αυτή την έννοια, το έγραψα ήδη, επικροτώ την απόφασή της, αλλά θα μου επιτρέψει, με όλο τον σεβασμό και την εκτίμηση που τρέφω στο πρόσωπό Της (τι λέω πάλι ο άνθρωπος!), να της επισημάνω ότι όταν πρόκειται να ενημερωθεί για το έργο ενός οργανισμού, καλόν είναι να τον επισκέπτεται εκείνη και όχι να απαιτεί να την επισκέπτονται οι επικεφαλής του οργανισμού. Βγάζει όνομα, και αυτό δεν είναι καλό…

Διότι, όπως πληροφορήθηκα, της επίσκεψής της στο ΚΕΕΛΠΝΟ προηγήθηκε μια διελκυστίνδα με τη διοίκηση του οργανισμού για το ποιος πηγαίνει πού. Κατά το γραφείο της Αυτής Υψηλότητος Ρένας, θα έπρεπε να την επισκεφθεί στο γραφείο της η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ καθηγήτρια Τζένη Κρεμαστινού για να την ενημερώσει. Κατά το γραφείο της κ. Κρεμαστινού –και σωστά, θα σημειώσω –«όποιος θέλει να ενημερωθεί, έρχεται στα γραφεία μας και τον κερνάμε και καφέ».

Δεν θα δώσω ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το πώς εξελίχθηκε ο «διάλογος» των δύο γραφείων. Θα πω μόνο πως η Αυτής Υψηλότης αναγνώρισε γρήγορα το λάθος της να «μετρηθεί» με την κ. Κρεμαστινού και χθες, πρωί πρωί, πριν τις 9, παρουσιάστηκε στα γραφεία του οργανισμού και είχε μια γόνιμη συνεργασία με την καθηγήτρια Τζένη.

Μαθαίνει, δεν είναι κακό…

Εξωτικά εξώδικα

Ωσαύτως μαθαίνει και ο πρόεδρος του κόμματος «Π. Καμμένος και Σία Ανεξάρτητοι Ελληνες» Π. Καμμένος τι είναι να σε πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα. Ο άνθρωπος που έκανε την προσφυγή στα δικαστήρια μέσο άσκησης εκβιασμού κατά του Τύπου (εγώ είμαι ένα από τα θύματά του) ήρθε χθες αντιμέτωπος με τις πρακτικές του και με τον πλέον πανηγυρικό τρόπο: η κυρία Ραχήλ «δώστε μου κάγκελα να πηδάω» Μακρή τού απέστειλε εξώδικο (!!!) με το οποίο του ζητάει και απαιτεί από αυτόν αλλιώς θα προσφύγει στη Δικαιοσύνη –προσέξτε παρακαλώ –«να αποστείτε εφεξής οιασδήποτε δηλώσεως, σχολίου ή υπαινιγμού, διά του Τύπου ή των ΜΜΕ, ή των κοινωνικών δικτύων, που θα αφορά το πρόσωπό μου, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αναγκαστώ να λάβω τα απαραίτητα νομικά μέτρα για την προστασία της πολιτικής αλλά και προσωπικής μου αξιοπρέπειας».

Πρόκειται, όπως είναι φυσικό, για… παγκόσμια πρωτοτυπία, βουλευτής κόμματος να επικοινωνεί με εξώδικα με τον αρχηγό του, αλλά το παρακάμπτω. Θα σταθώ στο γεγονός ότι ο πρόεδρος Πάνος ερμηνεύει αυτό το άγριο φτύσιμο ως «ψιλή βροχή»! Την παραπέμπει, λέει, στο Πειθαρχικό και την περιμένει και στην ΚΟ να δώσει εξηγήσεις. Χα!

Απευθύνθηκα στον φίλο μου Τερένσιο Ταχύ, Τέρενς Κουίκ για τους πολλούς:

–Μα, τι άλλο περιμένετε για να την διαγράψετε; τον ρώτησα.

Α, δεν θα τσιμπήσουμε, δεν θα της κάνουμε τη χάρη να την ηρωοποιήσουμε.

–Συγγνώμη, εξώδικο σας έστειλε, και σεις περιμένετε να έρθει στην ΚΟ να απολογηθεί;

Γιατί να μην έρθει; Εχει κάποιο λόγο να φοβάται; Να έρθει να δώσει εξηγήσεις στους συναδέλφους για τη στάση της.

Χάλασε ο κόσμος! Ακόμη και ο Καμμένος έκαψε τα ανακλαστικά του. Πού πάμε, πού πάει αυτός ο τόπος πια…

Ερωτας είναι θαρρώ

Στην κυβέρνηση το φλογερό δίδυμο «Αμποτ και Κοστέλο» που μας κυβερνά είναι πιο ερωτευμένο από ποτέ –πώς αλλιώς να εξηγήσω το γεγονός ότι χθες πραγματοποίησαν ένα ακόμη ραντεβού στο Μέγαρο Μαξίμου. Ρώτησα εδώ κι εκεί ποιος ο λόγος της συνάντησης, της δεύτερης σε λιγότερο από 24 ώρες. «Το ΤΑΙΠΕΔ», μου απάντησε θριαμβευτικά γνωστός πασόκος που δεν κατονομάζω για ευνόητους λόγους –για να μη γίνει γέλιο.

Ο άνθρωπός μου στο Μαξίμου, πιο «γήινος», «υπέθεσε» ότι πρέπει να έχει σχέση με την προετοιμασία της τριήμερης συζήτησης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Μεταξύ των δυο εκδοχών, είναι προφανές ότι θεωρώ πιθανότερη τη δεύτερη, εντάξει;

Μέχρι τότε…

Στο μεταξύ η διαπραγμάτευση με την τρόικα εξελίσσεται σαν το βάδισμα του κάβουρα –πότε από εδώ και πότε από κει, πότε μπροστά και πότε πίσω. Χάρμα ιδέσθαι! Αλλά δεν ανησυχώ, δεν θα χαθούμε με τα παιδιά –και ειδικά με τον κυριούλη από την Ινδία που αντικαθιστά τον αγαπημένο Πολ Τόμσεν -, όχι. Οπως μου εξήγησαν χθες, θα υπάρξει και τρίτος γύρος διαπραγμάτευσης, για να συνταχθεί η τελική έκθεση.

–Ελα, είπα στον πληροφοριοδότη μου. Και πότε με το καλό θα ξανάρθουν;

–Εκεί περίπου στα τέλη Νοέμβρη.

«Ποιος θα ‘ναι υπουργός, ποια κυβέρνηση, χάλευε – γύρευε» πήγα να του πω, αλλά δεν του το είπα. Είναι να τους πικραίνεις τώρα, μέρες που έρχονται;!

Μάλλον θετικό πρόσημο

Επί του παρόντος, πάντως, υπουργός (Οικονομικών) είναι ο φίλος Γκίκας Χαρδούβελης, ο οποίος χθες –χωρίς τον λατρεμένο Χρύσανθο, τον «απαραίτητο» κύριο Χρύσανθο σε σχήμα ημίψηλου –ενημέρωσε αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από τους Χρήστο Πρωτόπαπα και Κυριάκο Πιερρακάκη για την πορεία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα. Η συνάντηση κράτησε, μου είπαν, κανένα δίωρο, και μαζί με τον Γκίκα ήταν και ο πραγματικά απαραίτητος στις διαπραγματεύσεις (απαραίτητος γιατί έχει παρακολουθήσει το έργο από την αρχή) Σταύρος Παπασταύρου. Η συνάντηση πήγε καλά, όπως με διαβεβαίωσαν οι πασόκοι, και το συμπέρασμα που αποκόμισαν από αυτή είναι πως η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι σκληρή, αλλά επί του παρόντος δεν έχει μπλοκάρει πουθενά.

Αυτό μάλλον ως θετικό μου το ανέφεραν –θα δείξει…

Ασκηση υπουργοποίησης

Αλλοι έχουν χαρτοφυλάκιο και άλλοι παίρνουν τα όρη και τα βουνά για να γίνουν υπουργοί! Αναφέρομαι στο γεγονός ότι χθες στον Εβρο στην άσκηση «Παρμενίων» βρέθηκαν να παρακολουθούν με τα κιάλια τον χαμό που γινόταν με τις οβίδες και τα γιουρούσια των φαντάρων οι ακόλουθοι τρεις –οι οποίοι προαλείφονται ως διάδοχοι του τεράστιου Δημήτρη Αβραμόπουλου (υποθέτω μάθατε ότι τους κατατρόπωσε προσφάτως στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κάτι βλάχους που πήγαν να του κουνηθούν). Πρόκειται για τους Γιάννη Μιχελάκη, Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο και Κώστα Μαρκόπουλο. Συν τον πρόεδρο Αντώνη, ο οποίος φυσικά ήταν εκεί, ως πρώτος στον κατάλογο για το υπουργείο, είχαμε τέσσερις επίδοξους υπουργούς σε ένα πεδίο μάχης. Τέλεια τα κατάφερε για μια ακόμη φορά ο Δημήτρης ο αδελφός μου!