]

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 26/02/2010 07:00 |

Και ξαφνικά
γίναμε όλοι αντιναζιστές. Κάθε πράγμα στον καιρό του όμως. Γιατί άλλο να θυμάσαι τους ναζί όταν δεν υπάρχουν πια κι άλλο να τα βάζεις μαζί τους όταν τους έχεις μπροστά σου. Άλλο να θυμάσαι αυτούς που τους πολέμησαν κι άλλο να ξεχνάς πως εκείνοι που αργότερα έστειλαν αυτούς τους πολεμιστές στο εκτελεστικό απόσπασμα ή στη φυλακή δεν ήταν οι ναζί. Άλλο να θυμάσαι πως οι ναζί κατέλυσαν τη χώρα κι άλλο να ξεχνάς πως αυτοί που μετά την ήττα τους την κυβέρνησαν δεν ήταν εκείνοι που τους πολέμησαν.

Τι νόημα
έχει λοιπόν να επικαλούμαστε σήμερα τις ναζιστικές δηώσεις; Τι νόημα έχει να ξεθάβουμε τους 125.000 εκτελεσθέντες, τους 500.000 νεκρούς από την πείνα και τις κακουχίες της γερμανικής κατοχής, τους 70.000 δολοφονηθέντες Ελληνοεβραίους; Τι νόημα έχει να οδυρόμαστε για τις 3.700

πόλεις και χωριά που ισοπεδώθηκαν, το Δίστομο, την Κάνδανο; Τι νόημα έχει να εγκαλούμε για όλα αυτά μια κυβέρνηση και έναν ολόκληρο λαό με τον οποίο τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας τα καλοκαίρια και κάνουμε μπίζνες μαζί του όλη τη χρονιά; Τι νόημα έχει να θυμόμαστε σήμερα εκείνες ακριβώς τις ναζιστικές θηριωδίες τις οποίες είχαμε φροντίσει επιμελώς να ξεχάσουμε, όταν συνομολογούσαμε με τη Γερμανία το σύμφωνο ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Τα θύματα των ανταγωνισμών που οδήγησαν στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο τα μετρήσαμε. Αν κάποιοι σήμερα επιμένουν να τα ξαναμετρούν, είναι επειδή δεν θέλουν με κανέναν τρόπο να μετρήσουν τα θύματα ενός άλλου πολέμου: του πολέμου που διεξάγεται στο μέτωπο της καθημερινής επιβίωσης των ανθρώπων. Γιατί, αν τα μετρήσουν, ίσως να τα βγάλουν περισσότερα από τα θύματα του 1940.

Στον πόλεμο
αυτό, ο ρόλος της Γερμανίας είναι πράγματι καθοριστικός, επειδή κυριαρχεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Η γερμανική εφημερίδα «Junge Welt» τη χαρακτηρίζει ως κύρια υπεύθυνη για τη χρεοκοπία των ευρωπαϊκών λαών: «Η χρεοκοπία είναι Μade in Germany. Η απειλή χρεοκοπίας των χωρών του ευρωπαϊκού νότου είναι άμεση συνέπεια της επιθετικής πολιτικής που ακολούθησε η Γερμανία στο εξωτερικό εμπόριο. Εδώ και δεκαετίες, αυτή η πολιτική στέρησε από αυτές τις χώρες που μετέχουν στο ευρώ τη δυνατότητα να αποκαταστήσουν την ανταγωνιστικότητά τους υποτιμώντας τα νομίσματά τους. Η τεράστια οικονομική ανισορροπία που προκλήθηκε έτσι, είναι έκδηλη στην περίπτωση της Ελλάδας, όπου το 2008 οι γερμανικές εισαγωγές ανήλθαν στα 8,3 δισ. ευρώ, ενώ οι ελληνικές εξαγωγές ήταν μόλις 1,9 δισ. ευρώ». Η στρατηγική που ακολούθησε πάντα η Γερμανία, καταλήγει η εφημερίδα, ήταν μια στρατηγική εξαθλίωσης των χωρών της ευρωπαϊκής εσωτερικής αγοράς. Αν πρέπει
να εγκαλέσουμε όμως κάποιους για όλα αυτά, αυτοί δεν είναι οι «ναζί». Είναι οι «αντιναζιστές» ηγέτες των μικρότερων χωρών της Ευρώπης που εξέθρεψαν φρούδες ελπίδες στους λαούς τους ότι θα μπορούσαν ποτέ να ξεπεινάσουν τρώγοντας στο ίδιο τραπέζι με τον γίγαντα.

11
Harry the Canadian
27/02/2010 23:20
@ΜΑΡΙΟΣ 26/2/2010 18:42
".........ΟΠΩΣ ΤΟ 1949 ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ.......ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!........"

In other words: Biting the hand that feeds you and protects you.
ΜΑΡΙΟΣ
26/02/2010 18:42
ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΔΕΙΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΠΟ ΧΩΡΑ ΑΝΤΙΣΗΜΙΤΙΚΗ(ΑΡΑ ΚΑΙ ΦΙΛΟΝΑΖΙΣΤΙΚΗ) ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ,ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΤΩΡΑ ΑΝΤΙΝΑΖΙ!!!!ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ!ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΛΟΙ,ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ,ΕΒΡΑΙΟΙ,ΓΕΡΜΑΝΟΙ,ΑΓΓΛΟΙ,ΑΛΒΑΝΟΙ,ΤΟΥΡΚΟΙ...ΝΗΠΩΣ ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΗ ΧΩΡΑ?ΜΗΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΦΤΑΙΕΙ Ο ΕΑΥΤΟΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟ...ΑΠΟ ΟΤΙ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΟΤΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΑΨΕΙ ΤΗΝ ΥΠΕΡΔΥΝΑΜΗ ΕΛΛΑΔΑ.ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΜΥΑΛΑ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΤΕ ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΟΠΩΣ ΤΟ 1949 ΠΟΥ ΟΙ ΗΠΑ ΣΑΣ ΕΣΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΙΝΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΕΛΙΧΤΕΙΤΕ ΣΤΟ ΠΙΟ ΑΝΤΙΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΛΑΟ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ,ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΙΡΑΝΟΥΣ.......ΑΧΑΡΙΣΤΟΙ!
Fani
26/02/2010 17:31
πες τα χρυσοστομε Βρανα! Πολλα ειπώθηκαν αυτές τισ μέρες για τα Καλαβρυτά. Κανείς δεν μίλησε και γα τους 1.000 Έλληνες ταγματασφαλίτες που πήραν ενεργότατο μέρος στη σφαγή. αυτοί που μετά στελέχωσαν την αστυνομία για να βαρέσουν αλλή μια φορά στο ψαχνό το λαό που είχε αντισταθεί!. Αυτοί που μας κυβέρνησαν μετά τον πόλεμο ήταν τα τσιράκια των Ναζί και ευθύνονται για την τύχη αυτής της χώρας.
Ελισάβετ Ι.
26/02/2010 13:06
@ Γ. ΣΑγγελόπουλος
Αυτοί που εισέπραξαν τις μίζες της SIEMENS είναι απατεώνες.Ερώτηση κρίσεως: αυτοί που τους δωροδόκησαν μέσω του Χριστοφοράκου τι είναι; Ας δούμε λοιπόν την ευαισθησία των Γερμανών σχετικά με την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την τιμωρία των δικών τους απατεώνων, αν θέλουν να είναι δίκαιοι.
Γ Αγγελόπουλος
26/02/2010 12:32
Τι φταίνε τώρα οι Γερμανοί ? Η Ελλάς δεν κατηγορείται ότι είναι φτωχιά, μας λένε απλώς ότι είμαστε κοινοί απατεώνες.
Μιχάλης.
26/02/2010 11:59
Αφού θυμόμαστε τους ΝΑΖΙ, να θυμηθούμε και τους Δωσίλογους. Την αρχή να την Κάνει ο Καρατζαφερης.
ΣΠΥΡΟΣ
26/02/2010 11:37
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΝΤΙΝΑΖΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΗΣΑΝ ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ, ΗΤΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΗΚΑΝ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΗΣΑΝ ΔΟΛΟΦΟΝΗΘΗΚΑΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΤΣΟΛΙΑΔΕΣ, ΤΟΥΣ ΧΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΟΙΠΕΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΦΩΝΑΖΟΥΝ ΓΙΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ, ΣΦΑΓΙΑΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΝΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΠΠΟΥ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ...ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΝΑΕΙ ΛΑΟΣ...ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΚΥΡΙΕ ΒΡΑΝΑ ΛΕΤΕ ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΛΛΥΜΕΝΑ...
ΙΚΑΡΟΣ
26/02/2010 10:16
Οι μπίζνες όμως κε Βρανά είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Οι μπίζνες είναι δουλιά του κεφαλαίου και των κυβερνήσεων που είναι υποτακτικοί τους! Που όλοι μαζί αιματοκύλισαν παλιότερα τους λαούς και αυτό προσπαθούν να κάνουν και τώρα με τα μέτρα που πέρνουν ενάντια στους εργαζόμενους σε όλη την Ευρώπη! Πρέπει να είμαστε αντιναζιστές σαν λαοί σαν εργαζόμενοι για να μη ξαναέρθουν τέτοιες εποχές και όχι για να το χρησιμοποιούν οι διάφοροι κυβερνώντες για τα πολιτικά παιχνίδια τους!
ΙΚΑΡΟΣ
26/02/2010 10:16
Η ΕΕ (και βέβαια η κυβέρνηση της Γερμανίας) προσπαθεί να κρύψει ότι το καπιταλιστικό σύστημα όταν στριμώχνεται από τους εργαζόμενους αντιδραστικοποιίται και μπορεί να φτάσει στο ναζισμό και το φασισμό. Αυτές οι ιδεολογίες είναι παράγωγες του καπιταλισμού. Γι΄αυτό και τις υπερασπίζονται. Γι'' αυτό οι λαοί από την πλευρά τους πρέπει να έχουν μνήμη και να μη ξεχνάνε! Να θυμούνται και να αντιδράνε. Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν και βέβαια θα πρέπει να συνεχίσουμε να τσουγκρίζουμε τα ποτήρια μας τα καλοκαίρια.
ΙΚΑΡΟΣ
26/02/2010 10:15
Αλλά κύρια πρέπει να έχουμε μνήμη! Αυτό προσπαθούν να μας κάνουν να την απωλέσουμε! Τα ψηφίσματα στην ΕΕ για εξίσωση ναζισμού-φασισμού με τον κομμουνισμό είναι πολύ πρόσφατα δηλαδή η εξίσωση θύτη με το θύμα, η εξίσωση αυτών που αιματοκύλισαν την Ευρώπη με αυτούς που την απελευθέρωσαν! Οι στάση της ΕΕ σε πολλες χώρες είναι στήριξη εκδηλώσεων και αποκατάσταση πρώην Ες-Ες (βλ.Λετονία πχ).
ΙΚΑΡΟΣ
26/02/2010 10:14
Αποπροσανατολιστικός είσαι σήμερα κύριε Βρανά! Και βέβαια πρέπει να είμαστε όλοι αντιναζιστές! Όχι βέβαια σαν τον Πάγκαλο ή κάποιους αντίστοιχους αυτοί έχουν άλλους σκοπούς. Πρέπει να είμαστε αντιναζιστές για να διεκδικήσουμε καταρχήν της αποζημειώσεις και ότι άλλο συνεπάγεται από αυτές!