Πρώτοι ημιτελικοί Τσάμπιονς Λιγκ: Λίβερπουλ – Ρόμα την προσεχή Τρίτη και Μπάγερν – Ρεάλ Μαδρίτης την επομένη. Δύο σπουδαία παιχνίδια που αναμένονται με ξεχωριστό ενδιαφέρον καθώς ο δρόμος προς το Κίεβο πλησιάζει στο τέλος.

Λίβερπουλ και Ρόμα έχουν αναμετρηθεί πέντε φορές σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις με σπουδαιότερη τον τελικό της Ρώμης την περίοδο 1983-84, στον οποίο η αγγλική ομάδα επικράτησε στη διαδικασία των πέναλτι και ενώ το ματς στην κανονική διάρκεια είχε λήξει 1-1.

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ με εννέα γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ και συνολικά 40 σε όλες τις διοργανώσεις επιστρέφει στο Ολίμπικο, καθώς φόρεσε τη φανέλα της Ρόμα τα δύο τελευταία χρόνια.

Από την άλλη πλευρά, ο Εντιν Τζέκο έχει σκοράρει τρεις φορές εναντίον της Λίβερπουλ στις τέσσερις σεζόν που έμεινε στη Μάντσεστερ Σίτι, ωστόσο σε κανένα ματς δεν νίκησε η ομάδα του.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έχει ξεκαθαρίσει πως η Ρόμα είναι δύσκολη αντίπαλος. «Αν κάποιοι πιστεύουν το αντίθετο, προφανώς δεν θα έχουν παρακολουθήσει τα δύο παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα», σχολίασε ο γερμανός τεχνικός.

Αλλά και ο αρχηγός της ιταλικής ομάδας Ντανιέλε ντε Ρόσι σημείωσε πως η ομάδα του έχει πιθανότητες παρότι θα αντιμετωπίσει έναν πολύ ισχυρό αντίπαλο.

Ισοπαλία

Μπάγερν και Ρεάλ Μαδρίτης έχουν συναντηθεί 24 φορές στο Τσάμπιονς Λιγκ και το αποτέλεσμα είναι… ισόπαλο: Από ένδεκα νίκες καθεμία και άλλα δύο παιχνίδια έχουν λήξει ισόπαλα. Συναντώνται για έβδομη φορά σε ημιτελικούς, με τη γερμανική ομάδα να έχει επικρατήσει στους τέσσερις.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιουπ Χάινκες, έχει κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ και με τις δύο ομάδες. Το 1998 με τη Ρεάλ και το 2013 με τους Βαυαρούς.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο… κάτι παθαίνει όταν αντιμετωπίζει την Μπάγερν. Εχει πετύχει εννέα γκολ σε έξι ματς με την ομάδα της Βαυαρίας και θυμίζουμε ότι στις περσινές τους αναμετρήσεις στην προημιτελική φάση σημείωσε και τα δύο γκολ στο 2-1 στην Αλιάντζ Αρένα, ενώ πέτυχε χατ-τρικ στη ρεβάνς όταν η Ρεάλ επικράτησε 4-2 στην παράταση.

Να σημειώσουμε επίσης ότι ο Τόνι Κροος είχε περισσότερες από 200 συμμετοχές με τη φανέλα της Ρεάλ, πριν μετακομίσει στη Μαδρίτη το 2014. Κι ακόμα, ο Χάμες Ροδρίγες έχει παραχωρηθεί για δύο χρόνια με τη μορφή δανεισμού από τη Ρεάλ στην Μπάγερν. Τη φανέλα της ισπανικής ομάδας έχει φορέσει και ο Αριεν Ρόμπεν για δύο χρόνια, κατακτώντας μάλιστα και το πρωτάθλημα το 2008.