Το ασφυκτικό «πρέσινγκ» της Γιουβέντους στη Νάπολι συνεχίζεται. Η Γηραιά Κυρία πέρασε κι από το «Αρτέμιο Φράνκι» με 2-0 επί της Φιορεντίνα για την 24η αγωνιστική της Serie A.

Ετσι, περιμένει πλέον το στραβοπάτημα των «παρτενοπέι» που αντιμετωπίζει την τρίτη της κατάταξης Λάτσιο, για να απολαύσει την κορυφή. Ο Μπερναρντέσκι άνοιξε το σκορ στο 56′ (παίκτης που ανδρώθηκε στη Φιορεντίνα) και ο Ιγκουαΐν στο 86΄ έκανε το 2-0.

Η Φιορεντίνα ηταν καλύτερη στο α’ μέρος, στο 18′ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Κιελίνι, αλλά ΄μετά από τρία λεπτά, ο διαιτητής Γκουίντα, με τη βοήθεια του VER, ανακάλεσε την απόφαση, καθώς υπέδειξε οσφάιντ τον Μπενάσι που έκανε τη σέντρα. Επίσης στο 38′ ο Ζιλ Ντίας είχε σουτ στο δοκάρι.

ΒΕΛΓΙΟ: Με πρωταγωνιστή τον Νίκο Καρέλη η Γκενκ επικράτησε με 3-1 της Ζούλτε Βάρεγκεμ για την 26η αγωνιστική του βελγικού πρωταθλήματος. Ο Ελληνας επιθετικός άνοιξε το σκορ στο 17′, ενώ αντικαταστάθηκε στο 86′. Για τους γηπεδούχους σκόραραν επίσης οι Μπουφέλ (59′) και Ποζουέλο (90+2′). Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει προσωρινά με πέναλτι του Χαρμπαουί (32′).

ΓΕΡΜΑΝΙΑ:Η Λειψία συνεχίζει την εντυπωσιακή της πορεία στο γερμανικό πρωτάθλημα και επικράτησε με 2-0 της Άουγκσμπουργκ για την 22η αγωνιστική. Ο Ουπαμεκάνο στο 17′ άνοιξε το σκορ και ο Κεϊτά στο 70′ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

ΓΑΛΛΙΑ:Σε ένα καταπληκτικό σε εξέλιξη ματς, Σεντ Ετιέν και Μαρσέιγ, έφεραν 2-2, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 25ης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος.

Ο Κώστας Μήτρογλου μπήκε αλλαγή στο 83′ αλλά δεν μπόρεσε να βοηθήσει τους φιλοξενούμενους να φύγουν με το «διπλό» από το «Ζοφρουά Γκισάρ».

Στο 4′ ο Τοβέν άνοιξε το σκορ για τη Μαρσέιγ, αλλά πέντε λεπτά αργότερα ισοφάρισε ο Πακέ. Στο 20′ οι φιλοξενούμενοι πήραν για δεύτερη φορά προβάδισμα με γκολ του Σανσόν, αλλά δεν μπόρεσαν να το κρατήσουν. Ο Μπέριτς στο 75′ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και διαμόρφωσε το τελικό 2-2.

ΙΣΠΑΝΙΑ: Ενα πολύ σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια που κάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό πήρε η Λας Πάλμας στο «Σαν Μαμές», με το 0-0 που απέσπασε από την Αθλέτικ Μπιλμπάο, στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 23η αγωνιστικής της La Liga. Η ομάδα από τα Κανάρια Νησιά παραμένει στη ζώνη του υποβιβασμού, ωστόσο, το θετικό αποτέλεσμα που απέσπασε θα την βοηθήσει και στον ψυχολογικό τομέα ενόψει της δύσκολης συνέχειας που έχει.