Ο «δολοφόνος» επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος, με τη μόνη διαφορά ότι ο Γιάνις Στρέλνιεκς θα πρέπει αυτή τη φορά να σκοράρει στο αντίπαλο καλάθι από αυτό του Ολυμπιακού!

Η Μπάμπεργκ φιλοξενεί απόψε (21.00 – Novasports 2) τους Ερυθρόλευκους και αν μη τι άλλο η ομάδα του Γιάννη Σφαιρόπουλου έχει έναν (σοβαρό) πονοκέφαλο λιγότερο καθώς πλέον ο Λετονός γκαρντ παίζει για τους Πειραιώτες.

Ηταν αυτός που είχε «εκτελέσει» πριν από δύο χρόνια τον Ολυμπιακό πετυχαίνοντας τρίποντο μπροστά στον Σπανούλη στην εκπνοή, αλλά πλέον οι δύο παίκτες συνεργάζονται και ο Kill Bill θα βρει απέναντί του τον κουμπάρο του Νίκο Ζήση με τον οποίο –αν και τόσες φορές είχε ακουστεί το όνομά του ως μεταγραφικός στόχος –τελικά δεν έπαιξαν ποτέ μαζί στους Ερυθρόλευκους παρά μόνο στην εθνική ομάδα. «Προσωπικά με ενδιαφέρει να νικήσουμε και όχι ποιός θα σκοράρει» ξεκαθάρισε ο Λετονός, για τον οποίο ο τεχνικός των Γερμανών Αντρέα Τρινκιέρι έχει ετοιμάσει ειδικό πλάνο γνωρίζοντας καλύτερα ίσως από τον καθένα τα προτερήματά του. Αν και όπως παραδέχτηκε, η έγνοια του είναι άλλη καθώς: «Πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον έλληνα θεό, τον Βασίλη Σπανούλη»!

Από την πλευρά του, ο κόουτς του Ολυμπιακού Γιάννης Σφαιρόπουλος, που θα συμπληρώσει απόψε 100 παιχνίδια στην Ευρωλίγκα με την ομάδα του, ήταν ξεκάθαρος: «Η Μπάμπεργκ είναι μια δύσκολη ομάδα που έχει υπομονή στην επίθεση. Παίζει ένα στυλ παιχνιδιού που είναι το ίδιο εδώ και πολλά χρόνια ανεξαρτήτως προσώπων και αυτό την κάνει αξιόμαχη, γι’ αυτό θέλει μεγάλη συγκέντρωση» τόνισε ο έμπειρος τεχνικός ο οποίος θα έχει και τον Πρίντεζη στη διάθεσή του που προπονήθηκε χθες αλλά και τον Παπαπέτρου ενώ δεν ταξίδεψαν στη Γερμανία οι Αγραβάνης και Μιλουτίνοφ.

Φίλος από τα παλιά (καθώς έπαιζε επίσης στην Μπάμπεργκ την τριετία 2009-2012) είναι και ο Μπράιαν Ρόμπερτς.

Ηττα για ΠΑΟΚ

Κατέρρευσε στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ σημειώνοντας μόλις 15 (!) πόντους και φυσιολογικά ήρθε η ήττα στο Παλατάκι από την πρωτοπόρο του ομίλου του (7-1 ρεκόρ) στο Τσάμπιονς Λιγκ, τη γερμανική Λούντβιγκσμπουργκ (83-63). Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου που προηγήθηκαν στο ημίχρονο (48-47) είχαν πολλά παράπονα από τη διαιτησία, γεγονός όμως που τους αποπροσανατόλισε ιδιαίτερα στο δεύτερο μέρος.

Ο ΠΑΟΚ (Κατσίβελης 16π.) έμεινε ουραγός στον όμιλο με 2-5 και πλέον πρέπει να κάνει υπέρβαση νικώντας τουλάχιστον στα 4 από τα 6 παιχνίδια που του απομένουν και μέσα σε αυτά πρέπει να είναι οπωσδήποτε νίκες στην Πυλαία επί της 3ης (με 5-3) λιθουανικής Νεπτούνας καλύπτοντας και το -13 του πρώτου αγώνα και επί της 4ης (με 4-4) γαλλικής Σαλόν όπου επίσης καλείται να καλύψει διαφορά 14 πόντων.