Ροντέο από τα λίγα. Αλλά και νίκη από εκείνες που σώζουν την ίδια την κατηγορία, αλλάζοντας ταυτόχρονα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά μιας ολόκληρης σεζόν. ΑΕΛ – Ξάνθη 1-0, με τον Σάντι Κρίζμαν να χτυπά στο 90’+4 και ο μόνος που δεν ήταν εκεί για να αποδώσει τις στιγμές που ακολούθησαν με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο ήταν ο Ανδρέας Μικρούτσικος. «Φιλιούνται, αγκαλιάζονται»…

Το τι ακριβώς συνέβη από το γκολ ώς και κάποια δευτερόλεπτα μετά τη λήξη μπορούν να το αποτυπώσουν μονάχα ο ιδιοκτήτης Αλέξης Κούγιας και ο προπονητής Ηλίας Φυντάνης. Η τηλεοπτική εικόνα έδωσε την αίσθηση πως ήταν ένα κλικ μακριά από το να πιαστούν στα χέρια: «Ο Ηλίας είναι εργατικό και έντιμο παιδί, αλλά μερικές φορές ξεφεύγει. Υπήρχαν δύο άνθρωποι πάνω από τον πάγκο που τον έβριζαν από την αρχή του δευτέρου μέρους και αντέδρασε άσχημα, εγώ μπήκα να τον ηρεμήσω. Δεν ξέρω τι άλλο να πω. Μέσα στη χαρά του, ξέφυγε» εξήγησε ο Αλέξης Κούγιας. «Οταν ήρθα, η ομάδα είχε δύο βαθμούς και τώρα έχει 17. Θέλετε να φύγω; Φεύγω αύριο το πρωί. Μου έδωσε ο πρόεδρος μια ευκαιρία και την άρπαξα από τα μαλλιά. Οταν κάποιοι βρίζουν τους ποδοσφαιριστές, είναι σα να βρίζουν εμένα. Κάναμε μια μεγάλη νίκη και αντί να μιλάμε για αυτήν, μιλάμε για δύο ανθρώπους που σε κάθε δοκάρι της Ξάνθης με έβριζαν» πρόσθεσε ο Φυντάνης. Οπου… κάθε δοκάρι τα δύο δοκάρια του Γέντρισεκ (37′, 80′) τα οποία και θα μπορούσαν να αλλάξουν το αφήγημα της αναμέτρησης. Δεν το έκαναν. Τι γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις. Γίνεται της… ΑΕΛ. Τακουνάκι του Περόνε, γκολ ο Κριζμάν και τέλος. Στην τελευταία φάση του αγώνα. Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Τρεις νίκες στην έδρα της. Η μία με τον Ναζλίδη στο 90΄+5΄, επί του Λεβαδειακού. Η άλλη με τον Ντέλετιτς στο 86΄ με τον Απόλλωνα. Και το Σάββατο ο Κρίζμαν με την Ξάνθη.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (63΄ Περόνε), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς (83΄ Γιαννιτσάνης), Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Μασούρας, Κρίζμαν.

Ξάνθη (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Σιλά, Μελιόπουλος, Ντε Λούκας (87΄ Σβάρνας), Λουσέρο, Ρότσε (78΄ Φασίδης), Κίκε Μπουλά (57΄ Ορφανίδης), Γέντρισεκ.