Ο άνθρωπος που γνώριζε καλύτερα από κάθε συμπαίκτη του τα κατατόπια του Forum στο Μιλάνο οδήγησε τον Ολυμπιακό σε μεγάλη νίκη (86-85) επί της Αρμάνι.

Ο Τζαμέλ ΜακΛίν καταχειροκροτήθηκε από τους Ιταλούς πριν από το τζάμπολ στην πρώτη του επιστροφή ως αντίπαλος εκεί όπου έπαιζε την τελευταία διετία. Στο τέλος πάντως όλο το γήπεδο σφύριζε για να χάσει την κρίσιμη βολή (ενώ είχε ήδη ευστοχήσει στο καλάθι), που θα έδινε το προβάδισμα και πάλι στους Ερυθρολεύκους.

Ο Αμερικανός όμως με το απίθανο καλάθι και φάουλ που πέτυχε στα 46» διαμόρφωσε το τελικό 86-85 και χάρισε τη νίκη στην ομάδα του, έστω και αν το θρίλερ συνεχίστηκε μέχρι το τέλος καθώς ο Παπανικολάου αστόχησε και στις δύο βολές στα 15», αλλά πήρε το αίμα του πίσω με εκπληκτική άμυνα πάνω στον Τζέρελς στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ο Τζιόρτζιο Αρμάνι σηκώθηκε από τη θέση του και μάλλον το πρώτο που θα ρώτησε τους ανθρώπους της ομάδας του θα ήταν γιατί άφησαν τον ΜακΛίν να φύγει από το Μιλάνο…

Καταλυτική άμυνα

«Οι συμπαίκτες μου με έκαναν… ήρωα αφού με τροφοδοτούσαν καλά, όμως δεν έπρεπε να φτάσουμε στο τελευταίο σουτ. Οι πρώην συμπαίκτες μου ήρθαν να με συγχαρούν παρά την πίκρα τους που έχασαν στο φινάλε» τόνισε ο Αμερικανός, που έκανε το κορυφαίο –μακράν –παιχνίδι του με τους Πειραιώτες, είχε 22 πόντους και 7 ριμπάουντ και πέτυχε το νικητήριο γκολ-φάουλ που κράτησε τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας, καλύπτοντας τον Μιλουτίνοφ που βγήκε νωρίς νοκάουτ και εκτός ρυθμού με τα φάουλ.

Παράλληλα η ελληνική ομάδα είχε εξαιρετικούς τους Ρόμπερτς και Στρέλνιεκς επιθετικά, και τον Παπανικολάου καταλύτη στην άμυνα, που μαζί με τους συμπαίκτες του στα τελευταία λεπτά (και ενώ είχε χαθεί το προβάδισμα του 73-63 του Ολυμπιακού που έμεινε και πίσω στο σκορ) υποχρέωσαν τους Μιλανέζους σε ένα τραγικό 2/7 στις τελευταίες επιθέσεις τους!

Αρμάνι Μιλάνο: Μίτσοφ 15 (1 τρ., 5 ασίστ), Πάσκολο 2, Καλνιέτις 2, Ταρζέφσκι 7, Τσιντσιαρίνι, Εμ Μπάιε 3, Θίοντορ 20 (2), Τζέφερσον 10, Μπέρτανς, Τζέρελς 7(1), Γκουντάιτις 19 (10 ριμπ.).

Ολυμπιακός: ΜακΛίν 22 (10/14 δίπ., 2/3 β., 7 ριμπ.), Παπαπέτρου 2, Μιλουτίνοφ, Στρέλνιεκς 14 (3/3 δίπ., 2/4 τρίπ., 2/2 β., 5 ασίστ), Πρίντεζης 9 (1), Παπανικολάου 11 (6/9 βολές, 1/2 δίποντα, 1/2 τρίποντα), Μάντζαρης 6 (2/3 τρίποντα), Ρόμπερτς 18 (3/4 δίπ., 2/3 τρ., 6/6 β., 3 ασίστ), Μπόγρης, Γουίλτζερ, Τόμπσον 4.