Πιο νωρίς από ποτέ!

Σε μεγάλη δίνη έριξε τον Παναθηναϊκό η ΑΕΚ με τη νίκη-πρόκριση εις βάρος των Πρασίνων. Το τσουνάμι ξέσπασε όταν αμέσως μετά το τέλος του αγώνα έκανε την εμφάνισή του στο Instagram μια φωτογραφία του τσίρκου Μεντράνο, για την οποία μάλιστα ρωτήθηκε στη συνέντευξη Τύπου ο προπονητής του Παναθηναϊκού Τσάβι Πασκουάλ (φωτογραφία). Παρόντες μού μετέφεραν πως ο καταλανός προπονητής έδειξε αμήχανος και χρησιμοποιώντας όση διπλωματία διαθέτει αρνήθηκε να πάρει θέση. «Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι. Ρωτήστε τον ίδιο» αποκρίθηκε ο Πασκουάλ και αποχώρησε για το γραφείο του.

Η αλήθεια είναι πως μόνο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος μπορεί να μιλήσει για το συγκεκριμένο post που έκανε διότι η φωτογραφία του φημισμένου τσίρκου μπορεί να χρησιμοποιήθηκε από τον χρηματοδότη της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για οποιονδήποτε λόγο. Ακόμη και το σχόλιό του «το να χάνεις από την ΑΕΚ είναι ξεφτίλα» δεν καθιστά βέβαιο πως το Μεντράνο πήγαινε για την ομάδα του Παναθηναϊκού, για το μπάσκετ που παίχτηκε, τον Πασκουάλ, τη διαιτησία ή οτιδήποτε άλλο. Το σίγουρο είναι πως η ήττα ενόχλησε και η εσωστρέφεια εμφανίστηκε με τον έντονο τρόπο πιο νωρίς –χρονικά στη σεζόν –από ποτέ άλλοτε.

Επεσε το Ιnstagram

Εντύπωση, δε, προκάλεσε το γεγονός ότι χθες ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απέστειλε σε ΜΜΕ εξώδικο με το οποίο ζητά να μην αναπαράγονται και αναδημοσιεύονται οι αναρτήσεις του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Ιnstagram. Οποιον δικηγόρο κι αν ρωτήσεις τέτοιο εξώδικο δεν μπορεί να σταθεί. Προφανώς ο χρηματοδότης του «εξάστερου» είτε μετάνιωσε είτε ένιωσε άβολα με τον βομβαρδισμό σχολίων –έπεσε το Ιnstagram… –που δέχτηκε γιατί τόσο το post του με το τσίρκο Μεντράνο όσο και τα περί ξεφτίλας για κάθε ήττα από την ΑΕΚ προκάλεσαν αντιδράσεις, τόσο από οπαδούς της ομάδας του όσο και της θριαμβεύτριας του ημιτελικού ΑΕΚ.

Η κορύφωση

Ο πόλεμος της Ευρωλίγκας με τη FIBA με πεδίο μάχης το καλαντάρι και θύματα τους παίκτες και το άθλημα κορυφώνεται όσο πλησιάζουμε στο πρώτο «παράθυρο» που όρισε η παγκόσμια ομοσπονδία για τους πρώτους αγώνες των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Οι διεθνείς ομοσπονδίες βρήκαν σύμμαχο στη Ρωσία, από όπου ξεκίνησε η προσπάθεια δημιουργίας σοβαρού προβλήματος για τους αγώνες της 9ης αγωνιστικής της Ευρωλίγκας.

Ο ρώσος υπουργός των Σπορ Πάβελ Κολομπκόφ, που έχει υπάρξει όλα αυτά τα χρόνια στενός συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος στις 19 Οκτωβρίου 2016 τον διόρισε προϊστάμενο της αθλητικής ηγεσίας της χώρας, ανέλαβε πρωτοβουλία που βάζει μεγάλο αγκάθι στην Euroleague. Ο πρώην χρυσός ολυμπιονίκης στην ξιφασκία (ένα χρυσό, δύο αργυρά, τρία χάλκινα σε πέντε Ολυμπιακούς Αγώνες από το 1998 μέχρι το 2004 στην Αθήνα) είναι ιδιαίτερα σκληρός και ενημέρωσε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας ότι θα μπλοκάρει κάθε βοήθεια και οποιαδήποτε κρατική χρηματοδότηση αν δεν ακολουθήσει τις εντολές του.

Μπασκετοπόλεμος

Καθότι η ΤΣΣΚΑ είναι κομμάτι της κρατικής μηχανής, ο Κολομπκόφ ζητά από την ομάδα της Μόσχας να δώσει τους διεθνείς παίκτες της στην εθνική ομάδα, και προκειμένου να μην παρουσιαστεί με εφήβους στη Μάλαγα, οι πρωταθλητές Ευρώπης 2016 προσπαθούν να πείσουν την ισπανική ομάδα να συναινέσει ώστε ο μεταξύ τους αγώνας να γίνει την Τετάρτη 22/11 αντί της Παρασκευής 24/11.

Ωστόσο δεν είναι εύκολο να προκαλέσει ρήγμα στη λίγκα το αίτημα της ΤΣΣΚΑ. Η Μάλαγα δεν είναι βέβαιο πως θα συμφωνήσει αλλά, ακόμη και αν οι Ανδαλουσιάνοι δεν φέρουν αντιρρήσεις, πρέπει να εγκρίνει την αλλαγή η Ευρωλίγκα.Κάτι τέτοιο είναι σχεδόν βέβαιο πως δεν πρόκειται να το δεχτεί ο Μπερτομέου και το μπαλάκι θα επιστραφεί στην ΤΣΣΚΑ και στον Κολομπκόφ.Πιθανότερο είναι το σενάριο η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να κατέβει με σύνθεση ανάγκης στο ματς.Ομως γίνεται αντιληπτό πως ο πόλεμος κορυφώνεται και οι δύο πλευρές ψάχνουν κάθε δυνατό τρόπο για να προκαλέσουν πρόβλημα στον αντίπαλο.Δύσμοιρο μπασκετάκι…

Το ΣΕΦ αποκτά… χορηγό!

Διαφήμιση που θα καλύπτει όλη τη μετόπη του ΣΕΦ θα μπει τους προσεχείς μήνες, ύστερα από απόφαση του ΔΣ του σταδίου. Ο διαγωνισμός θα δημοσιευθεί εντός του μήνα και η σύμβαση κατά πάσα πιθανότητα θα είναι τριετής. Η απόφαση ελήφθη προκειμένου να υπάρξουν έσοδα για το στάδιο και να εξασφαλιστεί η οικονομική βιωσιμότητά του.

Κουίζ

Ετοιμος να ανοίξει τα φτερά του είναι νεαρός, πολλά υποσχόμενος, μπασκετμπολίστας. Εχει πάρει ζεστά την υπόθεση ΝΒΑ και το καλοκαίρι θα παίξει τα ρέστα του. Μαθαίνω πως θα θέσει υποψηφιότητα στο ντραφτ και μάλιστα ιστορική ομάδα του ΝΒΑ έχει «κυκλώσει» το όνομά του. Το προσεχές διάστημα, θα στείλει ανθρώπους της για να τον παρακολουθήσουν, αν και μέλος του τιμ έχει δει πολλές φορές τον «μικρό». Το σημαντικό είναι ότι ο παίκτης είναι αποφασισμένος να περάσει τον Ατλαντικό, για όποια ομάδα και όπου τον επιλέξουν. Δεν θέλει να μείνει εδώ. Ποιος είναι;