O τρόπος με τον οποίο ήρθε η νίκη της ΑΕΚ στο ντέρμπι οφείλεται –πέρα από τα λάθη τακτικής του Ολυμπιακού –σε τρία πρόσωπα:

Στον Μανόλο Χιμένεθ, που έχει εμφυσήσει στους παίκτες του το πάθος και την πεποίθηση ότι τίποτα δεν τελειώνει αν δεν αφήσεις την τελευταία σου (ποδοσφαιρική) πνοή μέσα στο γήπεδο.

Στον Νίκο Λυμπερόπουλο, που έχει το χάρισμα να φωνάζει «ήρεμα!» όταν όλοι παραληρούν, ενώ ακόμα και όταν τίποτα δεν πάει καλά αποτελεί την ήρεμη δύναμη και το καθαρό μυαλό στον πάγκο.

Και στον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο, που στα 31 χρόνια του έχει αποτινάξει την επιπολαιότητα που του στέρησε μια μεγάλη καριέρα, έχει ωριμάσει ποδοσφαιρικά και –τουλάχιστον στο ματς με τον Ολυμπιακό –έδειξε χαρακτηριστικά ηγέτη.

Πάνω σε αυτά τα τρία πρόσωπα έχω τη γνώμη ότι πρέπει να χτιστεί η ΑΕΚ που θα μπει στην «Αγια-Σοφιά», υπό την «πατρική» καθοδήγηση του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η Ενωση έχει στην παρούσα φάση τη μεγάλη ευκαιρία να αφήσει πίσω τα συμπλέγματα και την εσωστρέφεια του παρελθόντος και, ύστερα από δεκαετίες, να ξεπεράσει την Ιστορία της.