Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας και με έντονη συναισθηματική φόρτιση οι οπαδοί της Μπαρτσελόνα στο Καμπ Νου τίμησαν τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων σε Βαρκελώνη και Καμπρίλς.

Πριν από την έναρξη του αγώνα με την Μπέτις (2-0) κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, με τους παίκτες των δύο ομάδων να μένουν αγκαλιασμένοι στο κέντρο του γηπέδου. Αμέσως μετά ο κόσμος φώναζε «Δεν φοβάμαι». Η διοίκηση των Μπλαουγκράνα είχε ζητήσει έκτακτα μέτρα ασφαλείας και όπως διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του συλλόγου, «ο κανόνας είναι να λαμβάνουμε πάντα μέτρα ασφαλείας και μάλιστα, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως αυτές που έχουμε τώρα, γίνονται ακόμα πιο αυστηρά». Ενός λεπτού σιγή κρατήθηκε σε όλα τα παιχνίδια της Α’ και Β’ κατηγορίας Ισπανίας. Στις φανέλες της Μπαρτσελόνα υπήρχε το όνομα της πόλης στο σημείο όπου αναφέρεται το όνομα του κάθε ποδοσφαιριστή. Πάντως ο φόβος κράτησε αρκετούς πολίτες εκτός γηπέδου, ενώ δεν ήταν λίγοι και οι τουρίστες που είχαν αγοράσει εισιτήρια και τα επέστρεψαν.

Δύο γκολ, τρία δοκάρια!

Οι Μπλαουγκράνα λοιπόν, χωρίς τους τραυματίες Σουάρες και Ινιέστα επικράτησαν 2-0 καθαρίζοντας το παιχνίδι από το α’ μέρος σε τέσσερα λεπτά. Αυτογκόλ ο Τόσκα (36′) και 2-0 από τον Σέρτζι Ρομπέρτο (39′). Ο Λιονέλ Μέσι μπορεί να ένιωθε μοναξιά, αλλά ήταν αυτός από τον οποίο άρχιζε κάθε καλή προσπάθεια της Μπαρτσελόνα. Εχοντας δίπλα του πλέον Αλκάρεθ και Ντεουλοφέου, δημιούργησε αρκετές δύσκολες καταστάσεις για την εστία της Μπέτις, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει. Κι αυτό εξαιτίας των δοκαριών (τρία)! Τελευταία φορά που παίκτης σημάδεψε τρεις φορές τα δοκάρια σε ένα παιχνίδι ήταν την περίοδο 2005 – 2006.

Το μέλλον του… Ινιέστα

Η Μπαρτσελόνα προσπαθεί να ξεχάσει τις δύο ήττες από τη Ρεάλ στο Σούπερ Καπ, ενώ αναζητά ακόμα τον αντικαταστάτη του Νεϊμάρ. Πάντως, τα προβλήματα για τον Ερνέστο Βαλβέρδε δεν λείπουν. Μία δήλωση του Αντρες Ινιέστα ήταν αρκετή για… νέο συναγερμό. Σε συνέντευξή του στην «El Pais» ανέφερε πως προβληματίζεται για το μέλλον του στην ομάδα: «Δεν έχω ανανεώσει ακόμα. Σκέφτομαι το μέλλον μου, κάτι που δεν έκανα ποτέ άλλοτε».

Η νεοφώτιστη Χιρόνα έβαλε δύσκολα στην Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία κατάφερε στο τέλος να πάρει τον βαθμό (2-2). Με δύο γκολ του Στουάνι η Χιρόνα προηγήθηκε 2-0, η Ατλέτικο έμεινε με δέκα παίκτες στο 65′ (δεύτερη κίτρινη ο Γκριεζμάν), αλλά τελικά κατέφερε να φτάσει στην ισοφάριση με γκολ των Κορέα (78′) και Χιμένες (85′).

Στο Σαν Μαμές η Μπιλμπάο (αντίπαλος του Παναθηναϊκού στο Γιουρόπα Λιγκ),δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί τις ευκαιρίες και έμεινε στο 0-0 με τη Χετάφε.

Αλλα αποτελέσματα: Λεγανές – Αλαβές 1-0, Βαλένθια – Λας Πάλμας 1-0, Θέλτα – Σοσιεδάδ 2-3, Σεβίλλη – Εσπανιόλ 1-1.