Σαφώς και το ναυάγιο με τον Ντιεμερσί Εμποκανί μπορεί να πλήγωσε τους φίλους του Ολυμπιακού (ήδη ο παίκτης επέστρεψε στο Βέλγιο και συμφώνησε με την Αντβέρπ), ο σύλλογος όμως γλίτωσε από ενδεχόμενες περιπέτειες στο μέλλον.

Διότι θυμίζουμε ότι ο παίκτης και στη Χαλ του Μάρκο Σίλβα είχε παίξει ελάχιστα (σκάρτα οκτώ παιχνίδια) και είχε λείψει συνολικά πάνω από τρεις μήνες λόγω προβλημάτων με θλάσεις την περυσινή περίοδο.

Συνεπώς το ρίσκο ήταν μεγάλο και μάλιστα υπήρχε και η ιατρική γνωμάτευση του έμπειρου Χρήστου Θέου, που έχει κόψει και στο παρελθόν παίκτες έτοιμους για μεταγραφή. Με πιο χαρακτηριστικές περιπτώσεις αυτές του βραζιλιάνου σέντερ μπακ της Σταντάρ Λιέγης, Κανού, αλλά και του λευκορώσου εξτρέμ Χλεμπ.

Υπάρχουν βέβαια και οι περιπτώσεις όπως του Ορμπάιθ, όπου ο γιατρός ήταν αρνητικός και πήρε πάνω του τη μεταγραφή ο Βαλβέρδε και ο παίκτης του τον έβγαλε ασπροπρόσωπο, σε αντίθεση με τον Φραν Γέστε, όπου εκεί ο Βαλβέρδε την πάτησε όταν δεν άκουσε τον γιατρό της ομάδας.

Οπως και να έχει, ο Ολυμπιακός προσπαθεί να κλείσει την επόμενη μεταγραφή (που δεν θα είναι απαραίτητα σέντερ φορ σε σειρά προτεραιότητας) και ήδη αρέσει ιδιαίτερα ο MVP του περυσινού πολωνικού πρωταθλήματος με την πρωταθλήτρια Λέγκια Βαρσοβίας του Μπεσνίκ Χάσι.

Πρόκειται για τον βέλγο μέσο Βαντίς Τζίτζα-Οφοέ, τον οποίο φυσικά γνωρίζει πολύ καλά και ο κοσοβάρος προπονητής των Ερυθρολεύκων και φυσικά έχει εισηγηθεί την απόκτησή του. Είναι μια περίπτωση όχι από τις πολύ δύσκολες, σε αντίθεση με αυτή του Ντεφούρ που ήταν ο πρώτος στόχος για αυτή τη θέση. Οπως όμως και να έχει, οι πρωταθλητές Πολωνίας θέλουν να τον κρατήσουν (έπαιρνε κοντά στα 600.000 ευρώ πέρυσι) και θα το παλέψουν. Λογικά οι Πειραιώτες, που θέλουν τον παίκτη, με ένα ποσό κοντά στα 2.000.000 θα έχουν πολύ καλές πιθανότητες να τον κάνουν δικό τους.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός κοιτάει και την περίπτωση του μαροκινού εξτρέμ Καρσελά, που ήταν πολύ καλός στην Πριμέρα με τη Γρανάδα και τον οποίο γνωρίζει επίσης ο Χάσι από την κοινή θητεία που είχαν στο Βέλγιο. Είναι φανερό ότι στους μεταγραφικούς στόχους που θέτει ο νέος τεχνικός των πρωταθλητών Ελλάδας προέχουν παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί στο παρελθόν και γνωρίζει καλά και τις ικανότητές τους, αλλά και τον χαρακτήρα τους.

Οσον αφορά τον σέρβο σέντερ φορ Φιλίπ Τζόρτζεβιτς –που μάλιστα αυτές τις ημέρες είναι στην Ελλάδα, αλλά για διακοπές στη Σαντορίνη –δεν δείχνει να αποτελεί έναν από τους βασικούς στόχους των Ερυθρολεύκων.