Υπό άκρα μυστικότητα συνεχίζουν οι Βέλγοι την προετοιμασία τους για τον κρίσιμο αγώνα με την εθνική μας ομάδα, το Σάββατο, στο στάδιο Βασιλιάς Μποντουέν.

Κεκλεισμένων των θυρών έγινε και η χθεσινή δεύτερη προπόνησή τους, ενώ την εμφάνισή του έκανε και ο Μαρουάν Φελαϊνί.

Ο προπονητής των Κόκκινων Διαβόλων Ρομπέρτο Μαρτίνεθ αντικατέστησε τον τραυματισμένο αρχηγό Εντέν Αζάρ με τον αδελφό του Τόργκαν. Ωστόσο, ο μέσος της Γκλάντμπαχ δεν πρόκειται να ξεκινήσει βασικός γιατί μόλις επανήλθε από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και δεν μπορεί να αγωνιστεί 90 λεπτά.

«Ο Τόργκαν έπαιξε στο τελευταίο παιχνίδι με την Γκλάντμπαχ 20 λεπτά. Είναι σε καλή κατάσταση, αλλά όχι τόσο ώστε να μπορεί να παίξει σε ολόκληρο το παιχνίδι. Μετά τον αποκλεισμό του Εντέν είναι καλό να έχουμε μία ακόμα επιλογή στην επίθεση. Αλλωστε την τελευταία φορά που είχε κληθεί είχε καλή παρουσία» αιτιολόγησε την επιλογή του ο Μαρτίνεθ.

Ο τραυματίας ακραίος αμυντικός της Παρί Σεν Ζερμέν Τομάς Μουνιέρ ακολούθησε ατομικό πρόγραμμα και η συμμετοχή του θα κριθεί στην αυριανή προπόνηση.

Από την παρουσία ή όχι του Μουνιέρ θα εξαρτηθεί το αγωνιστικό σύστημα που θα παρατάξει ο Μαρτίνεθ, καθώς θεωρείται βασικό γρανάζι στο 3-4-2-1.

«Μπορεί να παίξουμε με διαφορετικό σύστημα σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια. Θα εξαρτηθεί βεβαίως και από τον αντίπαλο και τις επιλογές του. Η Ελλάδα είναι πολύ έμπειρη ομάδα. Τις επόμενες ημέρες θα αναζητήσω στις προπονήσεις τις καλύτερες λύσεις» δήλωσε ο ισπανός προπονητής μετά τη χθεσινή προπόνηση.

Το μεγάλο ερωτηματικό είναι βεβαίως το όνομα του αντικαταστάτη του αρχηγού των Κόκκινων Διαβόλων Εντέν Αζάρ, όχι μόνο για τη θέση του στον αγωνιστικό χώρο, αλλά και για το χέρι που θα φορέσει το περιβραχιόνιο.

Με δεδομένη την απουσία και του μόνιμα τραυματισμένου Βενσάν Κομπανί, υποψήφιοι για το περιβραχιόνιο είναι πέντε παίκτες. Πρόκειται για τους Φερτόνγκεν, Αλντερβάιλντερ, Φερμάλεν, Κουρτουά και Ντε Μπρόινε.

Για τη θέση του Εντέν Αζάρ στο γήπεδο, φαβορί είναι ο Νασέρ Τσαντλί.