Δύο εβδομάδες μετά την αποθέωσή του από το κοινό του Σαντιάγο Μπερναμπέου στην παρουσίαση της Χρυσής Μπάλας, ο Κριστιάνο Ρονάλντο θεωρήθηκε από τους ίδιους ανθρώπους κόκκινο πανί και αποδοκιμάστηκε εντόνως.

Αιτία, η συνεχιζόμενη αγωνιστική του πτώση και η αδιαφορία που επιδεικνύει στους αγώνες. Οπως εναντίον της Μάλαγα, που χρειάστηκε να πετύχει δύο γκολ ο αρχηγός Σέρχιο Ράμος για να φτάσουν στη νίκη οι Μερένχες με 2-1.

«Πάντοτε λέω πως δεν μπορούμε να αλλάξουμε το Μπερναμπέου. Βρίσκομαι πολλά χρόνια εδώ και όπως είπε και ο Μαρσέλο μετά το παιχνίδι Κυπέλλου, όλοι οι μεγάλοι παίκτες έχουν αποδοκιμαστεί εδώ κάποια στιγμή. Πρόκειται για κάτι σαν ταρακούνημα, ώστε να αντιδράσει η ομάδα. Ομως στις δύσκολες στιγμές είναι που τους χρειαζόμαστε και όχι να μας χτυπούν όταν βρισκόμαστε κάτω» δήλωσε ο Ράμος, ο οποίος έφτασε τα έξι φετινά γκολ ξεπερνώντας τους συμπαίκτες του επιθετικούς Μπενζεμά και Μοράτα.

Ο Ζινεντίν Ζιντάν κάλυψε τόσο τον CR7 όσο και τον Μπενζεμά και κατέστησε σαφές στους οπαδούς πως πρέπει να υποστηρίζουν την ομάδα στις δυσκολίες.

«Οι φίλαθλοι πάντοτε απαιτούν περισσότερα. Το γνωρίζουμε αυτό, όμως κάποιες φορές οι παίκτες και οι προπονητές χρειάζονται περισσότερη αγάπη».

Ο Ζιντάν ήταν ιδιαίτερα απογοητευμένος και για τους τραυματισμούς των Κρος και Μαρσέλο, οι οποίοι θα απουσιάσουν στην καλύτερη περίπτωση τρεις εβδομάδες.

Η Ρεάλ κατέκτησε τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, αλλά Σεβίλλη και Μπαρτσελόνα πέτυχαν σπουδαίες εκτός έδρας νίκες. Οι Ανδαλουσιανοί επικράτησαν με 4-3 της Οσασούνα, ενώ η Μπάρτσα νίκησε με 4-0 την Εϊμπαρ. Το MSN έκανε το καθήκον του, με τους Μέσι και Λουίς Σουάρες να συνεχίζουν να μοιράζονται την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ με 15 γκολ. Σκοράρισε επίσης ο Ντένις Σουάρες που μπήκε αλλαγή στα πρώτα λεπτά στη θέση του τραυματία Μπούσκετς.

Στα άλλα παιχνίδια: Λας Πάλμας – Λα Κορούνια 1-1, Εσπανιόλ – Γρανάδα 3-1, Αλαβές – Λεγκανές 2-2, Βιγιαρεάλ – Βαλένθια 0-2, Μπιλμπάο – Ατλέτικο Μαδρίτης 2-2, Μπέτις – Χιχόν 0-0, Σοσιεδάδ – Θέλτα 1-0.

Η βαθμολογία: Ρεάλ 43 (με ένα ματς λιγότερο), Σεβίλλη 42, Μπαρτσελόνα 41.