Το σουλούπι του δεν συνάδει με μπασκετμπολίστα. Δεν είναι μακρύς, μοιάζει να έχει περιττά κιλά και κοντά πόδια για τον σωματότυπό του. Είναι κοντός (1,96 μ.) για 3άρι και από την άλλη δεν διαθέτει τον χειρισμό της μπάλας και τη δημιουργία για να θεωρείται 2άρι. Είναι όμως η καλύτερη μεταγραφή του φετινού Παναθηναϊκού, είναι ο πιο σταθερός από τους ποιοτικούς παίκτες των Πρασίνων και η πρώτη επιλογή τους όποτε πρέπει κάποιος να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά.

Ο Κέι Σι Ρίβερς ήταν το πρόσωπο του ημιτελικού, ο πολυτιμότερος παίκτης των θριαμβευτών του ΣΕΦ, ο παίκτης που έβαλε φαρδιά πλατιά την υπογραφή του για να προκριθεί ο Παναθηναϊκός στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και να αγκαλιάσει το 18ο τρόπαιο της ιστορίας του.

Ο 30χρονος αμερικανός γκαρντ είναι ο πιο αξιόπιστος σουτέρ των Πρασίνων (44,6% στην Ευρωλίγκα με 37/83 τρ.), από τους περιφερειακούς που έχει στη διάθεσή του ο Τσάβι Πασκουάλ είναι ο μοναδικός που μπορεί να δημιουργήσει φάσεις για τους συμπαίκτες του αλλά και για τον εαυτό του, ενώ αποτελεί τον πιο αποτελεσματικό παίκτη του Παναθηναϊκού στο post-up παιχνίδι. Το χαμηλό κέντρο βάρος του και η δύναμή του τον βοηθούν ώστε να νικά οποιονδήποτε παίκτη βάζει στην πλάτη του, σε σημείο να εμπνέει εμπιστοσύνη που ούτε σέντερ δεν εμπνέουν στις ομάδες τους και τους προπονητές τους. Και φυσικά είναι σπουδαίος αμυντικός, αν και στο ΣΕΦ σε κάποιες φάσεις χάλασε τις περιστροφές του Παναθηναϊκού και αυτό κόστισε στον έξι φορές πρωταθλητή Ευρώπης.

Στο πρόσωπο του KCR ο Παναθηναϊκός βρίσκει τον παίκτη για τις ειδικές καταστάσεις, γεγονός που τον κάνει εν δυνάμει ηγέτη της ομάδας. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως ο Ρίβερς είναι η πρώτη –και σχεδόν μοναδική –επιλογή του Τσάβι Πασκουάλ για κάθε επίθεση που κρίνει έναν αγώνα. Αυτό τον κάνει πιο πολύτιμο από ό,τι η παραγωγικότητά του στο σκοράρισμα, που ήταν υψηλή στα τρία από τα τέσσερα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Τη Δευτέρα στον ημιτελικό σημείωσε 23 πόντους (με 5/9 δ., 3/3 τρ., 4/4 β.), δέκα ημέρες νωρίτερα ξανά στο ΣΕΦ, αλλά για την Ευρωλίγκα σταμάτησε στους 27 π. (με 9/11 δ., 2/4 τρ., 3/4 β.), ενώ στο ΟΑΚΑ είχε 14 π. (με 1/4 δ. 4/5 τρ.). Μόνο στο πρώτο ντέρμπι, στην αρχή της χρονιάς στο ΣΕΦ, έμεινε σε ρηχά νερά (3 π. με 1/3 δ., 0/1 τρ., 1/2 β.).

Το ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό είναι ότι ο Ρίβερς, ο οποίος ήρθε στο ΟΑΚΑ επειδή ο Μανουτσάρ Μακροϊσβίλι που ήταν η αρχική επιλογή αντιμετώπισε ξαφνικό πρόβλημα τραυματισμού, έχει υπογράψει με ετήσιες αποδοχές που φθάνουν τα 650.000 δολάρια και με τον ΠΑΟ να διατηρεί την οψιόν ανανέωσης της συνεργασίας για έναν ακόμη χρόνο.