Επέστρεψε στις άσχημες εμφανίσεις η ΑΕΚ, που αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την Αναγέννηση στην Καρδίτσα παρότι βρισκόταν μπροστά 2-0 μέχρι το 67ο λεπτό. Το αποτέλεσμα αποτελεί ακόμα ένα χτύπημα στην ψυχολογία του Ζοζέ Μοράις και των παικτών του που πίστεψαν ότι μπορούν να δημιουργήσουν ένα σερί θετικών αποτελεσμάτων μετά τη νίκη επί του Πλατανιά.

Τα δύο γκολ της Ενωσης σημείωσε ο Τόμας Πέκχαρτ. Εξαιρετικό το πρώτο, με τον Τσέχο να σκοράρει με σουτ έξω από την περιοχή στο 36΄. Τυχερό το δεύτερο, αφού από τη σέντρα του Ζόριτς από δεξιά, η μπάλα βρήκε στο γόνατο του Πέκχαρτ και κατέληξε στα δίχτυα του Πρίφτη στο 47΄. Κάπου εκεί, η ΑΕΚ… αποχώρησε από το γήπεδο.

Λίγο ο βαρύς αγωνιστικός χώρος, λίγο το κίνητρο των γηπεδούχων, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Αναγέννησης που έφτασε στην ισοφάριση με δύο κεφαλιές. Την πρώτη από τον Τζέκο στο 67΄ μετά από εκτέλεση φάουλ του Φέτση και τη δεύτερη από τον Μάιγκα μετά από κόρνερ στο 76΄. Κι όλα αυτά ενώ υπήρξαν και δύο σωτήριες επεμβάσεις του Γιάννη Ανέστη στο 63΄ σε εξ επαφής πλασέ του Ξέρρα και στο 70΄ σε «κεραυνό» του Τζέκου.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Γιάννης Μάγγος): Πρίφτης, Καραγιάννης, Δημόπουλος, Μάιγκα, Κισκαμπάνης, Σμίλτος (46΄ Τσιλούλης), Φέτσης, Μπλέντι, Τζέκος, Μπιτέλης (82΄ Τσόπελας), Ντιατά (56΄ Ξέρρας).

AEΚ (Ζοζέ Μοράις): Ανέστης, Μπακάκης, Τζανετόπουλος, Κολοβέτσιος, Γιαννούτσος, Μανωλάς, Γαλανόπουλος, Τσέλιος (79΄ Αλμέιδα), Ροντρίγκες (86΄ Αραβίδης), Ζόριτς (67΄ Ντίντακ), Πέκχαρτ.

Άρης – Αστέρας Τρίπολης 3-3

Έβρεξε γκολ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και την αναμέτρηση ανάμεσα στον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολη για την 2η ημέρα του 5ου ομίλου του κυπέλλου Ελλάδας (Β΄ φάση), όπου οι δύο ομάδες αναδείχθηκαν ισόπαλες 3-3. Ο Αστέρας ειχε προηγηθεί 3-1, αλλά οι παίκτες του Άρη βρήκαν τα αποθέματα δύναμης για να φθάσουν στα τελευταία λεπτά στην ισοφάριση.

Οι φιλοξενούμενοι άνοιξαν το σκορ λίγο πριν κλείσει το πρώτο τέταρτο του πρώτου ημιχρόνου. Ήταν το 14ο λεπτό όταν ο Αργεντινός Μάσα έκανε το εναέριο σουτ από σέντρα του Τσουκαλά για να νικήσει τον Διούδη και να γράψει το 1-0. Οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν γρήγορα και συγκεκριμένα στο 25΄ με τον Μπαργκάν, το δυνατό σουτ του οποίου δεν κατάφερε να αποκρούσει ο Κοσίτσκι.

Άμεση όμως ήταν και η απάντηση του Αστέρα, ο οποίος εκ νέου το προβάδισμα τέσσερα λεπτά αργότερα (29΄) με τον Ιωαννίδη. Ο Καλτσάς έπιασε σουτ για να προσκρούσει η μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι και από κοντά ο Ιωαννίδης κατάφερε να σκοράρει για να κάνει το 1-2. Το 1-3 έκανε ο ο Αστέρας στο 72΄ με πέναλτι που κέρδισε ο Μάσα σε ανατροπή του από τον Διούδη, το οποίο εκτέλεσε ο Τσιλιανίδης.

Ο Άρης μείωσε, επίσης με πέναλτι του Τάτου στο 85΄, μετά από χέρι του Ευαγγέλου μέσα στην περιοχή, για να ισοφαρίσει στο 87΄ με τον ίδιο παίκτη το σουτ του οποίου βρήκε στον Ευαγγέλου άλλαξε πορεία η μπάλα και κατέληξε στα δίχτυα.

Αρης (Νίκος Αναστόπουλος): Διούδης, Τζανακάκης (66΄ Νέτο), Τσουμάνης, Ιντζίδης, Ραούλ Μπράβο, Ρόβας, Ντούνης (46΄ Μιλούνοβιτς), Καπνίδης, Τάτος, Μπαργκάν, Γκουεράο (46΄ Παυλίδης).

Αστέρας Τρίπολης (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοσίτζι, Κυργιακόπουλος, Μπέρτος, Κότσιρας, Ευαγγέλου, Στανισάβλιεβιτς (63΄ Ιγκός), Χαντανί, Τσουκαλάς (46΄ Πότσι), Τσιλιανίδης, Ιωαννίδης (46΄ Δημούτσος), Μάσα.

Βέροια – Αιγινιακός 0-1

Την έκπληξη έκανε ο Αιγινιακός για την 2η ημέρα του 5ου ομίλου (Β΄ φάση) του κυπέλλου Ελλάδας), αφού κατάφερε να νικήσει 1-0 εκτός έδρας τη Βέροια με τέρμα του Ζούρκου στο 84΄, σε έναν αγώνα μέτριο όπου το τσουχτερό κρύο και το χιόνι που έπεφτε κατά τη διάρκεια του αγώνα κράτησε τον κόσμο σπίτι του. Την 1η αγωνιστική η Βέροια είχε ηττηθεί επίσης με 1-0 στην Τρίπολη από τον Αστέρα και ο Αιγινιακός 3-0 στην έδρα του από τον Άρη.

Αγροτικός Αστέρας – ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Στον πολύ βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Ευόσμου, ο ΠΑΣ Γιάννινα νίκησε 1-0 τον Αγροτικό Αστέρα, για την 2η αγωνιστική του 4ου ομίλου στο Κύπελλο Ελλάδας. Το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης σημείωσε ο Δώνης με κεφαλιά στο 40ο λεπτό.