Ισόπαλο 0-0 τέλειωσε το ντέρμπι Λίβερπουλ-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Ανφιλντ για την 8η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ. Ηταν ένα παιχνίδι χωρίς ιδιαίτερες φάσεις και δεν ικανοποίησε τους φίλους του ποδοσφαίρου.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με έξυπνη τακτική κατάφερε να έχει τον έλεγχο του ματς στο πρώτο 45λεπτο. Η πρόθεση του Ζοζέ Μουρίνιο ήταν να πιέζει ψηλά και να μην δίνει δυνατότητα στους παίκτες της Λίβερπουλ να κυκλοφορούν τη μπάλα. Γενικά, το α’ μέρος ήταν φτωχό σε θέαμα, χωρίς ιδιαίτερες φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.

Η πρώτη καλή φάση ήταν για την Γιουνάιτεντ (54′), αλλά ο Ιμπραΐμοβιτς δεν κατάφερε να πιάσει καλά την κεφαλιά στη σέντρα του Πογκμπά. Τέσσερα λεπτά αργότερα η Λίβερπουλ «απάντησε» στις φάσεις όταν ο Ντε Χέα απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Τσαν. Με την είσοδο του Λαλάνα, η Λίβερπουλ έγινε πιο επιθετική και κυκλοφόρησε καλύτερα την μπάλα. Ο τερματοφύλακας της Γιουνάιτεντ είχε και νέα σπουδαία επέμβαση στο 72′ σε έξαιρετικό σουτ του Κουτίνιο. Νέα φάση για τη Λίβερπουλ στο 84′, αλλά ο Βαλέντσια πρόλαβε την τελευταία στιγμή και με τάκλιν έκοψε τον Φιρμίνο.

Λίβερπουλ: Κάριους, Κλάιν, Ματίπ, Λόβρεν, Μίλνερ (85′ Μορένο), Χέντερσον, Τσαν, Κουτίνιο, Φιρμίνο (85′ Οριζί), Μανέ, Στάριτζ (59′ Λαλάνα).

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Βαλένσια, Μπαϊγί, Σμόλινγκ, Μπλιντ, Πογκμπά, Ερέρα, Φελαϊνί, Γιανγκ (90+2′ Σο), Ράσφορντ (77′ Ρούνι), Ιμπραΐμοβιτς