Δύο ημέρες απομένουν για την έναρξη της εφετινής αγωνιστικής σεζόν και μάλιστα με ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ για το Κύπελλο Ελλάδας και ο Παναθηναϊκός την Τρίτη διοργάνωσε τη «media day» της ομάδας. Οι παίκτες τέθηκαν στη διάθεση των ρεπόρτερ και απάντησαν σε κάθε ερώτηση βγάζοντας ως κοινή θέση πως ο Παναθηναϊκός δεν έχει άλλη δρόμο από την επιστροφή στην κατάκτηση των τίτλων.

Ο Βλαδίμηρος Γιάνκοβιτς επισήμανε, ωστόσο, πως «δεν πρέπει να μιλάμε πολύ και να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο». Ο διεθνής φόργουορντ στάθηκε στο γεγονός ότι οι «πράσινοι» θα πρέπει να δίνουν κάθε αγώνα μια «μάχη» για να παίρνουν τις νίκες.

«Ξεκινάει η σεζόν. Την Πέμπτη παίζουμε το πρώτο μας επίσημο παιχνίδι. Είμαστε μια καινούργια ομάδα, με νέους παίκτες. Το βασικό για εμάς είναι να παίζουμε καλά να είμαστε ενωμένοι και συγκεντρωμένοι και από εκεί και πέρα δεν πρέπει να μιλάμε πολύ και να δίνουμε τις απαντήσεις μας στο γήπεδο. Έχουμε κάνει ένα ταξιδάκι μέχρι την Κίνα αλλά από εκεί και πέρα δεν πρέπει να έχουμε δικαιολογίες, ούτε την Πέμπτη» δήλωσε αρχικά ο νεαρός άσος του Παναθηναϊκού για να προσθέσει:

«Ο προπονητής μας έχει ετοιμάσει καλά για την αρχή της σεζόν. Οι περισσότεροι παίκτες έχουμε το ρόλο μας. Έχουμε έναν δύσκολο μήνα μπροστά μας, πρέπει να κάνουμε αυτά που θα μας λέει ο κόουτς και σε κάθε παιχνίδι θα πρέπει να δίνουμε μια μάχη στο γήπεδο για να παίρνουμε τη νίκη».

Ερωτηθείς για τη θέση που μπορεί να αποδώσει καλύτερα απάντησε: «Εγώ μπορώ να κάνω ό,τι μου ζητήσει ο προπονητής, είτε παίξω στη θέση 2,3,4. Δεν με νοιάζει καθόλου για να πω την αλήθεια. Αυτό που θέλω είναι να κερδίζει η ομάδα και να φτάνει στους στόχους της».

Παπαγιάννης: «Πάμε για όλα… είναι κανόνας»

Το Final Four είναι ξεκάθαρη προτεραιότητα του Παναθηναϊκού φέτος όπως τόνισε ο νεαρός Έλληνας σέντερ, Γιώργος Παπαγιάννης, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι είναι… κανόνας ο Παναθηναϊκός να διεκδικεί όλους τους τίτλους.

Για το αν έχει ανέβει ένα επίπεδο ο Παναθηναϊκός συγκριτικά με την περασμένη σεζόν: «Η περυσινή χρονιά ήταν εντελώς διαφορετική σε σχέση με φέτος. Άλλοι παίκτες, καινούργιοι ρόλοι. Έχουμε παίκτες που ήρθανε από το NBA. Αλλάζει συνεπώς η εμπειρία της ομάδας. Η φετινή ομάδα δίνει πάρα πολύ ενέργεια στο παρκέ και βασικά ξεκινάει πάντα από την άμυνα».

Για το αν έχουν διαφορές οι ψηλοί του Παναθηναϊκού: «Εγώ έχω διαφορά στο θέμα της εμπειρίας. Οι άλλοι δύο (σ.σ. Ραντούλιτσα, Κούζμιτς) είναι παίκτες που έχουν αγωνισθεί στο NBA. Άλλες εμπειρίες έχουν αυτοί, άλλες εγώ. Γενικότερα, έχουμε κάποιες ομοιότητες, έχουμε πάνω-κάτω το ίδιο ύψος και οι τρεις δίνουμε πάντα το εκατό τοις εκατό των δυνατοτήτων μας. Αυτή είναι η δουλειά μας».

Για τις σκέψεις του ενόψει της νέας σεζόν και το αν έχει στο μυαλό του το Βερολίνο: «Βασικά είναι από τους βασικούς σκοπούς μας. Ο στόχος ο… αυριανός είναι το ματς της Πέμπτης. Μόνο αυτό το παιχνίδι κυνηγάμε αυτήν τη στιγμή».

Για το αν ο Παναθηναϊκός πάει για όλα: «Ναι, ο Παναθηναϊκός πάει για όλα. Είναι κανόνας».

Χαραλαμπόπουλος: «Σκληροί και δυνατοί στο ΣΕΦ»

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλους στόχους που θα επιχειρήσει να υλοποιήσει σύμφωνα με τον νεαρό φόργουορντ, Βασίλη Χαραλαμπόπουλο, ο οποίος τόνισε πως φέτος είναι ακόμη πιο έτοιμος σε σχέση με άλλες σεζόν.

«Είμαι πιο έτοιμος φέτος σε σχέση με άλλες χρονιές. Έχω πλέον περισσότερες εμπειρίες, έζησα καταστάσεις που έχουν βοηθήσει. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλους στόχους κάθε σεζόν και θέλει να τους πετυχαίνει. Είμαι ήδη τέσσερα χρόνια στην ομάδα και κάθε χρόνο προσπαθώ να παίρνω ό,τι μπορώ από άλλους παίκτες ώστε να γίνω καλύτερος. Θέλω φέτος να δώσω το κάτι παραπάνω.

Έχουμε το ματς Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, αλλά επειδή γίνεται δίχως κόσμο αυτό δεν έχει σημασία. Σημασία έχει τι θα δείξεις μέσα στο γήπεδο. Θέλουμε να παρουσιαστούμε σκληροί και δυνατοί μέσα στο γήπεδο. Η απόδοση και η διάρκεια μετράει, αυτό είναι το ζητούμενο στη νέα σεζόν».

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΕ, Παναγιώτης Τριαντόπουλος, δήλωσε: «Η ημέρα σήμερα ανήκει στους παίκτες, στο προπονητικό επιτελείο, όχι στους διοικητικούς παράγοντες. Το μόνο που έχουμε να πούμε είναι να ευχηθούμε καλή σεζόν, καλή επιτυχία στην ομάδα μας και πολλούς τίτλους. Επίσης, εύχομαι υγεία σε όλο τον κόσμο. Ο λόγος τώρα πρέπει να πάει στους πρωταγωνιστές. Ευχαριστώ και καλή συνέχεια».