Η Νικόλ Κυριακοπούλου έκλεψε από ελληνικής πλευράς λίγο από τη δόξα της Φρέιζερ – Πράις παραμένοντας πλέον (με την άνετη πρόκρισή της στον αυριανό τελικό τού επί κοντώ) η μοναδική ελπίδα της χώρας μας για κάποιο μετάλλιο στο 15ο Παγκόσμο Πρωτάθλημα Στίβου του Πεκίνου.

Η πρωταθλήτριά μας επιβεβαίωσε ότι είναι σε εξαιρετική κατάσταση και πέρασε άνετα τα 4,45 και 4,55 μέτρα που έφθαναν και περίσσευαν, σε αντίθεση με την Κατερίνα Στεφανίδη η οποία επηρεασμένη και από την απουσία του προπονητή της δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,45 μ.

Το πιο γρήγορο ζευγάρι του κόσμου είναι από την Τζαμάικα καθώς η Σάλι Αν Φρέιζερ – Πράις, η «ρουκέτα τσέπης» όπως την αποκαλούν λόγω των μόλις 152 εκατοστών του ύψους της, στον τελικό των 100 μέτρων συνόδεψε τον καλό της φίλο Γιουσέιν Μπολτ στα χρυσά μετάλλια.

Η επίδοσή της μπορεί να μην εντυπωσίασε (10.76 αφήνοντας πίσω της την Ολλανδέζα Σχίπερς με 10.81 και την Αμερικανίδα Μπούι με 10.86) αλλά αυτό που την έκανε να λάμψει περισσότερο ήταν τα πράσινα ράστα μαλλιά της και το στεφάνι από μαργαρίτες που τα στόλιζε. Η πιτσιρίκα που έτρεχε ξυπόλητη στους σχολικούς αγώνες στο Κίνγκστον πλέον είναι η κορυφαία σπρίντερ του κόσμου, συμπληρώνοντας πέντε χρυσά μετάλλια στα 100 μέτρα, την τελευταία εξαετία (τρία σε Παγκόσμια και δύο σε Ολυμπιακούς Αγώνες).

– Αντίθετα, η κατάρα των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων που κατατρέχει τον κορυφαίο επικοντιστή του κόσμου συνεχίστηκε και στο Πεκίνο: ο Γάλλος Ρενό Λαβιλενί πήρε το 4ο μετάλλιο σε αντίστοιχη διοργάνωση, το οποίο όμως και πάλι δεν ήταν χρυσό.

Από τα 6,05 μ. καλύτερης επίδοσης ο Λαβιλενί κόλλησε στα 5,80 μ. και μοιράστηκε το χάλκινο μετάλλιο με τους Πολωνούς Πάβελ Βόιτσιετσόφσκι και Πιοτρ Λίσεκ που είχαν αποτύχει στα 5,90 μ.

Ο Καναδός Σον Μπάρμπερ έκανε τη μεγάλη έκπληξη καθώς περνώντας το συγκεκριμένο ύψος και μάλιστα με την πρώτη προσπάθεια αναδείχθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής ενώ ο κάτοχος του τίτλου από το 2013 στη Μόσχα, ο Γερμανός Ράφαελ Χολντζέπε, απλώς περνώντας με την τελευταία του προσπάθεια τα 5,90 από 5ος που ήταν μπήκε στα μετάλλια (ασημένιος).

– Ο Κενυάτης Εζεκιέλ Κεμπόι, 22 ετών στην Αθήνα το 2004 όταν πήρε το πρώτο χρυσό, μεγάλωσε αλλά και στα 33 του τρέχει ακόμα ως νεαρός και στο ντεμαράζ στο φινάλε των 3.000 μέτρων στιπλ άφησε αρκετά μέτρα πίσω τους αντιπάλους του και πήρε το έβδομο συνεχόμενο μετάλλιο σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα (4ο συνεχόμενο χρυσό!) δίπλα στα δύο χρυσά σε Ολυμπιακούς Αγώνες (2004 και 2012).

– Η Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου με καλύτερη βολή στα 58,20μ. κατέλαβε την 23η θέση στη δισκοβολία.