Ως «στοίχημα» για τον Αστέρα Τρίπολης χαρακτήρισε ο Στάικος Βεργέτης τα δύο παιχνίδια με τη Μάιντς για τον τρίτοπροκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ. αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Πέμπτης στη Γερμανία.

Ο τεχνικός της αρκαδικής ομάδας αναγνώρισε τον υψηλό βαθμό δυσκολίας των δύο αγώνων, τόνισε όμως ότι ο Αστέρας έχει τις δικές του φιλοδοξίες.

«Όλη η ομάδα, η διοίκηση, το επιτελείο και οι ποδοσφαιριστές, είμαστε χαρούμενοι και απολαμβάνουμε τη συμμετοχή μας στο Γιουρόπα Λιγκ. Στην προηγούμενη φάση απολαύσαμε τα παιχνίδια. Ήρθαμε εδώ με φιλοδοξία. Η Μάιντς είναι οργανωμένη, σε υψηλό επίπεδο και για όλους μας είναι ένα στοίχημα», είπε αρχικά ο Βεργέτης και συνέχισε:

«Ο Αστέρας είναι υποχρεωμένος να αμύνεται όταν δεν έχει τη μπάλα, ενώ όταν την έχει, να προσπαθήσει να βγάλει επιθέσεις. Σε κάθε αγώνα φροντίζουμε να είμαστε αποτελεσματικοί. Οφείλουμε να παρουσιάσουμε λύσεις στα προβλήματα και ανταγωνιστική ομάδα».

Ο τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης είπε επίσης: «Τα δύο παιχνίδια με τη Ροβανιέμι, είναι παιχνίδια που μας κάνουν πιο έτοιμους. Τα επίσημα παιχνίδια σε ωριμάζουν. Η Μάιντς έπαιξε πολλά φιλικά και είχε περισσότερο χρόνο. Εμείς αναγκαστήκαμε να αλλάξουμε την προετοιμασία μας, τώρα προσπαθούμε να τα συνδυάσουμε και τα δύο.

»Θεωρητικά η Μάιντς είναι η καλύτερη ομάδα που έχει παίξει ο Αστέρας στην Ευρώπη μέχρι σήμερα, αλλά «καθρέφτης» των πάντων είναι το γήπεδο».