Με δύο γκολ του Λιονέλ Μέσι, η Αργεντινή νίκησε στο Πόρτο Αλέγκρε τη Νιγηρία με 3-2 στο τελευταίο παιχνίδι για τον 6ο όμιλο του Μουντιάλ. Κι οι δύο προκρίθηκαν στη φάση των 16.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Βοσνία νίκησε στο Σαλβαδόρ το Ιράν με 3-1.

Στο Πόρτο Αλέγκρε λοιπόν, η Αργεντινή νίκησε 3-2 τη μαχητική Νιγηρία και προκρίθηκε στις 16 με την πρώτη θέση του 6ου ομίλου. Η ήττα, δεν «χάλασε» πάντως τους Νιγηριανούς που συνεχίζουν και αυτοί στα νοκ-άουτ παιχνίδια.

Το ματς ήταν χορταστικό καθώς είχε πέντε γκολ, αλλά και αρκετές φάσεις. Η Αργεντινή ήταν καλύτερη συγκριτικά με το παιχνίδι με το Ιράν, αλλά σε αυτό το βοήθησε και το γεγονός ότι η Νιγηρία δεν περιορίστηκε στην άμυνα. Ο τερματοφύλακας Ενιάμα πάντως, παρά τα τρία γκολ που δέχτηκε ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του, καθώς είχε αρκετές σημαντικές επεμβάσεις. Παράλληλα, οι παίκτες της Αργεντινής ήταν άστοχοι και σε άλλες τέσσερις φάσεις.

Στο 3′ η Αργεντινή άνοιξε το σκορ. Ο Ντι Μαρία σούταρε από καλή θέση, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι και ο Μέσι σκόραρε για το 1-0. Ενα λεπτό αργότερα, η Νιγηρία ισοφάρισε με εξαιρετικό σουτ του Μούσα. Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Λιονέλ Μέσι με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ έδωσε και πάλι προβάδισμα στην Αργεντινή. Ηταν το τέταρτο γκολ του Μέσι στο Μουντιάλ.

Η Νιγηρία ισοφάρισε στο 47′ και πάλι με σουτ του Μούσα. Τρία λεπτά αργότερα όμως, ο Ρόχο με κεφαλιά ύστερα από κόρνερ του Λαβέτσι πέτυχε το 3-2.

Νιγηρία: Ενιάμα, Άμπροουζ, Ομερούο, Γιόμπο, Οσανίουα, Μίκελ, Ονάζι, Μούσα, Μπαμπατούντε (65′ Ουτσέμπο), Οντεμβίγκι (80′ Νουόφορ), Εμενίκε.

Αργεντινή: Ρομέρο, Ζαμπαλέτα, Ρόχο, Γκαράι, Μασεράνο, Γκάγκο, Φερνάντες, Ντι Μαρία, Μέσι (63′ Αλβαρες), Ιγκουαΐν (90’+1′ Μπίλια), Αγουέρο (38′ Λαβέτσι).

Στο Σαλβαδόρ, το Ιράν -θεωρητικά- είχε ελπίδες να ξεπεράσει τη Νιγηρία και να πάρει την πρόκριση, αλλά απογοήτευσε και η ήδη αποκλεισμένη Βοσνία νίκησε εύκολα με 3-1.

Οι Βόσνιοι που απογοήτευσαν στο κρίσιμο ματς με τη Νιγηρία, έφτασαν στη νίκη γοήτρου εκμεταλλευόμενοι τη διαφορά ποιότητας των δύο ομάδων.

Στο 23′ ο Τζέκο με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για τη Βοσνία. Το 2-0 σημείωσε ο Πιάνιτς στο 59′ και το Ιράν μείωσε με τον Γκοτσανεγιάντ στο 82′. Το τελικό 3-1 διαμόρφωσε ένα λεπτό αργότερα ο Βρσάγιεβιτς.

Βοσνία: Μπέγκοβιτς, Βρσάγιεβιτς, Σπάχιτς, Κολάσινατς, Μπέσιτς, Πιάνιτς, Ιμπίσεβιτς, Τζέκο (84′ Βίσκα), Σούσιτς (79′ Σαλίχοβιτς), Σούνιτς, Χάτζιτς (61′ Βράνιες).

Ιράν: Χαγκιγκί, Σαφί (63′ Γιαχάν Μπακάς), Χοσεϊνί, Σαντέγιο, Νεκουνάμ, Σοτζαεϊ (46′ Χεϊνταρί), Ντεζάγκα (68′ Καρίμ), Πολαϊντι, Τεϊμουριάν, Γκοτσανεγιάντ.

Η βαθμολογία: Αργεντινή 9, Νιγηρία 4, Βοσνία 3, Ιράν 1.