Πρωταθλήτρια Τουρκίας, είναι πλέον οριστικά η Φενέρμπαχτσε Ούλκερ του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, μετά την επιμονή της Γαλατασαράι να κάνει πράξη την απειλή της και να μην «κατέβει» στον 7ο τελικό του, την ίδια ώρα που οι δύο φιναλίστ ήταν ισόπαλες 3-3, λόγω τον επεισοδίων που σημειώθηκαν στον 6ο τελικό.

Ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς πανηγύρισε έτσι τον πρώτο του τίτλο ως τεχνικός της Φενέρ, ενώ αυτό ήταν το έκτο πρωτάθλημα της ομάδας της Κωνσταντινούπολης.

Στο μεταξύ, η Γαλατασαράι μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε, έκανε κατανοητό ότι η απόφαση της να μην αγωνιστεί στο τελευταίο παιχνίδι της σειράς είναι η οριστική. Κι αυτό επειδή θεωρούν πως κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί την ασφάλεια των παικτών και των προπονητών της ομάδας.

Παρόλα αυτά, ο πρόεδρος της Γαλατασαράι, Ουνάλ Αϊσάλ, φέρεται διατεθειμένος να μοιράσει πριμ τίτλου στους παίκτες, έστω κι αν η ιστορία θα γράψει το όνομα της Φενέρ ως πρωταθλήτριας Τουρκίας 2014.

Στη Γαλατασαράι εξετάζουν και το ενδεχόμενο να αποσύρουν τόσο την ανδρική, όσο και τη γυναικεία ομάδα από τα πρωταθλήματα της νέας σεζόν ως ένδειξη διαμαρτυρίας, επειδή θεωρούν πως η Φενέρ έχει την εύνοια της τουρκικής ομοσπονδίας. Πάντως, δεν υπάρχει κίνδυνος για υποβιβασμό της ομάδας ως τιμωρία, αφού ο κανονισμός προβλέπει ότι η ομοσπονδία έχει το δικαίωμα να τιμωρήσει με υποβιβασμό την ομάδα που δεν θα «κατέβει» να αγωνιστεί σε δυο επίσημες αναμετρήσεις και όχι σε μία, όπως συνέβη στην προκειμένη περίπτωση.