Ο Μάρκους Μπεργκ υπέγραψε την Παρασκευή τριετές συμβόλαιο στον Παναθηναϊκό, ενώ η διοίκηση της ΠΑΕ βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τον Αγιαξ για τη μεταγραφή του Καστιγιόν. Παράλληλα γίνονται νέες προσπάθειες προκειμένου να ανανεώσει το συμβόλαιο του ο Γιούρκας Σεϊταρίδης.

Ασχημα είναι τα νέα από την Ολλανδία για τον νεαρό επιθετικό Κώστα Αποστολόπουλου. Ο «μικρός» υπέστη ρωγμώδες κάταγμα στο τρίτο μετατάρσιο και αναμένεται να μείνει για 3-4 εβδομάδες εκτός αγωνιστικής δράσης. Ο Αποστολόπουλος τραυματίστηκε στο πρώτο φιλικό ματς του ΠΑΟ την Πέμπτη επί ολλανδικού εδάφους με τη μεικτή Χέλδερλαντ.

Ο 26χρονος σουηδός επιθετικός Μάρκους Μπεργκ ολοκληρωσε τις ιατρικές εξετάσεις και ανακοινώθηκε η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Οι Πράσινοι συνεχίζουν τις επαφές με τον Αγιαξ για την απόκτηση του 22χρονου ολλανδού φορ Τζόφρι Καστιγιόν. Σε περίπτωση που ο Παναθηναϊκός αποκτήσει τα δικαιώματα του θα κλείσει η τριπλέτα των επιθετικών: Μπεργκ, Αποστολόπουλος, Καστιγιόν.

Εξάλλου εξετάζεται η περίπτωση να ντυθεί στα Πράσινα, ο Μαχαμαντού Ντιαρά με την προυπόθεση να βγουν καθαρές οι εξετάσεις που θα υποβληθεί στο γόνατο.

Στο μεταξύ η διοίκηση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός προσπαθεί να αλλάξει το αρνητικό κλίμα που δημιουργήθηκε στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Γιούρκα Σεϊταρίδη. Στην τελευταία συνάντηση των δύο πλευρών δεν βρέθηκε σημείο προσέγγισης, ωστόσο ο διεθνής δεξιός οπισθοφύλακας περιμένει καλύτερη προσφορά καθώς επιθυμία του είναι να παραμείνει στο Τριφύλλι.

Ο τεχνικός του Παναθηναϊκού Γιάννης Αναστασίου μίλησε σε ολλανδούς δημοσιογράφους για το νέο απόκτημα της ομάδας του ,τον 31χρονο αμυντικό μέσο Νταβίντ Μέντες ντα Σίλβα: «Με την εμπειρία και τη διορατικότητα που έχει, θα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Μπορεί να είναι νέος στην ομάδα, αλλά θα προσαρμοστεί. Ο Νταβίντ δεν έχει ρυθμό, όμως στην ηλικία του δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα. Πιστεύω πως θα είναι απόλυτα έτοιμος για το πρώτο παιχνίδι του Παναθηναϊκού. Η διοίκηση αναμένεται να πάρει 4-5 ποδοσφαιριστές».

Ο Αναστασίου αναφερόμενος στο σύστημα που θα ακολουθήσει ο Παναθηναϊκός τη νέα σεζόν είπε:« Θέλω να παίξω το σύστημα 4-3-3 στον Παναθηναϊκό. Αυτό όμως θα εξαρτηθεί κυρίως από τους παίκτες που είναι διαθέσιμοι, αλλά και από τον προϋπολογισμό μας».

Ο διεθνής γκολκίπερ του Παναθηναϊκού Στέφανος Καπίνο μίλησε για τον Παναθηναϊκό για τον Μαυρία, για την εθνική Νέων. Σε δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM τόνισε: «Θα φτιαχτεί κάτι πολύ ωραίο, αλλά θέλει υπομονή. Το τεχνικό τιμ είναι ίσως ό,τι καλύτερο μπορούσε να έχει ο Παναθηναϊκό αυτή τη στιγμή. Πιστεύω πως είναι πολύ τυχερός ο Παναθηναϊκός, που έχει τον κ. Αναστασίου και όλους τους συνεργάτες του. Τα παιδιά θεωρώ πως είναι έτοιμα. Δουλεύουν εδώ και χρόνια με τον κ. Σαμαρά. Θα χρειαστεί υπομονή από τον κόσμο για να βγει η δουλειά. Έχω αποκτήσει εμπειρίες από τα παιχνίδια που έπαιξα στο ξεκίνημα της καριέρας μου. Φέτος δεν ήταν καλό για μένα που δεν αγωνίστηκα. Πιστεύω πως έγιναν κάποια λάθη, αλλά από εκεί και πέρα δεν μπορώ να κάνω κάτι. Θα δούμε στη συνέχεια. Δεν έγινε κάτι με τη Νάπολι, αλλά δεν απογοητεύομαι. Είμαι στον Παναθηναϊκό, τον μεγαλύτερο σύλλογο της Ελλάδας και όσο είμαι εδώ θα προσπαθώ να δίνω το 100%. Με τον Χάρη(Μαυρία) είμαστε κάθε μέρα μαζί. Είναι κάτι που με χαροποιεί, αλλά και με στενοχωρεί γιατί χάνω έναν αδερφό που είμαστε μαζί εδώ και επτά χρόνια. Είναι μια πολύ μεγάλη μεταγραφή στη Σάντερλαντ και πιστεύω πως θα κάνει μεγάλα πράγματα. Αγαπάει τον Παναθηναϊκό όσο λίγοι και δεν το λέω για να ακουστεί ή να γραφτεί. Είναι πραγματικότητα. Είναι από 11 χρονών στην Παιανία. Μαζί έχουμε περάσει στον Παναθηναϊκό το μεγαλύτερο κομμάτι της ζωής μας. Σίγουρα στενοχωριέται που φεύγει, αλλά δεν θα ξεχάσει την ομάδα και είμαι σίγουρος πως μπορεί να τα καταφέρει. Η εθνική Νέων αποκλείστηκε από το Ουζμπεκιστάν. Δεν το περίμενε κανένας. Ίσως και γι’ αυτό την πατήσαμε. Όταν έβλεπα το 3-1 στον πίνακα του σκορ, μου είχαν κοπεί τα γόνατα. Πήγε στράφι μία τόσο καλή προσπάθεια. Είναι κρίμα να αποκλειστούμε από μία ομάδα που δεν ήταν καλύτερη από μας. Όμως από αυτά μαθαίνεις. Δεν ήταν θέμα υποτίμησης αντιπάλου. Σίγουρα όταν μπαίνεις στο γήπεδο απέναντι σε μια ομάδα που ήταν τρίτη στον όμιλό της μπαίνεις με την αίσθηση του φαβορί. Όμως αν στραβώσει ένα παιχνίδι δύσκολα το γυρίζεις. Αυτό έγινε και σε μας με την αποβολή και το πέναλτι. Αν προκρινόμασταν θα έλεγαν ‘ντάξει, σιγά, δεν έκαναν και τίποτα που πέρασαν το Ουζμπεκιστάν. Στην Ελλάδα λέγονται αυτά και ψάχνουν να βρουν το άσχημο αντί για το καλό. Δεν ακούστηκε τόσο πολύ ότι φτάσαμε στους 16, αλλά είπαν ότι πήραν τα μυαλά μας αέρα».