Την ευκαιρία να βρίσκεται πιο κοντά στον αγαπημένο του τραγουδιστή τον Πάνο Κιάμο (άσματα του οποίου τραγούδησε με εξαιρετική επιτυχία στο εφετινό ολ σταρ) θα έχει πλέον ο Μπρεντ Πέτγουεϊ.

Ο 28χρονος αμερικανός πάουερ φόργουορντ αναμένεται να συμπληρώσει πενταετία στη χώρα μας, αφού ήδη είχε παίξει ένα χρόνο στον Ηλυσιακό και την τελευταία διετία (2011-13) αγωνιζόταν στο Ρέθυμνο.

«Θα έχω την ευκαιρία να παίξω σε επίπεδο Ευρωλίγκας και μάλιστα στους Πρωταθλητές Ευρώπης. Δε θα μπορούσε να υπάρξει κάτι καλύτερο για μένα» τόνισε ενθουσιασμένος ο Αμερικάνος που παρά το γεγονός ότι αλλάζει επίπεδο δεν ανησυχεί: «Δε φοβάμαι καθόλου. Η πίεση με κάνει να παίζω καλύτερα. Θα είναι καλό για εμένα να δουλέψω σ’ ένα άλλο επίπεδο. Εγώ ξέρω τι μπορώ να κάνω και θα το δείξω σ’ όλους. Είμαι σούπερ ενθουσιασμένος γι’ αυτή την εξέλιξη. Είναι ένα μεγάλο βήμα για εμένα» τόνισε στην ιστοσελίδα των Πρωταθλητών Ευρώπης ο Πέτγουεϊ που όταν ρωτήθηκε αν το σκέφτηκε, είχε όρεξη για χιούμορ και γελώντας απάντησε:

«Το σκέφτηκα για λίγα δευτερόλεπτα… Πλάκα κάνω, αφού ήθελα να μείνω στην Ελλάδα, να παίξω για τους back to back πρωταθλητές Ευρώπης κι αυτό που ήθελα έγινε. Το μπάσκετ είναι ένα παιχνίδι που σου δίνει τη δυνατότητα να το ζήσεις στο 100%. Έρχομαι για να χαρώ το παιχνίδι, αλλά κυρίως για να πανηγυρίσω νίκες. Καμία ομάδα και κανένας παίκτης δεν μπορεί να υποσχεθεί ότι θα νικάει πάντα. Όταν, όμως, προσπαθείς κι έχεις τη βοήθεια του κόσμου, τότε μπορείς να πετύχεις πολλά και ο Ολυμπιακός τα τελευταία δυο χρόνια είναι το καλύτερο παράδειγμα για όλους όσοι εμπλέκονται με το μπάσκετ» κατέληξε ο Αμερικανός φόργουορντ.

Η ταυτότητά του:

Hμ. Γεν.: 12/5/1985

Τοπ. Γεν.: Warner Robins, Georgia (USA)

Θέση: Φόργουορντ

Ύψος: 2,05

Πρ. Ομάδες: Michigan (2003-2007), Idaho Stampede (2007-09) Ηλυσιακός (2009-10), JA Vichy (2009-10), Ρέθυμνο (2011-13)

Διακρίσεις: MVP στο All Star Game του ελληνικού πρωταθλήματος της σεζόν 2012-2013