Τα είδε όλα χθες ο Γιώργος Καμίνης. Μόλις είχε τελειώσει τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων (φωτογραφία) για το νέο κτίριο του Οικονομικού Πανεπιστημίου στην Κυψέλη. Ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου o δήμαρχος καταχειροκροτήθηκε από το ακροατήριο όταν είπε ότι στέκεται στο πλευρό του πρύτανη στη μάχη κατά της βίας και της ανοχής στην ανομία. Αλλωστε νέο πανεπιστημιακό κτίριο και νέα πνοή για την πολύπαθη Κυψέλη δεν το λες και λίγο.

Τα κέφια όμως του Καμίνη δεν άργησαν να χαλάσουν. Μήνυμα στο κινητό του τηλέφωνο τον πληροφορούσε ότι ο Κωνσταντίνος Μίχαλος, πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικου Επιμελητηρίου Αθηνών (τον οποίο έχει στείλει στα δικαστήρια για κατάληψη κτιρίου που ανήκει στο Επιμελητήριο αλλά επισκεύασε ο Δήμος με αντάλλαγμα τη χρήση του), όχι μόνο δεν το κουνάει από εκεί αλλά κάνει και εγκαίνια στα οποία είχε την έμπνευση να τον προσκαλέσει.

Για την ιστορία, ο Δήμος Αθηναίων ενέταξε στο ΕΣΠΑ την ανακατασκευή του κτιρίου στην Αμερικής 8, έσκασε 3 εκατ. ευρώ και σε δύο χρόνια το κτίριο που επί 20 χρόνια ρήμαζε έγινε κουκλί. Με τον όρο ότι ο Δήμος θα είχε τη χρήση του για 12 χρόνια. Ο δήμαρχος, για να μη σας τα πολυλέω, αποφασίζει να μην ανατρέψει το πρόγραμμά του και φεύγει για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο, προσκεκλημένος σε συνέντευξη Τύπου και με άλλους δημάρχους για την κοινωνική αλληλεγγύη.

Ελα, όμως, που πέφτει μπροστά του ο Μίχαλος προσκεκλημένος –ως παρατηρητής –στην εκδήλωση. Είναι γνωστό ότι στον Καμίνη, αν και πολύ ευγενικός ο ίδιος, δεν του αρέσουν και πολύ οι παλαιού τύπου «δημόσιες σχέσεις». Ανταλλάσσουν κάτι «χαριτωμένα» με τον Μίχαλο, δίνουν το επόμενο ραντεβού τους στα δικαστήρια και ο δήμαρχος σηκώνεται και φεύγει ζητώντας συγγνώμη από τον εμβρόντητο και αναψοκοκκινισμένο Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου.

«Ε, όχι να με προσκαλεί σε κτίριο που του φτιάξαμε και τελικά κατέλαβε» είπε ενώπιον όλων ο Καμίνης. Οπως μου έλεγαν κάποιοι που βρίσκονται κοντά στον δήμαρχο, χθες ο Καμίνης τούς εκμυστηρεύθηκε ότι μέσα σε μία ώρα είδε να περνούν μπροστά του οι δύο Ελλάδες: η Ελλάδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου που προχωρά με το κεφάλι ψηλά και δημιουργεί και η Ελλάδα της κουτοπονηριάς και της αρπαχτής.

Διαψεύδει ο Γαβριήλ

Δυο χρόνια μένουν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, αλλά αίφνης είδαν το φως της δημοσιότητας τα πρώτα σενάρια για τις υποψηφιότητες στον Δήμο Αθηναίων, και μάλιστα χωρίς να έχει ανοίξει τα χαρτιά του ο νυν δήμαρχος που έχει ήδη γράψει δύο θητείες.

Ετσι, έπαιξαν τα ονόματα του νυν περιφερειάρχη Κώστα Μπακογιάννη από τη μια πλευρά και του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από την άλλη –ο οποίος, για όσους δεν θυμούνται, το 2014 ήταν υποψήφιος απέναντι στον Καμίνη και έχασε με μικρή διαφορά στον δεύτερο γύρο. «Τέτοιες «ειδήσεις», αν δεν τις διαψεύσεις όταν πρωτοεμφανίζονται, σέρνονται για καιρό και μετά προσπαθείς να πείσεις ότι δεν είσαι ελέφαντας. Επομένως, απλά να πω ότι οποιαδήποτε αναφορά στο όνομά μου σχετικά με τις δημοτικές εκλογές του 2019 είναι προϊόν φαντασίας», σχολίασε ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος.