Εκατοντάδες γυναίκες και άνδρες των Σωµάτων Ασφαλείας γέµισαν χθες το απόγευµα την Πλατεία Συντάγµατος. Αν δεν το ζήσατε ή δεν το πληροφορηθήκατε ήδη, µην πάει το µυαλό σας στο κακό!

Από τη θέση του διαδηλωτή εργαζοµένου οι ένστολοι που βγήκαν στον δρόµο φώναξαν συνθήµατα εναντίον των Μνηµονίων και των περικοπών, όπως αυτά που ακούγονται στις διαδηλώσεις άλλων εργαζοµένων που συχνά δέχονται αστυνοµική βία και δακρυγόνα.

Με βεγγαλικά, σφυρίχτρες και καραµούζες –αρκετοί κρατώντας και µαύρες σηµαίες –αστυνοµικοί, πυροσβέστες, λιµενικοί από όλες τις περιοχές της χώρας, µε τη δυναµική τους παρουσία ζήτησαν από την κυβέρνηση να υλοποιήσει τις δεσµεύσεις της και να συµµορφωθεί µε τις αποφάσεις του Συµβουλίου της Επικρατείας.

Τα συνθήµατα που κυριάρχησαν ήταν «Χωρίς καµιά ντροπή – τα Σώµατα Ασφαλείας βγάζουν στο σφυρί» και «Τέρµα πια ο εµπαιγµός – έρχεται ξεσηκωµός».

Στην εξέδρα είχε στηθεί βιντεογουόλ που µετέδιδε αποσπάσµατα από οµιλίες του Πρωθυπουργού µε υποσχέσεις και βίντεο της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Αστυνοµικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ) µε αιτήµατα και καταγγελίες για τις ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναµικό και µέσα, κάνοντας αναφορά σε υπηρεσιακά οχήµατα – νεκροφόρες και υπηρεσίες – χωµατερές.