Συνάντηση θα έχουν σήμερα το πρωί στο γραφείο της προέδρου του ΠΑΣΟΚ Φώφης Γεννηματά στη Βουλή όλοι οι επικεφαλής των «συνιστωσών» της Δημοκρατικής Συμπαράταξης –Γιώργος Παπανδρέου από το ΚΙΔΗΣΟ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος από τη ΔΗΜΑΡ και πιθανότατα ο Γιάννης Τούντας από τις Κινήσεις Πολιτών.

Ρετρό τέλος!

Μένω όμως στη Φώφη καθώς χθες, σε συνέντευξή της στον Σκάι, κλήθηκε να σχολιάσει τις αιχμές του Βαγγέλη Βενιζέλου για τη σύμπραξη με το ΚΙΔΗΣΟ. «Ο καθένας έχει τα δίκια του, άλλος περισσότερο, άλλος λιγότερο, αλλά αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα κάνουμε μια νέα αρχή, κοιτάμε μπροστά και όλοι πρέπει να συμβάλουν σε αυτή την προσπάθεια… Δεν υπάρχουν περιθώρια για ρετρό διαφωνίες» δήλωσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Το Ποτάμι απαντά

Στο μεταξύ, χθες συνεδρίασε λόγω των εξελίξεων στον χώρο (ιδιαίτερα δυσμενών για εκείνο) και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού που λέει «όχι» στη Δημοκρατική Συμπαράταξη αλλά αφήνει ανοιχτές χαραμάδες διαλόγου «στη βάση του πορίσματος της Επιτροπής Διαλόγου». Οπως αναφέρεται στην απόφαση: «Η συνεχιζόμενη κρίση μάς υποχρεώνει να αφήσουμε πίσω τις διαφορές μας, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την προϋπόθεση βέβαια ότι όλοι έχουμε κάνει την αυτοκριτική μας για τα λάθη μας».

Στην προτελευταία παράγραφο της απόφασης διάβασα και μια μπηχτή για τη Γεννηματά: «Η πρόταση για ένταξη όλων των δυνάμεων σε ένα από τα υφιστάμενα σχήματα δεν συσπειρώνει τους προοδευτικούς πολίτες και αφορά κυρίως τους επαγγελματίες της πολιτικής».

«Δεν υπάρχει αρχηγός»

Ο Σπύρος Λυκούδης, πάλι στον Σκάι, παραδέχθηκε πως ένα από τα προβλήματα του κεντροαριστερού χώρου είναι ότι δεν υπάρχει κάποιος που θα μπορούσε να ηγηθεί. «Δεν υπάρχει», είπε επί λέξει, «μεγάλη πολιτική προσωπικότητα που θα έπαιρνε αυτόν τον χώρο με αέρα και θα τον πήγαινε μπροστά. Αν υπήρχε, θα είχε συγκροτηθεί ο χώρος, μην έχετε καμία αμφιβολία».

Ο βουλευτής του Ποταμιού είπε και κάτι άλλο –που το έχει ξαναπεί αλλά έχει το ενδιαφέρον του. Πού διαφωνούσε με τον Σταύρο και τη Φώφη: στην «αντίληψη που είχε και ο Σταύρος αλλά και η Φώφη, ότι πρέπει να αναζητηθεί ο τρόπος εκλογής του αρχηγού και αφού βρεθεί ο αρχηγός, από εκεί και πέρα να ξεκινήσουν οι διαδικασίες συγκρότησης του κόμματος. Και εγώ έλεγα «αρχηγός σε μη υπάρχον κόμμα, εγώ δεν ξέρω να έχει υπάρξει στον πλανήτη»».