Θεωρητικά (και λογικά) σε περίπου τρεις εβδομάδες, δηλαδή μεταξύ 12 και 16 Αυγούστου, θα πραγματοποιηθεί η πλειοδοτική διαδικασία για τις τέσσερις ψηφιακές άδειες εθνικής εμβέλειας. Για τον λόγο αυτό η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες στη διαδικασία, συμπεριλαμβανομένων των τριών που στην πρώτη φάση απορρίφθηκαν (με το σκεπτικό ότι μπορεί να γίνει δεκτή η αίτηση θεραπείας τους) ώστε να ενημερωθούν και να είναι εγκαίρως προετοιμασμένοι.

Η ΓΓΕΕ την περασμένη Παρασκευή, 22 Ιουλίου, κάλεσε τους εκπροσώπους των καναλιών να πάνε τη Δευτέρα που μας πέρασε στο κτίριο της Αλέκου Πάντου, πίσω από το Πάντειο, να ενημερωθούν για το ηλεκτρονικό σύστημα πλειοδοσίας και τι πρέπει να κάνουν, δίκην πρόβας.

Πράγματι οι δέκα εκπρόσωποι μαζί με τεχνικούς υπολογιστών –συνολικά περί τα 60 πρόσωπα –τη Δευτέρα ήταν εκεί. Εκπρόσωπος της ΓΓΕΕ τούς ανέπτυξε τη διαδικασία βήμα προς βήμα και τους είπε ότι θα έπρεπε να ξαναπήγαιναν την Τρίτη, χθες και σήμερα. Την Τρίτη και την Τετάρτη σε δύο ομάδες των πέντε ώστε κάθε υποψήφιος να καθήσει για μία ώρα μπροστά σε υπολογιστή και να μάθει, σαν σε ταχύρρυθμο σεμινάριο πώς θα λειτουργεί το ηλεκτρονικό σύστημα, τα βήματα της διαδικασίας πλειοδοσίας προκειμένου να μη γίνουν λάθη όταν έρθει η ώρα.

Την Πέμπτη, σήμερα δηλαδή, είχε σχεδιαστεί πρόβα τζενεράλε. Θα γινόταν προσομοίωση της διαδικασίας ηλεκτρονικού πλειστηριασμού. Μέχρι εδώ όλα καλά, αλλά…

Ο διαγωνισμός της ΓΓΕΕ για προμήθεια ηλεκτρονικού συστήματος κηρύχθηκε άγονος καθώς δεν εκδηλώθηκε ενδιαφέρον από εταιρείες πληροφορικών συστημάτων.

H συνέπεια είναι ότι οι εκπρόσωποι των καναλιών ενημερώθηκαν από στέλεχος της ΓΓΕΕ σε συνθήκες άσκησης επί χάρτου! «Μας έδειξε πώς θα γινόταν η διαδικασία σε power point και όταν ζητήσαμε να δούμε πως λειτουργεί πρακτικά το σύστημα, μοίραζε εκτυπώσεις» με ενημέρωσε σοβαρή τηλεοπτική πηγή μου. Σε εύλογα ερωτήματα των ανθρώπων των καναλιών πώς θα γίνει η δημοπρασία χωρίς ηλεκτρονικό σύστημα, από τη ΓΓΕΕ τούς καθησύχασαν ότι η διαδικασία θα γίνει με έντυπες φόρμες. Με χαρτιά! Νομικοί εκπρόσωποι καναλιών εξήγησαν ότι υπό αυτές τις συνθήκες οποιοσδήποτε μπορεί να υποβάλει ένσταση επί της διαδικασίας και σε εκείνο το σημείο ο πρόεδρος της Επιτροπής που εποπτεύει την πλειοδοσία αποχώρησε από την αίθουσα και ενημέρωσε αρμοδίως.

Με τη σειρά τους, αποχώρησαν από αυτή τη «δημιουργική συνάντηση» και οι εκπρόσωποι των καναλιών. Το βράδυ της ίδιας ημέρας όμως, μιλάμε για τη Δευτέρα που μας πέρασε, ενημερώθηκαν από τη ΓΓΕΕ ότι οι προγραμματισμένες δοκιμές της Τρίτης και της Τετάρτης ακυρώθηκαν! Για την αυριανή γενική δοκιμή ούτε κουβέντα. Ωραία, ε;