Ηταν μια συνάντηση που έσπασε τη μονοτονία και την πόλωση των τελευταίων ημερών. Οι δύο μεγάλοι μονομάχοι των εκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, συναντήθηκαν τυχαία στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου. Ο πρώτος έφευγε από την Κρήτη, ο δεύτερος ερχόταν.

Οπως μου μετέφεραν, ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από δημοσιογράφους πως στη διπλανή αίθουσα βρισκόταν ο πρώην πρωθυπουργός και στα πλαίσια της αστικής ευγένειας που τον διακρίνει, και της «κρητικής φιλοξενίας» όπως υπογράμμισε, έσπευσε να τον χαιρετήσει. Αλλωστε, η μεγαλόνησος αποτελεί τον τόπο καταγωγής του.

Η άφθονη ρακή που προσέφεραν χθες στα Ανώγεια στον Αλέξη Τσίπρα αποτέλεσε και το πρώτο σκέλος της συζήτησης. «Μας τρέλαναν με τις ρακές χθες στο χωριό σου» φέρεται να είπε ο Αλέξης προς την Ολγα Κεφαλογιάννη που συνόδευε τον πρόεδρο της ΝΔ, με τον Βαγγέλη ως πιο έμπειρο στο σπορ να τον ρωτάει αν άντεξε με τόσα κεράσματα και τον Αλέξη να απαντάει καταφατικά.

«Πάχυνες Βαγγέλη», συνέχισε ο Τσίπρας, με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να απαντάει αναλόγως, λέγοντάς του πως «Κι εσύ, δεν πας πίσω… Αλλωστε εμείς εδώ στην Κρήτη, όταν κάνουμε εκλογές αυτό μας συμβαίνει, από τα κεράσματα».

Κάπως έτσι ολοκληρώθηκε η σύντομη αυτή συνάντηση των δύο αρχηγών, μακριά από τους αυτοφωράκηδες και τους βαρόνους των τελευταίων ημερών.

Η ΝΔ τώρα και

στο Ιnstagram

Στη ΝΔ –φυσικό είναι –κάνουν τα πάντα για να συσπειρώσουν οτιδήποτε συσπειρώνεται! Κάπως έτσι και αποκλειστικά απευθυνόμενοι στους νέους –ή έστω πιο εξοικειωμένους –χρήστες του Διαδικτύου, το επιτελείο της Συγγρού δημιούργησε εσχάτως και λογαριασμό στο Instagram.

Το όνομα του λογαριασμού είναι «ellada_mprosta», το οποίο αποτελεί και το σύνθημα της προεκλογικής της καμπάνιας.

Βέβαια, μολονότι η ΝΔ καλεί τους χρήστες να ανεβάσουν τις δικές τους φωτογραφίες από τους λογαριασμούς της σε facebook και twitter, μέχρι χθες το απόγευμα είχαν ανέβει μόνο επτά φωτογραφίες. Από αυτές οι έξι ήταν από την ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στη Ρηγίλλης.

Ξεχωρίζω όμως εκείνη από την Κρήτη, στην οποία ο πρόεδρος με περισσή τσαχπινιά χαμογελάει σε νεαρό Κρητικόπουλο, ντυμένο μάλιστα με την τοπική ενδυμασία.

Αυτή νομίζω πως πρέπει να καταγραφεί ως η δεύτερη επιστροφή στις ρίζες, αφού ο Μεϊμαράκης έλκει την καταγωγή του από τη μεγαλόνησο.

Ο (επικίνδυνος) βόθρος της Ρηγίλλης

Μένω στη ΝΔ για να σας διηγηθώ μία πραγματική ιστορία που ενδεχομένως να στενοχωρήσει τους νεοδημοκράτες φίλους της στήλης. Και θα την πιάσω από την αρχή.

Η ιδέα να επιστρέψει το κόμμα στο ιστορικό νεοκλασικό της Ρηγίλλης, ομολογουμένως ενθουσιάζει τους περισσότερους οπαδούς του. Νομίζω ωστόσο πως η ιδέα που προέδρου Βαγγέλη να μεταφέρει τον τρίτο όροφο της Συγγρού –δηλαδή να επιστρέψει το «αρχηγείο» στη βάση του –συναντά ανυπέρβλητες δυσκολίες.

Το λέω γιατί στη συγκέντρωση της περασμένης Τρίτης άνθρωπός μου μού μεταφέρει τον εξής διάλογο που έγινε έξω από τη σιδερένια μαύρη πόρτα του νεοκλασικού. «Να περάσει αυτός;» ρωτάει ένας αστυνομικός με πολιτικά έναν συνάδελφό του –οι δυο τους ελέγχουν ποιος μπαίνει στο κτίριο. «Ναι, ναι! Αυτός φυσικά να περάσει» του απαντά ο δεύτερος, για να προσθέσει ο… «αυτός»: «Μα σου λέω άνθρωπέ μου πρέπει οπωσδήποτε να μπω! Ενας να έχει πάει τουαλέτα, θα γίνει χαμός εδώ!».

Καταλάβατε γιατί ο πρόεδρος λογαριάζει χωρίς τον ξενοδόχο –που στην προκειμένη περίπτωση είναι ο βοθρατζής;