Πέρασε κιόλας ένας χρόνος; Η αλήθεια είναι ότι μεσολάβησε κατακλυσμός πολιτικών και οικονομικών γεγονότων. Ο Θεοχάρης Θεοχάρης είναι βουλευτής. Και η διάδοχός του θα μπορούσε να άδει –σε παράφραση –«οι κυβερνήσεις πέφτουνε, η Κατερίνα μένει».

Παραμένει η Σαββαΐδου και όταν οι υπουργοί αλλάζουν. Βοηθάνε –είναι η αλήθεια –και τα νούμερα. Από το ΚΕΦΟΜΕΠ έχουν εισπραχθεί περίπου 45 εκατ. ευρώ και θεωρείται βέβαιο ότι θα επιτευχθεί ο ετήσιος στόχος των 77 εκατ. ευρώ, ενώ το Κέντρο Ελέγχων Μεγάλων Επιχειρήσεων έχει εισπράξει 253 εκατ. ευρώ, καθ’ οδόν προς τα 370 εκατ. ευρώ. Τον Ιούνιο «έτρεχαν» πάνω από δύο χιλιάδες έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και εύπορους φορολογουμένους.

Κατά τα λοιπά, βοηθάει και ότι η επικεφαλής της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων είχε εμπλοκή, σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων, στη διαπραγμάτευση που έφερε τη συμφωνία της 13ης Ιουλίου. Η έξωθεν καλή μαρτυρία στηρίζει το –πλάκα πλάκα –συνεχιζόμενο πείραμα της διατήρησης ενός προσώπου σε κρίσιμη δημόσια θέση, ανεξαρτήτως κόμματος και κυβέρνησης.