Η Ζωή Κωνσταντοπούλου άρχισε την επίθεση για την αναθεώρηση του Συντάγματος πριν από την αναθεώρηση!

Αλλωστε το θέμα είναι ζεστό, μετά τις φωτιές που έχει ανάψει τις τελευταίες μέρες η πρόταση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη να μπορεί η Βουλή να τροποποιεί μη θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος (όπως π.χ. ευθύνη υπουργών) –ανεξάρτητα από το αν (η Βουλή) είναι Αναθεωρητική ή όχι –με εντολή της προηγούμενης και με μια πολύ αυξημένη πλειοψηφία.

Στον Πρόεδρο της Βουλής, λοιπόν, εκτός από τον Προκόπη Παυλόπουλο «την έπεσε» και η Ζωή, βγάζοντας ακόμη και ανακοίνωση. Σε αυτήν τονίζει ότι «είναι προκλητικό να συζητούν για την αναθεώρηση του Συντάγματος εκείνοι που έχουν ευθύνη για την καθημερινή παραβίασή του» και παραθέτει μια σειρά από λόγους.

Πληροφορούμαι λοιπόν ότι ο Μεϊμαράκης έμεινε κάγκελο! Και αυτό γιατί η πρότασή του εμπεριέχει όλα τα σημεία για τα οποία τον κατηγορεί η Ζωή.

Ανθρωπός μου μάλιστα τον άκουσε να διερωτάται πώς είναι δυνατόν να εμποδίσει τις «τροπολογίες-ντροπολογίες» –που τον κατηγορεί η Ζωή –ή τα προεδρικά διατάγματα, όταν το Σύνταγμα δεν δίνει το δικαίωμα στον θεσμικό του ρόλο. Ελα μου ντε!

…αλλά και εναντίον Αμάλ

Ζωή εναντίον Αμάλ. Τις προάλλες, σε εφ’ όλης της ύλης ενημέρωση για θέματα εξωτερικής πολιτικής των Ομάδων Φιλίας της Βουλής που έκανε ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Κούρκουλας, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τη χαρακτήρισε «ευκαιριακή νομική σύμβουλο του ελληνικού κράτους»!

Πώς; Οχι, η Κωνσταντοπούλου δεν αναφέρθηκε στο άλλο αμάρτημά της –να παντρευτεί τον Τζορτζ Κλούνι την ίδια ημέρα που η Ζωή ντυνόταν νύφη. Αυτά ακούστηκαν.

Η Ζωή, βέβαια, δεν έπιασε στο στόμα της μόνο τη νέα κυρία Κλούνι. Επέκρινε τον Κούρκουλα για το πρόσφατο ταξίδι του στην Αλγερία, επειδή συνοδευόταν από επιχειρηματική αποστολή.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της απάντησε κάτι του τύπου «ενοχοποιείτε την επιχειρηματικότητα», ενώ της θύμισε ότι «άλλα έλεγε ο αρχηγός σας στη συνάντηση με τον ΣΕΒ». Ψέματα;