Παρεμβάσεις μέσω συνεργατών

Καραμανλής: Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 22/01/2018 20:24 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 22/01/2018 20:27 |
Καραμανλής: Δεν υπάρχει μακεδονικό έθνος

Απάντηση σε δημοσιεύματα που εμφάνιζαν τον Κώστα Καραμανλή να έχει προβεί σε συγκεκριμένη παρέμβαση για το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ προχώρησαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.

Συγκεκριμένα, συνεργάτες του Κώστα Καραμανλή, με αφορμή δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με την ΠΓΔΜ, διευκρινίζουν πως «η μόνη παρέμβασή του είναι αυτή περί μη ύπαρξης μακεδονικού έθνους».

Δημοσιεύματα υποστήριζαν ότι ο Κώστας Καραμανλής φέρεται να είπε σε βουλευτές του στενού του περιβάλλοντος πως «δεν υπάρχει συμφωνία στο Βουκουρέστι, διότι η διαπραγμάτευση τότε κατέρρευσε με ευθύνη των Σκοπίων».

«Υπάρχει μια παρανόηση με το Βουκουρέστι. Εγώ ποτέ δεν δέχθηκα ονομασία με τον όρο «Μακεδονία». Έκανα ένα βήμα πίσω και άφησα ανοιχτό να συζητήσω μια κοινά αποδεκτή σύνθετη ονομασία, εφόσον όμως θα λύναμε τα μεγάλα προβλήματα, που ήταν το Σύνταγμα των Σκοπιανών, που συνδέεται με την ταυτότητά τους και τον αλυτρωτισμό που έπρεπε να αποκηρύξουν» φέρεται να είχε πει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, ο πρώην πρωθυπουργός.