Για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων

ΝΔ: Αυτά είναι τα νέα ψέματα της κυβέρνησης για το 2018

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 03/01/2018 19:47 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 03/01/2018 19:52 |
ΝΔ: Αυτά είναι τα νέα ψέματα της κυβέρνησης για το 2018
ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI (File: EV_ND1.jpg )

Τη μείωση των εισοδημάτων των δημοσίων υπαλλήλων, ενστόλων, γιατρών και συνταξιούχων που επέβαλε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ καταγγέλλει η Νέα Δημοκρατία με ανακοίνωσή της.

«Ήδη από τις πρώτες μέρες του χρόνου οι πολίτες νιώθουν διπλά εξαπατημένοι. Γιατί η κυβέρνηση εξακολουθεί να κοροϊδεύει και δεν παραδέχεται τις αυξήσεις σε φόρους και εισφορές, ούτε τις περικοπές σε συντάξεις και κοινωνικά επιδόματα» αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση, δίνοντας τα παρακάτω παραδείγματα:

1. Συνταξιούχος που λάμβανε το 2014 συνολικά 842,5 ευρώ, το 2017 εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής ζει με 785 ευρώ, ενώ το 2018 η σύνταξή του αναμένεται να μειωθεί στα 705 ευρώ για να καταλήξει το 2019 να παίρνει μόλις 670 ευρώ λόγω της πλήρους κατάργησης του ΕΚΑΣ. Δηλαδή μείωση κατά 20,5%.

2. Σε ακόμη δυσμενέστερη θέση είναι οι συνταξιούχοι που λάμβαναν το 2014 -μαζί με το ΕΚΑΣ- λιγότερα από 670 ευρώ. Για παράδειγμα συνταξιούχος στην Αθήνα που το 2014 λάμβανε 580 ευρώ το μήνα, σήμερα παίρνει 480 ευρώ. Δηλαδή μείωση 17%.

3. Την ακραία φτώχεια έχουν να αντιμετωπίσουν και όσοι λάμβαναν αναπηρικά ή προνοιακά επιδόματα. Συνταξιούχος που το 2014 λάμβανε 574 ευρώ, τώρα καλείται να τα βγάλει πέρα με μόλις 384 ευρώ το μήνα. Δηλαδή μείωση 33%.

Ειδικά μισθολόγια


Όπως σημειώνει η Νέα Δημοκρατία, οι μειώσεις που επιφέρουν οι επιλογές της κυβέρνησης δεν περιορίζονται στους συνταξιούχους, καθώς η ένταξη 158.000 εργαζομένων των ειδικών μισθολογίων στο ενιαίο μισθολόγιο οδηγεί σε νέες περικοπές στα πραγματικά καθαρά εισοδήματά τους, παρά το γεγονός ότι «η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει τις απολαβές τους υψηλότερες, λόγω της αύξησης στις μικτές αποδοχές τους».

«Το ψέμα της κυβέρνησης βρίσκεται στις δραματικά αυξημένες κρατήσεις που έχει επιβάλει στο νέο ενιαίο μισθολόγιο που αφορά αστυνομικούς, γιατρούς, λιμενικούς, πυροσβέστες, δικαστικούς, πανεπιστημιακούς και πολλούς άλλους κλάδους» προσθέτει στην ανακοίνωσή της η Πειραιώς, δίνοντας ένα παράδειγμα: Γιατρός του Ε.Σ.Υ. μέχρι τον Οκτώβριο του 2017 λάμβανε καθαρά 1.692 ευρώ. Τον Δεκέμβριο -που είναι ο πρώτος μήνας πλήρους εφαρμογής του νέου μισθολογίου και παρά την αύξηση στις μικτές αποδοχές του- παίρνει πλέον καθαρά 1.567 ευρώ. Δηλαδή 125 ευρώ λιγότερα το μήνα ή 1.500 ευρώ λιγότερα σε ετήσια βάση.

Η αξιωματική αντιπολίτευση συμπληρώνει πως «οι μειώσεις στο εισόδημα δεκάδων χιλιάδων πολιτών επιβαρύνονται και από την περικοπή των επιδομάτων με πρώτο και κύριο αυτό της θέρμανσης, τονίζοντας πως «ενώ το 2014 είχαν διατεθεί 210 εκατομμύρια ευρώ για το επίδομα θέρμανσης, το 2018 θα δοθούν μόνο 47 εκατομμύρια ευρώ με αποτέλεσμα πάρα πολλοί Έλληνες να αδυνατούν πλέον να καλύψουν ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες θέρμανσης».

«Με άλλα λόγια και παρά την προσπάθεια της κυβέρνησης να κάνει το άσπρο-μαύρο, η πραγματικότητα πλέον την διαψεύδει καθημερινά. Το αποτυπώνουν οι αριθμοί, αλλά κυρίως το βιώνουν οι πολίτες οι οποίοι βλέπουν όλο και λιγότερα χρήματα στην τσέπη τους» καταλήγει η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας.

5
Μητσοτάκης Νο No
03/01/2018 22:35
Η κυβέρνηση δεν έχει άλλη επιλογή γιατί εσείς χρεωκοπήσατε την χώρα Κουκούλη. Τι θέλεις τώρα να σε ανταμείψουμε γι αυτό.
Αιπόλος
04/01/2018 10:59
Ο Κόσμος ξέρει καλά ποιός χρεωκόπησε την χώρα. Ξέρει καλά ποιός εκλεισε τα ναυπηγεία σε μια χώρα κατ εξοχήν ναυτηλιακή. Ξέρει καλά ποιός κυνήγησε την αφρόκρεμα των επιχειρήσεων. Ξέρει καλά γιατι δεν υπάρχει αυτοκινητοβιομηχανία στην Ελλάδα (πάνω που πηγε να κάνει κάτι η Nissan στο Βόλο αναγκαστηκε απο την αριστερή μασονία να εγκαταλείψει την απόπειρα με τεράστια ασφαλώς ζημιά). Ξέρει καλά ποιοί δεν επιτρέψανε σε πραγματικούς πατριώτες πολιτικούς να νοικοκυρέψουνε τα ταμεία. Ξέρουν καλά πόσο έχει στοιχίσει στην οικονομ. της χώρας η πάλαι ποτε (ακμάζουσα) Ο.Ε. Ξέρουν καλά πως έχει απαξιωθεί το σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας (και ξεπουλιέται τώρα "μπιρ παρα", οπως και η ΔΕΗ). Τέλος ξέρει καλά ποιοί καίνε καθε τόσο την Αθήνα (ή καιγανε τουλάχιστον). Επίσης τέλος, ξέρει καλά πως οι 4 μεγάλες τράπεζες ακποιηθήκανε σε ξένο κεφάλαιο αντι πινακίου φακής. Αυτοι οι ανεκδιήγητοι που θεωρείς σήμερα κυβέρνηση ετοίμαζαν το έδαφος για να πάρουν την εξουσία εδω και πολλές δεκαετίες. Οι ζημιογόνες συνέπειες για την χώρα θα αποδειχθούν ανυπολόγιστες.
Κούλης Μ., αντιστασιακός
04/01/2018 14:53
Σας έχει το μυαλό χυλό ο Μητσοτάκης χαχαχα
Johny -- Eternal Memornandum
04/01/2018 07:35
Καλά, τί επιλογή είχαν οι ΣαμαροΒενιζέλοι όταν οι μισθοί κ οι συντάξεις ήταν σαφως ηψυλότερες, πληρώναμε λιγότερος φόρους, ΦΠΑ, και ήδη είχαμε το 2014 αρκετή βελτίωση και βγαίναμε στις αγορές; Οι τωρινοί οι επανστάτες τις πιτσαρίας φόρτωσαν τον Ελληνικό λαο με 4 ΔΙΣ ευρώ επιπλέον αμεσα βάρη (που βγαίνουν με εξστρα φορο-αφαίμαξη) κ την Ελληνική οικονομία με 80 ΔΙΣ ευρώ; Τί διόρθωσαν ή έκαναν καλύτερο απο τους προηγούμενους; Πες μου ΕΣΤΩ ΕΝΑΝ ΤΟΜΕΑ ΠΟΥ ΒΕΛΤΙΩΣΑΝ! Αυτά δεν τα βλέπεις; Προφανώς δεν πληρωνεις φόρους απο το έλλειμα σου για να ζουν οι τυχεροί. Μένεις ακόμη με την μαμά κ τον μπαμπά ;
Κούλης Μ., αντιστασιακός
04/01/2018 14:55
Έχεις μεγάλη απήχηση όπως βλέπεις. Από τότε τουλάχιστον που σταμάτησαν να βάζουν ψήφους οι διαχειριστές. Να το κοιτάξετε.