Τι είπαν στις κάμερες Ερντογάν και Παυλόπουλος

Πρόκληση Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 07/12/2017 09:31 | ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 07/12/2017 15:25 |
Πρόκληση Ερντογάν μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο

Ιδιαίτερα προκλητικός εμφανίστηκε ο Tούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και μάλιστα μέσα στο Προεδρικό Μέγαρο, κατά τη διάρκεια των κοινών του δηλώσεων με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.

Ο Ερντογάν έθεσε ανοιχτά το θέμα της αναθεώρησης της Συνθήκης της Λωζάννης, έκανε λόγo για Τουρκική μειονότητα στη Θράκη, ενώ επανέφερε το θέμα της εκλογής μουφτή.

Μάλιστα όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος του απάντησε ότι τα θέματα αυτά θα τα συζητήσετε με την ελληνική κυβέρνηση και τον κ. Τσίπρα, ο Τούρκος πρόεδρος ανταπάντησε ότι «εσείς το ξεκινήσατε». 

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στις δηλώσεις του θέλησε να στείλει μήνυμα στον ομόλογό του λέγοντας ότι η Συνθήκη της Λωζάννης δεν είναι υπό διαπραγμάτευση.

Απευθυνόμενος στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο Προκόπης Παυλόπουλος επανέλαβε πως επιθυμία της ελληνικής πλευράς είναι η επίσκεψη αυτή να μείνει ιστορική, αλλά, συνέχισε, πρώτο χαρακτηριστικό της φιλίας είναι η ειλικρίνεια, όπως υπογράμμισε. Και επικαλούμενος το λαϊκό ρητό, «οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους καλούς φίλους», πρότεινε πάνω στους καλούς αυτούς λογαριασμούς να χτισθούν και οι διμερείς σχέσεις.

Η όποια διαφορά δεν μπορεί παρά να λυθεί με τρόπο ειρηνικό και με βάση το Διεθνές Δίκαιο, είπε επίσης  ο κ. Παυλόπουλος.

Επίσης, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας είχε ζητήσει ειλικρινή εφαρμογή της ευρω-τουρκικής συμφωνίας για το προσφυγικό, με δεδομένο ότι βασικές αξίες είναι η Δικαιοσύνη και ο Ανθρωπισμός.

»Ονόματα που προσβάλουν όχι μόνο την ιστορία δεν είναι αποδεκτά από το ευρωπαϊκό δίκαιο. Οι χώρες που θέλουν να είναι μέλη της ΕΕ πρέπει να σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα όπως αυτό της ιδιοκτησίας και των μειονοτήτων. 

»Ξέρετε πόσο εμείς οι Έλληνες θέλουμε να λυθεί το ταχύτερο δυνατό με λύση δίκαιη και βιώσιμη λύση. Αυτή η λύση όπως κατέστη σαφές από την πλευρά της ΕΕ στη Γενεύη, οφείλει να σέβεται την κυριαρχία του κράτους μέλους της ΕΕ και αυτό είναι γνωστό με βάση το άρθρο 4 και με βάση την ομολογία του δικαστηρίου της ΕΕ.

»Να φτάσουμε σε μια λύση εφικτή υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις μια χώρας μέλους τη ΕΕ

»Τέλος είναι ανάγκη για τις σχέσεις και για τον πολιτισμό μας, ανάλογα με τον πολιτισμό που έχει ο καθένας αλλά και στις κοινές αρχές που έχουν οι πολιτισμοί μας, να υπάρχει εφαρμογή της Συνθήκης για θέμα των προσφύγων. Αφού έλαχε σε μας να βιώσουμε τις επιπτώσεις από έναν πόλεμο που δεν θελήσαμε και δεν επιδιώξαμε, έτσι θα δείξουμε ότι και τα δύο κράτη τα διέπουν οι αρχές του ανθρωπισμού και της δικαιοσύνης. Κάθε λαός αυτές τις κρίσιμες ώρες δείχνει ότι βασική αξία είναι ο ανθρωπισμός και η δικαιοσύνη. 

Αμεση ήταν η απάντηση του τούρκου Προέδρου ο οποίος είπε ότι θα μιλήσει ξεκάθαρα όπως ακριβώς έκανε και ο κ. Παυλόπουλος, επιχειρηματολογώντας γιατί πρέπει να επικαιροποιηθεί η Συνθήκη της Λωζάννης. 

Όπως είπε, η Συνθήκη υπογράφηκε πριν από 94 χρόνια και μέσα σε αυτό το διάστημα ξαναοικοδομείται ο πλανήτης.

Για παράδειγμα ανέφερε ότι στη Συνθήκη χαρακτηρίζεται μουσουλμανική η μειονότητα στην Ελλάδα, είναι σωστό, αλλά στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο υπάρχει αναφορά στη λέξη τουρκική μειονότητα. «Μπορούμε να απαντήσουμε στο ερώτημα αν οι μουσουλμάνοι στη Δ. Θράκη μπορούν να ζήσουν τη θρησκεία τους βάσει της Συνθήκης της Λωζάννης» είπε χαρακτηριστικά  και συνέχισε: στην Τουρκία δεν υπάρχουν διακρίσεις στους χώρους προσευχής, αλλά στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν ούτε να πουν τη λέξη τουρκική. Δεν μπορούν να γράψουν τη λέξη τουρκική στην πινακίδα ενός σχολείου. Πρέπει να ξεπεράσουμε αυτά τα θέματα. Αυτό εννοώ με την επικαιροποίηση της Συνθήκης της Λωζάννης.

Στη συνέχεια ο κ. Ερντογάν έθεσε και το θέμα εκλογής του αρχιμουφτή.

Η επίσκεψη Ερντογάν στην Αθήνα [Live]


13:34 Ταγίπ Ερντογάν
: Εμείς ως Τουρκική Δημοκρατία ποτέ δεν εποφθαλμιούμε τα εδάφη μιας άλλης χώρας - Έχουμε ομογενείς που διαβιούν στα ελληνικά εδάφη και εσείς έχετε ομογενείς που ζουν στα τουρκικά εδάφη. Μακάρι να μην είχαν γίνει τα λάθη που έγιναν από προηγούμενες πολιτικές και οδήγησαν στην αποχώρηση από την Τουρκία πολιτών που ήταν μέλη της μειονότητας, αλλά είναι πια κομμάτι της ιστορίας αυτά τα λάθη

13:33 Ταγίπ Ερντογάν: Νοιώθω ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι στο πρωθυπουργικό μέγαρο. Πιστεύω ότι η Τουρκία και η Ελλάδα πρέπει να πιστέψουν σε κάτι. Να εστιάσουν στο γεμάτο ποτήρι και να παραμερίσουν το όποιο κενό. Να οικοδομήσουμε τις σχέσεις μας εστιάζονται στο γεμάτο μέρος του ποτηριού. Δεν επωφθαλμιούμε τα εδάφη άλλη χώρας.

13:30 Αλέξης Τσίπρας: Αν το καταφέρουμε αυτό τότε η επίσκεψη δεν είναι μόνο ιστορική αλλά θα ανοίξει ένα νέο κεφάλαιο στην σχέση των δύο χωρών.

13:25: Αλέξης Τσίπρας: Να επιδιώξουμε να χτίσουμε γέφυρες μεταξύ μας και όχι να υψώσουμε τείχη .Θέλω να πιστεύω ότι αυτός είναι και ο δικός σας σκοπός. Πρέπει να χτίσουμε γέφυρες σε σταθερά θεμέλια. Οι διαφορές στις δύο χώρες υπήρξαν πάντα οι θέσεις είναι γνωστές όπως και οι δικές μας.

13:20 Ο Ερντογάν στο Μέγαρο Μαξίμου

13:00 Κατ' ιδίαν συνάντηση των δύο προέδρων

12:50 Ταγίπ Ερντογάν: «Στο δίκαιο της πολιτικής υπάρχει ένας όρος για την επικαιροποίηση των συμφωνιών. Εγώ βέβαια αναφέρθηκα στα θέματα αυτά επειδή αναφερθήκατε εσείς. Εάν δεν κάνατε εσείς αναφορά, θα τα συζητούσα με τον κ. Τσίπρα».


12:40 Προκόπης Παυλόπουλος: «Οι σχέσεις μας πρέπει να στηριχθούν στην ειλικρινή φιλία και να λύσουμε τις διαφορές μας με ειρηνικά μέσα. Οι Συνθήκες δεν χρειάζονται αναθεώρηση ή επικαιροποίηση. Η ερμηνεία του δικαίου είναι αυτή που επιτρέπει την προσαρμογή στα σύγχρονα δεδομένα. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγονται και όροι που οδηγούν σε παρεξηγήσεις».


12:35: Ταγίπ Ερντογάν: «Στόχος μου να μην ασχοληθούμε με το κενό μέρος του ποτηριού, πρέπει να κοιτάξουμε στο γεμάτο μέρος και να ενισχύσουμε τις μεταξύ μας σχέσεις. Και πιστεύω ότι η επίσκεψη αυτή θα αφήσει πίσω τα 65 χρόνια και θα κοιτάξουμε μπροστά», κατέληξε ο Ερντογάν.


12:30 Ταγίπ Ερντογάν: Κάποιοι ενοχλούνται για την επίσκεψή μου στη δυτική Θράκη και δημιουργούν προβοκάτσια. Μέσα σε κάθε κοινωνία υπάρχουν τα συν και τα πλην».


12:25 Ταγίπ Ερντογάν: Στόχος μας μια βιώσιμη λύση στην Κύπρο, το ίδιο να πράξουμε και στο Αιγαίο. Δεν είναι εύκολο έχουν περάσει 94 χρόνια, έχουν αλλάξει πάρα πολλά πράγματα σε αυτό. Υψιστη προτεραιότητα των θέμα των ομογενών μας στην Θράκη.

12:20 Ταγίπ Ερντογάν: Βέβαια υπάρχουν και ορισμένα προβλήματα σε στρατιωτικά θέματα. Όταν αποχωρήσατε από το ΝΑΤΟ εμείς σας στηρίξαμε για να γίνεται μέλος του ΝΑΤΟ. 


12:15 Ταγίπ Ερντογάν: Στη Δυτική Θράκη δεν μπορούν οι ιμαμάδες να εκλέγουν τον αρχιμουφτή τους. Πώς μπορούμε να πούμε ότι εκεί εφαρμόζεται η Συνθήκη της Λωζάννης


12:12 Ταγίπ Ερντογάν: Ιστορική μέρα και για τις δύο χώρες. Μεγάλη ευχαρίστηση για μένα που πραγματοποιώ αυτήν την επίσκεψη. Διατυπώσατε κάποιες πραγματικότητες και αλήθειες και ξεκάθαρες το ίδιο θα κάνω εγώ,
Υπάρχουν κάποιες εκκρεμότητες στο θέμα της συνθήκης της Λωζάννης είναι και συμφωνία που υπογράφηκε πριν από 94 χρόνια.

12:05 Προκόπης Παυλόπουλος: «Θέλουμε να λυθεί το Κυπριακό με μία λύση βιώσιμη. Αυτή η λύση οφείλει να σέβεται την κυριαρχία κράτους μέλους της ΕΕ», σημείωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.


12:00 Προκόπης Παυλόπουλος:  Θεμέλιο πάνω στο οποίο στηρίζεται η φιλία μας από πλευράς διεθνούς δικαιού είναι η συνθήκη της Λωζάννης. Αυτή η συνθήκη είναι αδιαπραγμάτευτη, δεν χρειάζεται ούτε αναθεώρηση ούτε επικαιροποίηση, καλύπτει απολύτως τα ζητήματα που είχε να καλύψει, δεν αφήνει περιθώρια για γκρίζες ζώνες και ρυθμίζει και τα θέματα αναφορικά με τις μειονότητες.

 

11:55 Προκόπης Παυλόπουλος: Είμαστε εδώ εμείς οι Ελληνες για να δημιουργήσουμε γέφυρες φιλίας, είμαστε έτοιμοι να είμαστε η πόρτα και το παράθυρο της Τουρκίας προς την Ε.Ε.

11:50 Προκόπης Παυλόπουλος: Κύριε πρόεδρε, σας καλωσορίζω στην Αθήνα, σε μια επίσκεψη 65 χρόνια μετά την επίσκεψη Τούρκου προέδρου, και η οποία μπορεί και πρέπει να παραμείνει ιστορική και για τις σχέσεις των δύο λαών μας, για την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή και για την ευρωπαϊκη πορεία της Τουρκίας, που εμείς οι Έλληνες ευνοούμε. 

11:40 Στο Προεδρικό  Μέγαρο έφθασε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπου τον υποδέχθηκε το έλληνας πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος


11:35 Στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη κατέθεσε ο τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

11:30 Εφθασε η αυτοκινητοπομπή με τον τούρκο πρόεδρο στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Τον Ερντογάν υποδέχθηκε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος τον καλωσόρισε στην Αθήνα, αναφέροντας τα εξής: «Καλωσήλθατε, κ. Πρόεδρε. Είναι ιστορική στιγμή να βρίσκεστε εδώ, στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, μετά από 65 χρόνια. Έχουμε πολλά να συζητήσουμε».


11:25 Ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας έφθασε στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

11:00 Ο Ερντογάν επιβιβάστηκε στο αυτοκίνητο το οποίο τον μεταφέρει στο Σύνταγμα όπου θα καταθέσει στεφάνι στο «Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη»

10:50 Τον Τούρκο πρόεδρο και τη σύζυγό του Εμινέ υποδέχθηκε εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ενώ στη συνέχεια απέδωσαν τιμές αγήματα της στρατονομίας και της αερονομίας.10:40 Προσγειώθηκε το αεροσκάφος του ΕρντογάνΤο πρόγραμμα του Ερντογάν


11:45
Αφιξη στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του Βλασία Παυλοπούλου.

Θα ακολουθήσει επίσημη τελετή υποδοχής, ανάκρουση Εθνικών Ύμνων, επιθεώρηση τιμητικού αγήματος και παρουσίαση των δύο αντιπροσωπειών.

12:00
Κατ΄ιδίαν συνάντηση των δύο Προέδρων.

12:40
Διευρυμένες συνομιλίες των δύο αντιπροσωπειών.

13:30
'Αφιξη του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο Μέγαρο Μαξίμου. Υποδοχή από τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συνάντηση.

14:50
Δηλώσεις στον Τύπο.

16:30
Συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

19:25
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του στο Προεδρικό Μέγαρο. Υποδοχή από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπιο Παυλόπουλο και τη σύζυγό του. Υπογραφή Βιβλίου Επισκεπτών από τον ξένο επίσημο και τη σύζυγό του.

19:30
Επίσημο δείπνο.

Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου 2017

11:15
'Αφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης «Δημόκριτος».

Υποδοχή από τον Αναπληρωτή Υπουργό Εξωτερικών Γεώργιο Κατρούγκαλο και τον Υφυπουργό Εξωτερικών Ιωάννη Αμανατίδη, εκ μέρους της Ελληνικής Κυβέρνησης.

12:10
Αφιξη στην Κομοτηνή. Επίσκεψη στο «Kirmahalle Cammi» από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

13:30-15:00

Γεύμα στο ξενοδοχείο «Chris and Eve Mansion».

16:00
Αναχώρηση του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της συζύγου του, καθώς και της συνοδεύουσας αντιπροσωπείας, με ειδική πτήση.


Απαγόρευση συγκεντρώσεων

Απαγόρευση κινητοποιήσεων στο κέντρο της Αθήνα για την Πέμπτη και την Παρασκευή αποφάσισε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής λόγω της επίσκεψης του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν.

Ειδικότερα με απόφαση του Γενικού Αστυνομικού Διευθυντή Αττικής, κατά τη διάρκεια της επίσημης επίσκεψης στη χώρα μας του Προέδρου της Δημοκρατίας της Τουρκίας Ρετζεπ Ταγιπ Ερντογάν, δεν επιτρέπεται για λόγους δημόσιας ασφάλειας, κάθε δημόσια υπαίθρια συνάθροιση ή πορεία κατά το χρονικό διάστημα από 06:00 ώρα της Πέμπτης 7 Δεκεμβρίου 2017 μέχρι και την 12:00 ώρα της Παρασκευής 8 Δεκεμβρίου 2017, σε όλο το κέντρο της Αθήνας αλλά και από τις περιοχές από τις οποίες θα περάσει η αυτοκινητοπομπή Ερντογάν.


Yπενθυμίζεται πως για την Πέμπτη έχει προγραμματιστεί συλλαλητήριο στις 18.00 της Πέμπτης στα Προπύλαια και πορεία προς τη Βουλή από την «Επιτροπή Αλληλεγγύης για τους Πολιτικούς Κρατούμενους στην Τουρκία και το Κουρδιστάν»


13
dfguydfguydfuydy
07/12/2017 20:55
ήχησαν σειρήνες πολέμου μεγαλο μεριδιο ευθυνης σε οσες κυβερνησεις δεν ενισχυσαν τους Κουρδους και το PKK
Φ.Κ.
07/12/2017 19:11
Ακούστε και ένα άλλο σενάριο. Παίρνοντας τον λόγο ο Τσίπρας λέει στον Ερτοτγκάν. Κύριε πρόεδρε το πρώτο που θέλουμε και θεωρούμε δίκαιο είναι να χαρακτηρίσετε την Αγία Σοφία συν 500 μέτρα γης γύρωθε αυτής Ελληνική περιοχή και ανήκουσα στο Ελληνικό κράτος. Δεύτερον να ανακαλέσετε τον στρατό σας από την Κύπρο και επιστρέψατε όλα τα κατεχόμενα. Τότε θα μπορούσαμε να συζητήσουμε φιλικά όπως ταιριάζει σε καλούς γείτονες περαιτέρω θέματα.Τι θα συνέβαινε τότε; Ερωτώ, τι θα συνέβαινε τότε; Απαντώ:Ο άνθρωπος αυτός που θεωρεί προσωπική προσβολή απλή διαμαρτυρία για συλλήψεις δημοσιογράφων που κάποτε έγραψαν, αν όντως έγραψαν, κάτι που δεν ήτανε του γούστου του, ο άνθρωπος αυτός που βρίζει φασίστες κράτη που προσπάθησαν να του υποδείξουν δημοκρατική συμπεριφορά, θα εκραγεί αμέσως ή μετά ωρών, αλλά θα εκραγεί, αυτό είναι σίγουρο και τότε θα τον δούμε όλοι να ουρλιάζει με αφρούς στο στόμα. Το τι θα λέει, ούτε εγώ που διακρίνομαι για την φαντασία μου δεν μπορώ να σας πω. Αυτό θα είναι θέαμα 'αποκαλυπτικό' εξαίσιο και μάθημα για το μέλλον. Φυσικά,... θα πούμε αυτά δεν είναι σοβαρά πράγματα...... Ας περιμένουμε λοιπόν, μέχρι ο αγροίκος να επιστρέψει στην βάση του, να λεχθούν τα τελευταία λόγια αυτής της υψηλής επίσκεψης και τότε τα ξανασυζητάτε εσείς όλοι σας.. σοβαρά αυτή τη φορά.....
Aντίοχος
09/12/2017 09:51
Καλύτερα αγροίκος φωνακλάς, παρά στα τέσσερα, όπως στήθηκαν οι δύο δικοί μας.-
ΔVΔ Freistadt
07/12/2017 18:42
Κατά πασα πιθανότητα η κυβέρνηση ήξερε όπως και οι περισσότεροι από εμάς ότι ο σατραπής του Βοσπορου ετσι θα συμπεριφεροταν.Εφοσον λοιπόν γνώριζαν τις αντιδράσεις του γιατί τον έφεραν στην Ελλάδα.Ποιο το όφελος?Ό Αστραπής ευχήθηκε,Ο γατούλης νιαουρησε και ο Γάιδαρος γκαρισε.Ολοι έκαναν την εξωτερική πολιτική για τους λαους τους.Τους τα έψαλε λένε οι Τούρκοι περίπου τα ίδια λέμε και μεις αλλά σκεφτόμαστε ότι δεν ήταν....απαραιτητο αλλά επικυνδινο....Η συγκυρία της ανακοίνωσης Τραμπ έρχεται να επιβαιβεωση των διαχωρισμό Ελληνων-Τουρκων ανάμεσα σε ΗΠΑ-Ρωσσια.Η ΕΣ αναγκαστικά θα πάρει το μέρος των ΗΠΑ.Για εμάς δεν τίθεται θέμα.Η Τουρκία παραπαίει ανάμεσα στις δύο υπερδυνάμεις και φέρνει υπέρ της Ρωσσιας μετά την δημιουργεία του Κουρδικου συνασπισμού με προοπτική την ανεξαρτησία του νέου κράτους.Ενω λοιπόν όλα αυτά εξελίσσονταν ο Πρ. Τσίπρας και ο Πρ. Της Δημοκρατίας προσκαλούν τον πληγωμένο διεθνος Ερντο στην Ελλάδα για περισσότερα προβλήματα και προκλήσεις η για εσωτερική κατανάλωση.Η ιστορία αμείλικτα θα δείξει περί τίνος πρόκειται...και εμείς στις επόμενες εκλογές να αλλάξουμε μυαλά όπως και οι καρεκλοκένταυροι του πάλαι ποτέ ισχυρού μεταπολιτευτικού δικομματισμού για να συνεχίσουμε να υπάρχουμε ως χώρα και έθνος.Οι καιροί είναι επικυνδινοι και επιβάλλεται Εθνική ενότητα τα λάθη θα είναι αμετάβλητα.
Aντίοχος
09/12/2017 09:56
Αλλαγή μυαλών με τους εβραιοκυβερνήτες μας, δεν γίνεται ! Ούτε έχεις εκείνη την νοημοσύνη να τους αφανίσεις πολιτικά. Από την Σκύλλα στην Χάρυβδη θα πέφτεις! Και ενώ με την κάθε φορά αλλαγή που επιχειρείς πέφτεις στα σκατά, στο τέλος τα ....αποσκατώνεις.
ΔVΔ Freistadt
09/12/2017 16:05
Αντιλαμβάνομαι την ανησυχία σας και τον προβληματισμό που είναι κοινός σε πολλούς Έλληνες.Νομιζω όμως ότι από την στιγμή που βρισκόμαστε με το μέρος της Αγγλοαμερικανικης συμμαχίας του ΝΑΤΟ είμαστε ταυτόχρονα και κάτω από την επιρροή των Σιωνιστών του αμερικανικού λόμπι.Μετα την δολοφονία ( που έγινε για να εξυπηρετηθούν συμφέροντα ξενων) Καποδίστρια η χώρα μας είναι υπό πολιτική κηδεμονία Ελληνόφωνων κυβερνητών με την πολιτικη ατζέντα αυτή των μεγάλων δυνάμεων όπως του ΝΑΤΟ καλη/κακή ώρα.Αναγκαστικα βρισκόμαστε λόγω γεωγραφικής θέσης και λόγω των νεων ενεργειακών πηγών πλέον όμηροι των καταστάσεων.Διαφορετικα θα πρέπει να πάμε με το μέρος της Ρωσσιας πράγμα που σημαίνει ακόμα πιο επικυνδινες προοπτικες σε περίπτωση εγκατάλειψης από την Ρωσία (Σερβία στον Γιουγλοσλαβικο εμφύλιο).Η σύγκρουση της Τουρκίας μέχρι στιγμής με τις ΗΠΑ-ΝΑΤΟ λειτουργεί προς ωφελος μας ως σταθερος στρατηγικος παραγοντας στην Ανατολικη Μεσογειο σε αντιδιαστολη με την ασταθή πολιτική Ερντογάν που επιδιώκει καθαρά να κάνει κυρίαρχο στην περιοχή και την Μέση Ανατολη την Ισλαμιστικη ενωση με κεφαλη την Τουρκια.Ακριβως γι αυτούς τους λόγους η Ελλάδα μπήκε στις δεσμεύσεις του ΔΝΤ και των μνημονίων.Ας μην ξεχνάμε ότι η Κύπρος μοιράστηκε βιαια από το ΝΑΤΟ υπό τον φόβο της Ρωσικής επιρροής και της εξέλιξης σε Κούβα της Μεσογείου.Αναγκαιο κακο για το ΝΑΤΟ η απομάκρυνση του απείθαρχου Παπαδοπούλου και η ενθρόνισης του Ιωαννίδη που θα προχωρούσε στην προδοσία.Μια παρόμοια κατάσταση και σήμερα με αιτία τον ενεργειακό πλούτο και τον αποκλεισμό της Ρωσίας στον Βόσπορο.Μεσα σε αυτές τις συνθήκες τελικά τόσο το ΝΑΤΟ όσο και η ΕΕ όσο κι αν ξαφνιάστηκαν αρχικα βρήκαν έναν Τσίπρα που πειθαρχημένη υπακούει καλύτερα από τους προηγούμενους (Μπορεί να είναι και σκηνοθετημενο).Σε αυτό το σημείο όμως όσο υποχείρια και αν είναι οι πολιτικοί των κομμάτων πρέπει να αντιληφθούν ότι αν δεν επιδιώξουν το συμφέρον της χώρας θα χαθούν και οι ίδιοι και οι καριέρες τους.Εκτος και αν κάποιος "απειθαρχος" αναλάβει τα ηνία και μπούμε σε τρομερές περιπέτειες.. .Και φυσικά δεν εννοώ την Χ.Αυγη που κάθε άλλο παρά Εθνικιστικό κόμμα είναι αλλά χιτλερική φασιστικό μόρφωμα που διαστρέφει πλήρως το Πατριωτικό Αίσθημα των Πλαστηρα-Μεταξα -ακομα και Παπαδοπούλου.. .επόμενος χρειαζόμαστε Πατριωτικά Κόμματα που θα διεκδικήσουν τον θρόνο.. .Και ένα είναι σίγουρο!Αν υπήρχαν τώρα θα ειχαν ήδη τα ηνία της χώρας από εμπιστοσύνη του Λαού και όχι από αγανάκτηση και πολιτικο αδειεξοδο και μονο...ας το σκεφτούν τα μεγάλα κόμματα,ας το σκεφτούμε και εμείς.
KONSTANTINOS
07/12/2017 16:29
Ο μεμετοσουλτάνος Ερντογάν Α' αμφισβητεί την συνθήκη της Λωζάνης. Αν το δούμε από διαφορετική οπτική γωνία, ίσως θα πρέπει να τον δικαιολογήσουμε. Ο άνθρωπος έχει τόσα πολλά πολλά προβλήματα να επιλύσει, που είναι πολύ πιθανόν να έχει μπλέξει την Λωζάνη με την .....Κοζάνη! Θεωρείται μάλιστα πολύ πιθανόν να θεωρήσει ότι η Ακρόπολις των Αθηνών είναι ιστορικό μνημείο της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και να απαιτήσει την προσάρτησή της στην Τουρκική Δημοκρατία!
Mboosh
07/12/2017 15:59
Πολύ ξυνό θα βγει το πανηγύρι που ήλπιζαν να στήσουν ορισμένοι. Η σπόντα για την στήριξη που μας προσέφεραν όταν βγήκαμε από το ΝΑΤΟ, τα περί "ομογένειας" και όχι περί ομοθρησκείας, και οι νύξεις περί Λωζάννης είναι αρκετά για να υπονομεύσουν το μέλλον. Βέβαια ο Τσίπρας είναι εκεί για να χτίζει "γέφυρες" με τσίχλες, να κάνει στροφές "360 μοιρών", και να υπόσχεται ο,τι του κατέβει. Ποιός ο λόγος να καλέσουν τον Ερντογάν (όπως και τον Τσαβούσογλου); Εκτός και αν νομίζουν ότι η χώρα είναι καφενείο. Αν ο Ερντογάν έχει προβλήματα να τα λύσει μόνος του. Δεν χρειάζεται την βοηθειά μας και δεν πρέπει να την έχει.
giorgos
07/12/2017 15:06
Σας λεω εδω και 3 χρονια σχεδον, οτι θα βρεθουν αποκαλυψεις για οσα λεω για την υπαρξη δυο θεων, του καλου Αληθινου Θεου του Αμην Πατερ Ημων του Χριστου, τον Θεο των ζωντανων, και τον κακο τον θεο, τον θεο των νεκρων, και αν δεν καταλαβουμε αυτο που λεω, ποτε δεν θα γνωρισουμε την αληθεια του Χριστου, γιατι τα ιερατεια ενω μασ μιλουν για τον Χριστο, μασ οδηγουν στον θεο των νεκρων.. Ετσι και με την δυναμη που μου δινει το Αληθινο Πνευμα του Αληθινου Χριστου, και οχι του ψευτικου που μας παρουσιαζυν τα ιερατεια, καθως δεν μας διδασκουν την Καινη διαθηκη του Αληθινου Χριστου, αλλα την ψευτικη, που εκει γινεται αναφορα σε δυο θεους, και οχι μονο δεν καταργουν τον νομο του Μωυση, καθως οπως ο Χριστος τον εχει αποριψει, και πριν δυο εβδομαδες διαβασα οτι αυτα που μου δινει ειναι αληθινα, καθως ο αδελφος Αποστολος Παυλος τα λεει, και ουδεις τα αναγνωριζει,,,,Β Κορ. 3,7 Εάν δε ο παλαιός Νομος, που οδηγεί στον θάνατον και είχε χαραχθή με γράμματα εις λίθους, εδόθη με τόσην δόξαν, ώστε οι Ισραηλίται να μη ημπορον να ατενίσουν το πρόσωπον του Μωϋσέως, ένεκα της δόξης και λαμπρότητος που ανέδιδεν αυτό, η οποία εν τούτοις ήτο παροδική και θα κατηργείτο,.....και μας οδηγουν με μαθηματικο τροπο στον σατανα, και στην δημοκρατια που αποκαλω δημοκρατια του σατανα, και δια αυτων σας εχω πει οτι οι κυβερνησεις που υπαρχουν εως σημερα, ειδικα των τελαυταιων ετων, παιρνουν εντολες απο τους Τουρκους, καθως στην ουσια, και κρυφα εχουν παταχωρησει εδαφη μας, θρακη και νησια, χωρις πολεμο, και ο Τουρκος ηρθε εδω σημερα να ελεγξει τους πρακτορες του.. Αν καποιος δεν δεχθει τα οσα λεει ο τουρκος, θα παμε σε πολεμο, που εμεις δεν θα αντιδρασουμε οπως εγινε στην Κυπρο, γιατι οι προκτορες των Τουρκων θα επιδιωξουν για αυτο.. Βλεπετε το χρημα και η εξουσια στην δημοκρατια του σατανα που ζουμε, οι ανθρωποι ετσι συμπεριφερονται.. Ηδη διαβασα οτι βρεθηκαν καπιιες επιστολες του Ιακωβου, που ο Χριστος του μιλουσε για την αληθεια, μια αληθεια πιυ εμενα μου δινει, σας την λεω 3 χρονια σχεδον, και ουδεις αναγνωριζει, εκτος απκ τους εβραιοκομμουνιστες που την αναγνωριζουν χλευαζοντας την.. Επομενως τα οσα σας εχω πει τρια χρονια πριν, για το θεικο φωτια-νερο-σεισμος-εκρηξεις, θα πρεπει να το λαβουν καπιιοι υποψιν τους, τωρα, και οχι πριν να ειναι αργα.. Σας εχω πει οτο μονο με την πρωτη δημοξρατια του Αληθινου Θεου μπορουμε να σωθουμε, και σε οποιον θελει, ειμαι στην διαθεση του να του πω τα οσα γνωριζω.. ΝΑ ΘΥΜΑΣΤΕ ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΜΟΥ..
Aντίοχος
09/12/2017 09:59
Τέτοια διαστροφή όμοιά της δεν υπάρχει, εκτός από τον δικό σου αλλοιωμένο εγκέφαλο.
Ζαφείρης Καλαούντρης
08/12/2017 09:50
Όταν ομιλάς περί εβραιοκομμουνιστές ποίους ακριβώς εννοάς;
Aντίοχος
09/12/2017 10:00
Εσύ περιμένεις να σου απαντήσει ?
γιαννης, Δραμα
07/12/2017 19:42
Ξεχασες να τραβηξεις το καζανακι !!!