Στο πλαίσιο που έβαλε από το βήμα της Βουλής για την υπόθεση Καμμένου, η Φώφη Γεννηματά εγκλώβιζε στην πραγματικότητα τον Αλέξη Τσίπρα –κι αυτή ήταν χθες η βασική επιδίωξή της: «Εχετε μια νέα ευκαιρία να δείξετε στην πράξη ότι πιστεύετε στην «κάθαρση». Γιατί, αν και πάλι δεν το κάνετε, τότε απλά θα επιβεβαιώσετε ότι δεν τη θέλετε, γιατί φοβάστε τις αποκαλύψεις για την κόπρο του Αυγείου που είναι μαζεμένη στην αυλή σας…».

Τα βέλη της επικεντρώθηκαν στον Πρωθυπουργό κατά το μεγαλύτερο μέρος της παρέμβασής της, με το βλέμμα στο κεντροαριστερό ακροατήριο: «Ο κ. Τσίπρας και οι υπουργοί του έσπευσαν να καλύψουν απόλυτα τον κ. Καμμένο. Βάστα με να σε βαστώ… Δεν υπάρχουν στην κυβέρνηση χωρίς τον ακροδεξιό συνέταιρό τους. (…) Μετά τις αγκαλιές στην Πλατεία Κλαυθμώνος, αγκαλιασμένοι θα πάνε στον γκρεμό. Και πολύ σύντομα μάλιστα» σχολίασε η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, διαμηνύοντας εκ νέου πως από εδώ και πέρα ο ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορεί να βασίζεται στις ψήφους της ΔΗΣΥ για τα προοδευτικά νομοσχέδια. «Είτε τώρα είτε σε επόμενη φάση, αυτή η Εξεταστική θα γίνει. Και όλα θα έρθουν στο φως. Καμία μεθόδευση δεν θα συσκοτίζει την υπόθεση για πολύ» συμπλήρωσε.

Ο ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ. Από την πλευρά του, ο Σταύρος Θεοδωράκης στάθηκε ιδιαίτερα στην πολιτική στάση του υπουργού Αμυνας. «Ο κ. Καμμένος εκπροσωπεί τον μεσαίωνα της πολιτικής. Είναι φοβικός με τους πρόσφυγες, με τα παιδιά των προσφύγων, με τους ομοφυλόφιλους, με τις άλλες θρησκείες» ανέφερε στρέφοντας κι εκείνος τα πυρά του στον Πρωθυπουργό για την κάλυψη στον κυβερνητικό εταίρο: «Αυτά έχουν οι δεσμοί με τους ακροδεξιούς εθνικιστές, κάποια στιγμή τους μοιάζεις!». Ο επικεφαλής του Ποταμιού στήριξε τη σύσταση της εξεταστικής επιτροπής στο νομικό επιχείρημα πως «οι εκπρόσωποι της εκτελεστικής εξουσίας δεν μπορούν να επικοινωνούν με κατηγορουμένους, πόσω μάλλον με καταδικασμένους σε ισόβια», ενώ αναφέρθηκε και στις τελευταίες αποκαλύψεις για το ταξίδι του υπουργού Αμυνας στο Λονδίνο: «Πώς τα καταφέρνετε να ρίχνετε το πρωί κλάμα στα παράθυρα για τους φτωχούς συνταξιούχους και αυτούς που χάνουν τα σπίτια τους και το βράδυ «όλα στο κόκκινο»;».

Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ. Υπέρ της Εξεταστικής τάχθηκε και το ΚΚΕ, ενώ χαρακτήρισε τη στάση του υπουργού «προβληματική». Ο γ.γ. του κόμματος Δημήτρης Κουτσούμπας ήταν ιδιαίτερα αιχμηρός για τον υπουργό Αμυνας και δεν απέφυγε να σχολιάσει ακόμη και την επιστράτευση της συζύγου του: «Είναι άλλο ζήτημα η διαλεύκανση μιας πολύ σοβαρής υπόθεσης και είναι άλλο η εμπλοκή ενός υπουργού, οι περίεργες συνεννοήσεις και επαφές, που το μόνο που κάνουν είναι να δημιουργούν σκιές και να πλήττουν την αξιοπιστία της όποιας δικαστικής έρευνας. (…) Γιατί ασχολήθηκε τώρα τελευταία τόσο δραστήρια με το «Noor 1″ ο κ. Καμμένος, όταν αυτή η υπόθεση είναι γνωστή εδώ και δύο χρόνια; Αυτά είναι τα μεγάλα και αναπάντητα ερωτήματα, για τα οποία η κυβέρνηση προτιμά να μη μιλά, κι όχι βέβαια η γόβα-στιλέτο της τάδε κυρίας και η επίσκεψη σε καζίνο του εξωτερικού».

Ο ΛΕΒΕΝΤΗΣ. «Να μην κρυφτεί πίσω από το 153» κάλεσε τον Πάνο Καμμένο ο πρόεδρος της Ενωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, ενώ έκανε λόγο για «συζήτηση χωρίς νόημα», ζητώντας από τον υπουργό Εθνικής Αμυνας «να συμφωνήσει ο ίδιος για Εξεταστική».