Γεννηματά: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: 14/09/2017 11:22 |
Γεννηματά: Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης για την οικολογική καταστροφή

Η Φώφη Γεννηματά επισκέφθηκε την Πέμπτη την Πειραϊκή Ακτή μαζί με το δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη και διαπίστωσε τη μόλυνση που έχει προκαλέσει σ΄ όλο το παραλιακό μέτωπο η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ».

Η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης τόνισε «ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης γι' αυτή την οικολογική καταστροφή είναι τεράστιες. Τέσσερις μέρες μετά το ναυάγιο το πετρέλαιο έχει φτάσει στον Πειραιά και τη Γλυφάδα, πλησιάζει τη Βούλα, τη Βουλιαγμένη και είναι απειλή για ολόκληρη την παραλιακή ζώνη. Διαβεβαίωναν οι συναρμόδιοι υπουργοί από την Τρίτη ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα, έχει ελεγχθεί. Τόσες μέρες μετά προσπαθούν σήμερα να συντονιστούν».

Η κ. Γεννηματά ζήτησε να διερευνηθούν οι υπαρκτές και σοβαρότατες ευθύνες, όπως είπε, όσον αφορά το πλοίο. «Όμως αυτή τη στιγμή απαιτούμε να εξαντληθεί κάθε δυνατότητα για να αντιμετωπιστεί η ρύπανση και να ληφθούν άμεσα μέτρα για την στήριξη των επαγγελματιών που επλήγησαν από αυτή την καταστροφή», υπογράμμισε.

Το μεσημέρι στη Σαλαμίνα μαζί με τη δήμαρχο της πόλης η κ. Γεννηματά θα μεταβεί στη περιοχή του ναυαγίου για να διαπιστώσει τις επιπτώσεις στις ακτές της Σαλαμίνας.

3
Μιλάει για οικολογικές ευθύνες
14/09/2017 22:06
Ποιά ; αυτή που το κόμμα της ξεπούλησε την κυριαρχία του κράτους και τώρα μας το παίζει "πέρα στους πέρα κάμπους . . "
derkon
14/09/2017 13:44
Aυτό το ατύχημα, που εγώ δεν το θεωρώ σαν ατύχημα, έχει πίσω του πολύ παρασκήνιο. Αυτής της εταιρείας θα πρέπει να τις επιβληθούν πολύ μεγάλα πρόστιμα, κατάσχση της περιουσίας της, με σκοπό το τελικό της κλεισιμο. Δεν ήταν ατύχημα, αλλά σκόπιμη ενέργεια !
ΔΓΚ
14/09/2017 12:26
φτηνή αντιπολίτευση ΄οπως πάντα..μέχρι να αποδειχθεί ότι το σαπάκι των 45 χρόνων ήταν παράνομο και κάποιοι τα έπαιρναν για μεγάλο διάστημα και να εκδίδουν πιστοποιητικά αξιοπλόου..μετά θα σιγήσει η Φωφάρα μας...